Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:n johtajakato jatkuu, taas lähti yksi

7
Teemu Laitila

HTC:n johtajakato jatkuu, taas lähti yksi
HTC menetti taas yhden johtoportaansa jäsenistä, kun Chief Operating Officer Matthew Costello jätti yhtiön, kertoo Bloomberg. Costello jatkaa kuitenkin yhtiön neuvonantajana.

HTC on menettänyt ainakin neljä vanhempaa johtajaa parin vuoden aikana. Yhtiön ovat aiemmin jättäneet talousjohtaja sekä muotoilu ja markkinointijohtajat. Vielä suurempi kato on käynyt HTC:n Yhdysvaltain osastolla, josta on lyhyen ajan sisällä irtisanoutunut ainakin viisi johtavassa asemassa ollutta henkilöä.
Vielä muutama vuosi sitten erittäin suosittu HTC on painiskellut vaikeuksissa ja yhtiön tulos putosi 98 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. HTC:n tunnelin päässä pilkahtelee kuitenkin pientä valoa, sillä yhtiö ilmoitti tänään toukokuun liikevaihtonsa noussee korkeimmalle yhteentoista kuukauteen. Noususta on kiittäminen positiivisia arvioita saanutta HTC One -puhelinta, jota HTC on epävirallisten tietojen mukaan myynyt jonkin verran yli viisi miljoonaa kappaletta. Positiivista virettä yritetään Bloombergin mukaan jatkaa uuden laadunvalvontaan keskittyvän osaston perustamisella.

Onen menestystä on pidetty ratkaisevana HTC:n kannalta. Yhtiön toimitusjohtaja ja yksi perustajista Peter Chou on luvannut jättää tehtävänsä, jos One ei käy kaupaksi.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Jnne2012
Jnne2012

1

Kyllä sopii toivoa kaikkea hyvää Htc:lle! Kaikki viimeaikoina julkaistut mallit ovat olleet tyylikkyytensä ja materaalivalintojensa perusteella ehdotonta kärkeä! Samoin Sense 5 on kiistämättä tämän hetken nopein Android käyttöliittymä. Itselläni tällä hetkellä käytössä Htc One S joka on aivan käsittämätön puhelin! Htc on kyllä se merkki mitä kannatan tästä lähtien! Käykää vaikka kaupassa testaamassa miksi.

Vastaa
DonZQ
DonZQ

2

Samaa mieltä ylläolevan kanssa. Itse olen nyt melkein viikon ajan käyttänyt HTC Onea ja parempaa saa hakemalla hakea. Nopea, tyylikäs ja toimintavarma. Toivottavasti nyt HTC nousee suosta ja laittaa Samsungille vähän kampoihin ;)

Vastaa
dRD
dRD

3

HTC on omasta mielestäni malliesimerkki - ainakin Suomen näkökulmasta - firmasta, joka tekee laadukkaita tuotteita, joissa luotetaan wanhaan suomalaiseen ajattelumalliin "tee hyvä ja sitä ostetaan". En muista milloin olisin nähnyt HTC:n mainoksia missään, eivätkä he tunnu oikein operaattoreidenkaan valikoimiin luurejaan tunkevan.

Tietty huutelen väärältä puolelta aitaa (median omistajana), kun sanon, että mainonta on oikeasti se tapa, jolla massalle saa tuotua tietoa huipputuotteestakin, mutta näin se vain IMO on. Maailma on täynnä loistavia tuotteita, joita kukaan ei ostanut.

Vastaa
delic
delic

4

@3

"HTC on omasta mielestäni malliesimerkki - ainakin Suomen näkökulmasta - firmasta, joka tekee laadukkaita tuotteita, joissa luotetaan wanhaan suomalaiseen ajattelumalliin "tee hyvä ja sitä ostetaan".

Tämä ei mielestäni päde htc:een. Mielestäni HTC nimenomaan ei ole tehnyt tosi hyvää tuotetta vuosiin jos koskaan, näin kärjistettynä. Tai sellasta mikä huokuu osta osta fiilistä, ennenkun nyt.

Nythän HTC:lla on vihdoin hyvä laite, itseasiassa kiinnostavin android luuri koskaan (omasta mielestäni), eli One ja sehän näyttää myyvän erittäin hyvin ja on kääntänyt HTC:n alamäen takaisin nousuun.

Eli näyttää tapahtuvan juurikin niin, että kun on oikeasti se hyvä laite niin kyllä androidia muutkin saa kaupaksi kuin Samsung. Pitää vaan olla jotain vähintään tasavertaista galaxy kanssa ja plussana jos jotain erikoisempaa, muutenhan on turha haaveilla myynneistä.

HTC Onessa ainakin omasta mielestä on ne palaset kohdillaan millä se voi kilpailla galaxy käyttäjistä, esim luurin ulkonäkö on selkeästi se millä voidaan kampittaa galaxy, samoin HTC:n käyttöliittymä.

Toivon kyllä, että One jatkaa hyvää myyntiä sillä nyt HTC:lla on loksahtanut ne kaikki oikeat palaset kohdilleen yhdessä tuotteessa.

Vastaa
(vahvistamaton)

5

@3
"En muista milloin olisin nähnyt HTC:n mainoksia missään..."

Ainakin Mestarien Liigan finaalissa HTC One oli vahvasti näkyvillä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@4
HTC Onen myynnin todellinen taso nähdään vasta muutaman kuukauden kuluttua. HTC on kertonut "myyneensä" 5 miljoonaa laitetta. Varmasti pitää paikkansa että tehtailta on sen verran puhelimia lähtenyt, mutta vasta seuraavien kuukausien aikana nähdään siirtyvätkö laitteet operaattoreilta ja kauppojen hyllyistä myös kuluttajille (ja tulee lisätilauksia) vai onko myyntikanava täytetty liian aggressiivisesti, kuten esimerkiksi viime vuonna voisi tulosten perusteella olettaa käyneen.

Toivon että myynti on ihan oikeastikin hyvää, mutta tällainen johtajakato vähän haiskaltaa pahoilta ongelmilta. Ongelmat toki voivat toki liittyä muuhunkin kuin huippumallin myyntilukuihin.

Vastaa
peltsip
peltsip

7

Johtajakato isommassa mittakaavassa on kyllä melko pahaenteinen merkki. Ainakin teoriassa juurikin johtajat tietävät parhaiten miten firmalla menee ja miltä tulevaisuudennäkymät näyttää...

Omassa lähipiirissä ainakin on HTC:llä ollut melko vahva maine takavuosina 7-9kk puhelimena. Sen ajan ne on kestäneet ongelmitta jonka jälkeen alkaneet temppuilla. Ja huollossa sattumalta järjestään löytyy kosteutta vaikka todennäköisesti puhelinta ei ikinä ole oikeasti kasteltu joten järkevin vaihtoehto on ollut aina hommata uusi luuri. Ihmetyttää että miksi laadunvalvontaosasto perustetaan vasta nyt on kun useamman vuoden ripulit housussa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja