Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy S4 sai maailman ensimmäisenä älypuhelimena TCO-sertifikaatin

14
Valtteri Ahonen

Samsung Galaxy S4 sai maailman ensimmäisenä älypuhelimena TCO-sertifikaatin
Ruotsalaisen TCO ammattiliiton riippumaton tutkimuskeskus TCO Developmentin myöntämä sertifikaatti kertoo tuotteen sosiaalisesta kestävyydestä, ympäristöystävällisyydestä ja taloudellisesta kestävyydestä.

Tutkimuskeskuksen mukaan Samsung ottaa vastuullisuuden hyvin huomioon laitteen kaikissa valmistusvaiheissa ja on sitoutunut noudattamaan muun muassa YK:n Lapsen oikeuksien sopimusta. Energiatehokkuudesta kiiteltiin puhelimen tehokasta laturia.

– TCO sertifikaatti auttaa kuluttajia valitsemaan älypuhelimen, joka on valmistettu vastuullisesti. Sertifikaatilla annamme matkapuhelinvalmistajille, kuten Samsungille, mahdollisuuden osoittaa yhtiön tuotteiden osallistuvan kestävän kehityksen edistämiseen, sanoo TCO Development -yhtiön toimitusjohtaja Soren Enholm.

Samsung on kunnostautunut myös tietokonemaailmassa, sillä niin Galaxy Note 10.1, ATIV Smart PC sekä Slate PC saivat kaikki TCO:n sertifikaatin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
ativ @ (vahvistamaton)

3

hylol @
Taas joku katkera Nokia Lumia fani kommentoi negatiiviseen sävyyn!!.
Miten paljon Nokia Lumia on myynyt Lumia malleja viime ja edellisosavuosi katsauksen mukaan??. =)

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

6

On vähän katkeraa kommenttia. Ei siinä ole mitään pahaa jos jonkin tällaisen sertifikaatin saa, ja ei tässä ole mitään syytä varmastikaan epäillä tuollaisia salaliittoja mitä ensimmäiset kommentoijat heittivät ilmoille.

Silti, se ei poista sitä tosiaa että pääosin meidän kaikkien luurit valmistetaan halpatyövoimalla, huonoissa työolosuhteissa. Toisaalta, ilman sitä huonoa työpaikkaa olisi miljoonia ihmisiä vailla mitään työtä, niin..

Vastaa
perhana
perhana

8

Ensimmäisenä tässä herää kysymys, kuinka moni on aiemmin kuullut yhtään mitään jostain TCO sertificaatista...?
Ja toisekseen, miten kännykän valmistukseen liittyy jokin YK:n Lapsen oikeuksien sopimus, ja jos jotenkin kuuluu niin kuinka moni kännykänvalmistaja ottaa sen jotenkin vähemmin huomioon...?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

9

Off topic: Lumia-puhelinten varteenotettavuuden huomaa jo näistä niitä mollaavista kommenteista.

@8 Lapsityövoima puhelimen eri osien kokoamisessa.

Vastaa
aj84
aj84

10

Kuulostaa hullulta tuo "kestävyys", kun katselin tuossa työviikolla että työkavereilla oli useampikin samsung (SGS3/SGS4) ja kaikissa puuttui palanen näytön lasista. Olisiko ollut näytön yläosa joka oli eniten osumaa ottanut.

Vastaa
DonZQ
DonZQ

11

@4 Samsung tosiaan käyttää enemmän rahaa markkinointiinsa kuin tuotekehittelyyn, mutta se raha mitä Samsung laittaa tuotekehitykseen on kumminkin suurempi kuin esimerkiksi Applella tai Nokialla.

Vastaa
perhana
perhana

12

Ihan mielenkiintoinen yksityiskohta löytyy noista TCO-sertifikaatin kriteereistä, eli sertifikaatin myöntämiskriteereistä löytyy vaatimus vaihdettavalle akulle...
Ei sitten paljon yllätä että muut tunnetut älypuhelinvalmistajat eivät ole kyseistä sertifikaattia hakeneet.
Kannattaisikohan TCO Developmentin päivittää nuo kriteerinsä 90-luvulta nykyhetkeä vastaaviksi?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ativ @ (vahvistamaton)

13

@12 Niin ja sitten Nokia Lumia mallitkin saisivat tuon sertifikaatin?.Tämäkö oli pointtisi?.Hyvä yritys kuitenkin. =)

Vastaa
perhana
perhana

14

@13
Oma yrityksesi jäi kyllä melko torsoksi, osassa Nokia Lumia malleista nimittäin on vaihdettava akku... silti kaikissa nykypäivän huippuluureissa ei sitä vaihdettavaa akkua ole, mutta se seikka ei tee niistä mielestäni yhtään vähempää tuon kaltaisen sertifikaatin arvoisia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja