Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Markkinoilla hermoillaan: Samsung Galaxy S4 jäämässä myyntitavoitteista

11
Manu Pitkänen

Markkinoilla hermoillaan: Samsung Galaxy S4 jäämässä myyntitavoitteista
Shinhan Investmentin analyytikko Kim Young-chan epäilee Samsungin Galaxy S4 -älypuhelimen myynnin jäävän tavoitteista hyvältä näyttäneen alun jälkeen. Samsung kertoi aiemmin, että se toimitti 10 miljoonaa Galaxy S4:ää alle kuukaudessa julkaisun jälkeen. Epäillyt hiljenevästä myynnistä sulattivat korealaisyhtiön markkinarvoa 12 miljardin dollarin verran.

Kim Young-chan arvioi, että alemman hintaluokan ja keskihintaisten puhelimien osuuden kasvavan Samsungin puhelinmyynnissä. Tämä voi tarkoittaa pienempiä katteita ja hitaampaa kasvua. Reutersin mukaan JPMorgan arvioi Galaxy S4:n tilausten määrän laskeneen kuukausitasolla 7–8 miljoonaan kappaleeseen heinäkuusta alkaen Euroopan ja Etelä-Korean heikon kysynnän takia.
Woori Securitiesin mukaan 70 prosenttia Samsungin voitoista on peräisin puhelinbisneksestä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

lumia @ (vahvistamaton)

1

Parempi n.10miljoonaa,kuin 3miljoonaa (johon Nokia on vaan pystynyt).Turhaa hermoilua siis analyytikoilta.

Vastaa
akse
akse

2

@1 Aijaa eli jos myynti laskee kokoajan niin kunhan myydään enemmän kuin jokin toinen yritys niin ei mitään hätää? Vertailuksi voi ottaa vaikka jonkun halpis kiinalaisvalmistajan joka myy laitteita 100 000 -500 000 kpl, jos tuon yli myydään niin sijoittajien ei kannata hermoilla.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

3

@2

Ykkönen on perus Samsung-Jonne. Turha yrittää selittää mitään järkevää.

Vastaa
jartar
jartar

4

Ei tuo mikään yllätys ole. Uudistukset S3 malliin jäivät aika mitättömiksi. Vanhempi S2 mallikin on ihan käyttökelpoista rautaa. Samsungin omistajilla ei siis ole pakollista päivittämisen tarvetta. Sieltä Samsungin suunnalta pitäisi tulla innovaatioita pelkän markkinoinnin sijaan. Myynti tulee muuten varmasti jatkumaan lasku suuntaisena...

Vastaa
lumia @ (vahvistamaton)

5

@3
Mikä Nokia-Jonne sinä sitten luulet olevasi???.Menneen talven Lumia. ;)

Vastaa
EmDzei
EmDzei

6

Yhtenä syynä voi olla foorumeilla kovasti keskustellut näyttöongelmat. Toisena se ettei JellyBean salli tallettaa ohjelmia micro-SD muistikortille. BMEA päivitys korjaa kuitenkin systeemisovellusten näyttöongelmaa ja ilmeisesti myös talletusta micro-SD:kin. Samsunghan selitti muistin vähyyden vähän aikaa siten, että sitä puutetta korvaa nimenomaan micro-SD korttipaikka. =) Hidastunut myynti voi kertoa siis siitä, että ostajia ei vedetä linssiin.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

7

Yhtenä syynä saattaa olla myös hinta. Esimerkiksi HTC Onea myytiin 100 dollarin sopimuksella Yhdysvalloissa usealla operaattorilla, kun taas SGS4 maksoi 200 dollaria. Harva huomaa spekseissä niin suuria eroja, että maksaisi 100 dollaria enemmän.

Vastaa
perhana
perhana

9

@8
Sinussa ilmeisesti todellakin piilee melkoinen Lumia-fani siellä samsung-trollin alla, ainakin onnistut usein löytämään näitä Lumiaa kehuvia uutisia, tässäpä lainaus linkittämästäsi uutisesta, ilmeisesti juuri tätä seikkaa halusit tuoda esiin:

"Nokian puhelinten hinnat ovat tyypillisesti laskeneet ennemmin tai myöhemmin niiden julkaisun jälkeen. Lumia 920:n hinta pysyi korkeana yllättävän pitkään, mikä kertonee puhelimen hyvästä menekistä."

Sekin on fakta että yleensä kaikkien puhelimien hinnat laskevat jossain vaiheessa julkaisun jälkeen, SGS 4:n hintakinhan näkyy jo tippuneen vaikka julkaisusta ei kovin kauan vielä olekkaan.

Vastaa
Pitkakoski
Pitkakoski

10

Lieköhän osasyynä hieman laskusuuntaisiin myynteihin tässäkin viestiketjussa mainittu tosiasia mm. vanhojen Galaxy-sarjalaisten tehojen riittämisestä nykyisessäkin käytössä? Päteviä Android-luureja on ollut markkinoilla myös muillakin valmistajilla. Ehkäpä markkinat alkavat olla kyllästettyjä tehokkailla puhelimilla.

Android-maailma on valitettavan laitteistokeskeinen ja uusien puhelimien osalta uudistukset koskevat useimmiten vain uusien ytimien ja muistin lisäämistä ja/tai näytön resoluution kasvattamista. Samaan aikaan pari sukupolvea vanhemmat laitteet selviytyvät tehtävistään mallikkaasti. Toisaalta myydäänhän sitä iPhoneakin läjäpäin, vaikka edeltävät mallit ovat täysin päteviä kapistuksia.

Ei sovi kuitenkaan unohtaa, että kaikesta huolimatta Samsung myy tuoreinta lippulaivamalliaan miljoonia kipaleita kuukausittain ja takoo samalla ihan kivaa tulosta. Tuskin ihan heti menee konkurssiin. Tosin, eihän sen Nokiankaan koskaan pitänyt olla ongelmissa...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja