Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mistä on iOS 7 tehty? Mustasta, valkoisesta ja yksinkertaisista grafiikoista

19
Manu Pitkänen

Mistä on iOS 7 tehty? Mustasta, valkoisesta ja yksinkertaisista grafiikoista
9to5macin saamien tietojen mukaan Jony Ive keskittyy iOS 7:n uudessa käyttöliittymässä paljon tekstuuria sisältävien grafiikoiden poistoon sekä mustiin ja valkoisiin pintoihin. Yksinkertaisuuden tavoittelun kohteeksi joutuu koko käyttöjärjestelmä ja sen sovellukset.

Applen suunnitelmana on hylätä kangasta, nahkaa, kasinopöytää ja keltaista muistiopöytää jäljittelevät grafiikat ja siirtyä tasaisiin valkoisiin sekä mustiin pintoihin. Kussakin sovelluksessa on oma tehosteväri, jolla tuodaan ohjelman käyttöliittymän elementtejä paremmin esiin. Tässä mielessä mainostoimisto SimplyZestyn konsepti tulevan iOS:n kalenterisovelluksesta voi olla oikeilla jäljillä.

9to5mac tietää myös kertoa, että Apple suunnittelee panoraamataustakuvien käyttöönottoa. Näitä on nähty jo pitkään Android-puhelimissa. Erään lähteen mukaan Applen animaatioilla höystetty sääsovellus muistuttaisi tätä Dribbble-palveluun lisättyä konseptia. Lukitusnäyttökin uudistetaan ulkonäöllisesti, mutta sen käyttölogiikkaan ei aiota kummemmin puuttua. Näppäimistössä turvaudutaan aiempaa vaaleampaan harmaaseen ja varjotehosteet on poistettu. Yksityiskohdista löytyy lisätietoa 9to5macin artikkelista (linkitetty uutisen alussa).


Sivuston lähteet toteavat kuitenkin, että Apple on testannut useita erilaisia vaihtoehtoja ja WWDC:ssä esiteltävä iOS saattaa poiketa siitä mitä yhtiö on kokeillut viime aikoina.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (19)

Jonahan
Jonahan

3

@2
No sen voinee jokainen nähdä ensi kuussa. Mutta ainakin uutisen kuvauksen, jonka oikeellisuudesta voidaan vain arvailla, perusteella krediitit todellakin kuuluvat Applelle, ei kai Googlella tai Mitään suuria mustia ja valkoisia pintoja ole?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

4

Onko tämä jonkinlainen taannehtiva aprillipäivä vai...?

Vastaa
Mauriland
Mauriland

5

Voisiko jo tulla tohonkin mahdollisuus suoraan käyttää laitteessa olevia mp3:ia soittoääninä suoraan. nyppii ihan perkeleesti kun 50 vaiheen jälkeen saa jonkun 30sec pätkän soimaan soittoäänenä kun kaverit rimpauttaa. On se vaan niin helppoa nokian omissa symppari luureissa.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

6

@3 http://gregstiffler.com/images/lumia920.jpg :D Lumia 920 täysillä kontrastilla.. Back to the old school. Jännä ettei kaikki tiilet muuta väriä, kunnon sekasotku.

Itse uutisesta, vaikea uskoa että tuollaista puskettaisiin ulos. Apple on kuitenkin sellainen "silmäkarkki"-firma että vähän pliisun näköinen ratkaisu olisi. Vaikka iOS onkin lähes kauttaaltaan todella toimiva kokonaisuus, on se kyllä vanhahtanut ulkonäöltään ja tarvitsisi jotain muutosta.

@5
En ymmärrä noita soittoäänen pituuksista urputtamista, ensinnäkin, todella harva biisi sopii soittoääneksi suoraan kokonaisena intro-osansa vuoksi. Toiseksi, kun joutuu muokkaamaan, saa samalla napattua parhaan/sopivimman pätkän siihen. Kolmanneksi, harva soittaja kuitenkaan antaa tuutata yli 30 sekuntia. Itse muokkasin soittoäänet aina Symbian-luureillanikin, ja niiden pätkien pituudet oli aina jotain 20-40s.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

7

@5: N900ssa on parhaiten hoisdetut soittoäänet mitkä tiedän, siinä sai laittaa soittoääneksi vaikka Amiga-MODin. Juuri niin sen pitää olla, mikä hyvänsä audioklippi missä hyvänsä formaatissa. Rajoitukset kuuluvat 90-luvulle.

Vastaa
Mauriland
Mauriland

8

@6 mutta vaikka sulla olisi se biisi mikä tahansa niin iPaskassa se pitää editoida ja siirtää yms yms ennen kuin sen voi valita soittariksi. Itellä ainakin noksuissa on kelvannut vaan että ottaa biisin valinnan ja hakee halutun biisin kirjastosta ilman ylimääräistä kikkailua. Ja se että kelpaa vain yhden laiset soittarit on persiistä myös. kyllä mulla noi noksut on soittaneet biisejä ihan kunnon ajan eikä vain sitä 30sec.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@6
> Itse uutisesta, vaikea uskoa että tuollaista puskettaisiin ulos. Apple on kuitenkin sellainen silmäkarkki"-firma että vähän pliisun näköinen ratkaisu olisi"

Käyttöliittymien osalta kyllä, mutta laitteethan ovat tällä vuosituhannella olleet pääosin hillityn tyylikkäitä. Ja kukas niiden laitteiden muotoilusta onkaan vastannut? :)

Ei yllättäisi yhtään että samaan suuntaan mennään, mutta todennäköisesti ei ihan tajuntaa räjäyttävästi vaan sopivin askelein siihen suuntaan.


> Lumian kuva

Njoo, en kyllä tuostakaan kauheasti uutisessa mainittuja valkoisia pintoja näe. Ja yleensähän WP näyttää tältä.

http://www.blogcdn.com/www.engadget.com...derimgwmed2.jpg


@8
Kuten jo aiempi kommentoja kertoi, normitapauksessa sitä soittoääntä joutuu editoimaan täysin puhelimesta riippumatta, joten ansiokas vuodatuksesi on vähän turha.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

10

@6, 9: Väittäisin että sellaiset yli 90% puhelimen käyttäjistä ei edes tiedä mistä voisi saada softan jolla voi ylipäätään muokata äänitiedostoja, 90% jäljelläolevista tietää muttei ei osaa käyttää sitä, ja 90% lopuista ei tekisi sitä kuitenkaan koska liikaa vaivaa. Ajatus että "kaikkihan niitä kuitenkin editoivat" on ihan paskapuhetta josta välittyy tietämättömyys normaalien ihmisten teknologiatasosta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@10
Ainakaan itse en kirjoittanut "kaikkihan niitä editoivat", enkä huomannut muidenkaan sellaista sanovan, joten perustat argumentoitisi olkinukkeen, joka on, ehkä tarkoitushakuisesti, epätosi väite.

Suurin osa käyttäjistä tyytyy johonkin puhelimen mukana tulevaan soittoääneen, ja yllättävän suuri osa ei vaihda sitä lainkaan. Kommenttini editoinnista ei viitannut millään tavalla ihmisten yleiseen teknologiaosaamisen tai viitseliäisyyden tasoon.

Ehkä yliarvioin ihmisten kustomontihalun. Oletin kyllä, että suuri osa niistä harvoista, jotka alkavat säätämään omaa soittoääntä ovat niin tietoisia haluamastaan äänestä, että haluavat jonkun tietyn osan biisistä (joka usein ei ole biisin alku, jolloin editoidaan). Mutta ehkä ihmiset tyytyvät huonompaan, kuin mitä osasin kuvitella.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

12

@9

Niinhän puhuinkin iOSista tuossa pääosin, iP4 ja 5 ovat minunkin mielestäni erittäin tyylikkäitä ja viimeisteltyjä laitoksia. Tuo Lumian kuva tuli vain mieleeni kun oli puhetta BW-hommista niin muistin jonkun kaveri joskus pitäneen tuota high contrast-modea päällä 920:ssään..

@10

En kirjoittanut tai väittänyt itsekään että kaikki niitä editoisivat, toin vain ilmi oman mielipiteeni soittoääni-hommista. En usko että se on oikeasti kiinni siitä teknologiaosaamisen tasosta ettei soittoääniä muokkailla, vaan ennemmin viitseliäisettömyydestä.

Välittyy tietämättömyys normaalien ihmisten teknologiatasosta.. Huh huh. Aika kaukaa tässä nyt yritetään hakea. Jos et vaikka yleistäisi, ja jos vaikka hatusta heitettyjen lukemienkin kanssa kuitenkin arvioisit etkä väittäisi. Harvoin kannattaa väittää jos ei ole minkäänlaista pohjustusta väittämille.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

13

Eikö aprillipäivä ole jo mennyt. Vai onko tarkoitus tehdä jotain retro puhelimia?

Mitä tulee älypuhelimen ominaisuuksiin, niin hatusta vedettynä sanoisin että 90% kuluttajista ei tarvitse 90% älypuhelimen ominaisuuksita. Kyse on ihan kiva, cool, muoti trendistä millä markkinoidaan ja myydään täysin tarpeetonta kulutustavaraa kuluttajille. Nykyään liitetään sana "äly" joka asiaan ihan markkinoiti kikkana.

Todellinen tarve määrittelee osto tarpeet, ei keinotekoisesti luodut markkina trendit tai sosiaalliset tekosyyt.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

@13 "Eikö aprillipäivä ole jo mennyt. Vai onko tarkoitus tehdä jotain retro puhelimia?"

Kuva ei varmaankaan liittynyt suoranaisesti juttuun, paitsi että värit ovat samat. :)


"90% kulutajista ei tarvitse 90% älypuhelimen ominaisuuksita. Kyse on ihan muoti trendistä millä markkinoidaan ja myydään täysin tarpeetonta kulutustavaraa kuluttajille"

Ihan totta, suurin osa ihmisistä ei tarvitse suurinta osaa älypuhelimien ominaisuuksista. Mutta jos tarvitsee yhdenkin niistä ominaisuuksisa ei tavara ole tarpeeton ja kannatti ostaa "äly" eikä "perus".

Esimerkki edelliseltä viikonlopulta, jolloin konsultoin hieman iäkkäämpää sukulaistani ensimmäisen puhelimen ostossa. Pääasialliset tarpeet olivat puhe ja tekstaus. Näistä jo jälkimmäinen rajasi pois suurimman osan peruspuhelimia, koska T9:n tai sen vieläkin vanhemman tekstinäpytyksen opettelu vaikutti aika ikävältä. Puhelimeen oli siis pakko saada qwerty tai kosketusnäyttö. Päädyimme kosketusnäyttöön ja lopullinen valinta tehtiin iPhone 4:n ja Lumia 620:n välillä.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

16

@13

Niin siis eihän kukaan tässä maailmassa tarvitse oikeastaan yhtään mitään, ei sinunkaan tarvitse norkoilla internetissä. Kyllä itse kuitenkin käytän suurinta osaa älypuhelimen ominaisuuksista, vaikka en niitä välttämättä tarvitsisikaan. Montaako omistamaasi asiaa / tavaraa sinä oikeasti, siis ihan oikeasti tarvitset? Niinpä...

Vastaa
Lumikki
Lumikki

17

Lainaus:

Ihan totta, suurin osa ihmisistä ei tarvitse suurinta osaa älypuhelimien ominaisuuksista. Mutta jos tarvitsee yhdenkin niistä ominaisuuksisa ei tavara ole tarpeeton ja kannatti ostaa "äly" eikä "perus".


Riippuu tilanteesta. Itse arvostan akun kestoa, hintaa ja luotettavuutta. Mutta jokainen tallaa tyylillään.

@16

Liian monta turhaa tavaraa tulee minunkin ostettua. Hieman malttia ja harkintaa niin jäisi edes useimmat turhat ostokset tekemättä. Säästyy rahaa niihin todellisiin tarpeisiin, eikä kaiken maailman leikkikaluihin ja status symbooleihin. Kuviteltuihin turhamaisiin tarpeisiin, joita markkinointi ja sosiaaliset paineet aiheuttavat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja