Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google ja Microsoft yhteistyöhön Windows Phonen YouTube-sovelluskiistassa

Teemu Laitila

Google ja Microsoft yhteistyöhön Windows Phonen YouTube-sovelluskiistassa
Google ja Microsoft ovat päättäneet ratkaista kiistan Windows Phonen YouTube-sovelluksesta ryhtymällä yhteistyöhön uuden, sääntöjä noudattavan sovelluksen toteuttamiseksi. Vaikka yhteistyö kuulostaa periaatteessa hyvältä, myös tässä tapauksessa häviäjiksi saattavat jäädä käyttäjät.

Ainakin väliaikaisesti Windows Phone -käyttäjille on tarjolla vanhempi YouTube-sovellus, joka on ominaisuuksiltaan huomattavasti kiistanalaista toteutusta rajallisempi. Kun Microsoftin sovellus tuki Google-tilin käyttöä, käyttäjätilien seurantaa, videotoistoa pysty- ja vaakatasossa, parempaa videoiden kelausta sekä muita ominaisuuksia, nyt palautettu vanha sovellus on lähinnä linkki YouTuben mobiiliversioon.

Kiista lähti käyntiin, kun Microsoft julkaisi Windows Phonelle uuden YouTube-sovelluksen, joka ominaisuuksiltaan vastaa paremmin muiden alustojen virallisia YouTube-sovelluksia. Google on virallisesti ilmoittanut, ettei yhtiöllä ole kiinnostusta julkaista sovelluksiaan Windows Phonelle pienten käyttäjämäärien takia. Googe kuitenkin suivaantui Microsoftin sovelluksen toteutuksesta, sillä se tarjosi mahdollisuuden tallentaa videoita YouTubesta laitteen muistiin eikä toistanut videoiden yhteyteen liitettyjä mainoksia.


Microsoft vastasi Googlen valitukseen ilmoittamalla, että YouTube-videoihin liitettäisiin mielellään mainokset, jos Google vain antaisi Microsoftille pääsyn asianmukaisiin rajapintoihin.

Vaikka yhtiöt työstävät uutta ja sääntöjen mukaista YouTube-sovellusta yhdessä, vaikuttaisi siltä, että Google ei edelleenkään anna Microsoftille pääsyä suljettuun rajapintaansa. The Vergen tietojen mukaan tuleva sovellusversio perustuu edelleen vain YouTuben avoimeen rajapintaan, joka tarjoaa vain rajatun valikoiman YouTuben ominaisuuksia. ArsTechnicalle annettu kommentti kuitenkin antaa pientä toivoa, sillä yhtiöiden mukaan sovelluksen tarkkaa toteutustapaa ei ole vielä päätetty.

Kuten ArsTechnicakin huomauttaa, Googlen argumentit Microsoftin aiempaa toteutusta vastaan ovat osittain hataralla pohjalla. Vaatimus tallennusmahdollisuuden poistamisesta on kohtuullinen, mutta väitteet mainoksettomuuden vakavista vaikutuksista YouTuben ekosysteemille kuulostavat liioitelluilta. Microsoftin takaisin tuoma vanha sovellus ei nimittäin sekään tue ennen videoita esitettäviä mainoksia eikä edes YouTuben mobiilisivusto tue mainoksia kaikilla selaimilla.

Uusittu yhteistyössä rakennettu versio on tarkoitus julkaista lähiviikkojen aikana, mutta jos puhelimeensa on jo ehtinyt ladata Microsoftin jakelusta poistaman YouTube-sovelluksen, paras vaihtoehto on todennäköisesti jättää tulevat päivitykset asentamatta, sillä sen myötä todennäköisesti menettää useita hyödyllisiä ominaisuuksia.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja