Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Intia vaatii Nokialta 29 miljoonaa euroa veronkierron takia

3
Manu Pitkänen

Intia vaatii Nokialta 29 miljoonaa euroa veronkierron takia
Intia on esittänyt uusia verovaateita Nokiaa kohtaan. Suomalaisyhtiön sanotaan hankkineen laittomasti 1,83 miljardin rupian verohyödyn ohjelmistoviennille annettujen poikkeuspykälien avulla. Wall Street Journalille puhuneen intialaisen viranomaisen mukaan kyse ei ole viennistä jos tuote viedään maan ulkopuolelle ja tuodaan takaisin ja myydään.

Viranomaiset vaativat Nokialta nyt 2,09 miljardia rupiaa eli noin 29 miljoonaa euroa. Nokia kiistää tehneensä mitään laitonta. Intialaiset tutkivat Nokian toimintaa myös paljon suuremmassa jutussa, jossa Nokia syytetään noin 300 miljoonan euron veronkierrosta. Tässäkin tapauksessa Nokia on vakuuttanut olevansa syytön.

Viimeaikoina on puhuttu paljon teknologiayhtiöiden verosuunnittelusta. Esimerkiksi Apple päätti rahoittaa omien osakkeiden oston velkarahalla, vaikka yhtiöllä on kassassa käteistä noin 145 miljardin dollarin edestä. Rahoista noin 100 miljardia on kuitenkin ulkomaisten tytäryhtiöiden tileillä ja niiden siirtäminen Yhdysvaltoihin synnyttäisi suuret veroseuraamukset. Apple säästää järjestelyllä arviolta yhdeksän miljardia dollaria. Applen toimitusjohtaja Tim Cook puolusti yhtiön veropolitiikkaa Yhdysvaltain senaatille viime viikolla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
MarkoKivinen (vahvistamaton)

1

Ensin korvausvaatimus oli 3 miljardia, sitten 300 miljoonaa, nyt enää 30 miljoonaa...

Seuraavaksi verovirkailija vaatii korvauksina enää kotimatkan bussilipun hinnan, kun muut vaatimukset ajoivat karille?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
gmcitusghiu (vahvistamaton)

2

Hahhaa! Se sama Nokia joka on EU:n kanssa Googlen kimpussa?

@1

Missä se 3 miljardia mainitaan? Ja nuo 300 ja 29 miljoonaa ovat eri jutuista, kuten tuossa artikkelissa selvästi mainitaan...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ativ @ (vahvistamaton)

3

Nokian kassa pian ihan tyhjä ja joutuvat lainaamaan Microsoftilta joka ei onnistu ilman tiettyjä ehtoja (ja sen jo varmaan kaikki tietävät,että mitä ne ovat) liittyen Nokia puhelinyksikön jne omistukseen!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja