Jolla videohaastattelussa: tuomme innovaation takaisin käyttäjäkokemukseen

3
Teemu Laitila

Jolla videohaastattelussa: tuomme innovaation takaisin käyttäjäkokemukseen
Jolla esitteli omaa puhelintaan ensimmäistä kertaa maanantaina ja Puhelinvertailu kävi paikan päällä haastattelemassa yhtiön myyntijohtaja Mikko Pyykköä, joka vastaili kysymyksiin yhtiön suunnitelmista ja juuri esitellyn laitteen julkaisusta.

Pyykön mukaan Jollan pääasiallinen suunnitelma ainakin aluksi on saada omia puhelimia kuluttajien käteen. Jollalla uskotaan, että puhelin viehättäisi ainakin teknisesti taitavia ja tekniikasta kiinnostuneita ihmisiä sekä myös design-tietoisia, jotka haluavat erottua "korealaispuhelinten ja omena-puhelinten" massasta.

Maanantaina julkaistusta laitteesta ei ole juuri paljastettu tarkkkoja speksejä. Pyykön mukaan Jolla ei kuitenkaan edes halua lähteä kisaamaan spekseillä, vaan yhtiön prioriteetina on yhdistää rauta ja käyttökokemus saumattomaksi kokonaisuudeksi. Jolla erottautuu isompien kilpailijoiden lippulaivoista myös 399 euron hinnallaan, joka on saatu pidettyä matalampana kevyen käyttöjärjestelmän ansiosta.



Lisäksi Mikko Pyykkö ottaa haastattelussa kantaa mahdollisiin qwerty-puhelimiin sekä siihen miten yhtiö näkee Nokian N9:n vahvan perinnön omassa työssään. Haastattelun lopussa myös Jollan Chief Engineer Marko Saukko kertoo, miten Jolla aikoo hoitaa puhelinten päivitysten jakelua.

Katso koko haastattelu:



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
ugoinpieces (vahvistamaton)

1

Eikä vieläkään sanaakaan sovelluksista. Turha kuvitella, että Google Play:stä löytyvät sovellukset pyörivät tuosta vaan Sailfishissä.

Vastaa
akse
akse

2

Hyvä haastattelu.

@1 Muitakin paikkoja Android sovelluksille on kuin Google Play. Toki nissä myös omat ongelmansa kuten Malware, joten tarvitsevat jonkun luotettavan rating systeemin esimerkiksi..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

3

>Lisäksi Mikko Pyykkö ottaa haastattelussa kantaa mahdollisiin qwerty-puhelimiin

"Mahdollinen osa vaatimusspektriä jossa mitataan kiinnostusta blaablaa" eli nollavastaus. Tottakai ne "mittaavat kiinnostusta" kaikkiin asioihin jos yhtään ovat rahanteosta kiinnostuneita.

No, minun kiinnostukseni riippuu siitä saavatko ne ulos 1) avoimen platformin jolla 2) on riittävä softatuki (android-yhteensopivuus auttaa tässä) ja 3) riittävät rautaspeksit, joihin siis sisältyy se QWERTY ja yhtä sun toista muutakin, esim. videoulostulo. Se on helppo mitata.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.