Vuotaneet kuvat paljastavat Windows Phonen ilmoituskeskuksen

7
Teemu Laitila

Vuotaneet kuvat paljastavat Windows Phonen ilmoituskeskuksen
Microsoftin on tiedetty kehittelevän Windows Phone -järjestelmään yhtä, kaikki ilmoitukset keräävää näkymää eli ilmoituskeskusta. Microsoftin mukaan toiminto jäi pois Windows Phone 8 -päivityksestä ajan loppumisen vuoksi.

Nyt julkisuuteen tulleet ruutukaappaukset Windows Phonen tulevasta päivityksestä paljastavat, että ilmoituskeskus tosiaan on työn alla. Kuvat tulivat julkisuuteen, kun väitetysti eBaysta ostetusta Lumia 920 -puhelimesta löytyi toukokuun alkupuolelle päivätty Windows Phonen kehitysversio.

Muita muutoksia on nähtävissä esimerkiksi kalenterissa, joka on saanut viikkonäkymän sekä sovelluslistassa, jossa sisällön voi järjestää myös käytön yleisyyden perusteella. Moniajoa on parannettu mahdollisuudella sulkea yksittäisiä sovelluksia suoraan moniajonäkymästä.
Vaikka Microsoft on perinteiseen tapaan kieltäytynyt kommentoimasta huhuja, niin ainakin The Vergen omat lähteet väittävät kuvien olevan aitoja. Myös WPCentralin lähteet vahvistavat kuvien aitouden, mutta paljastavat lisäksi, että kyseessä on vanhempi kehitysversio, jonka jälkeen ilmoituskeskus ehti olla myös enemmän Ihmiset-näkymän kaltainen ja nykyisissä versioissa se on poistettu kokonaan. Microsoft siis kokeilee eri tyylejä eikä lopulliseen, todennäköisesti loppuvuodesta julkaistavaan päivitykseen tulevasta versiosta voi vetää johtopäätöksiä vuotaneiden kuvien perusteella.Uusimmat puhelimet

Kommentit (7)

Sefriol
Sefriol

1

Onhan se hienoa, että kaikkea on kehitteillä, mutta alkaisi olla jo aika Microsoftin tuoda näitä ominaisuuksia kuluttajille. Tälläiset ominaisuudet ovat todellä tärkeitä kuluttajille.

Olen muuten miettinyt: Miksi tuoda ainoastaan yhdenlainen ilmoituskeskus? Eivätkö kuluttajat juuri halua monipuolisuutta, joten olisi hienoa, jos voisi käyttöjärjestelmässä itse valikoida minkä tyylin haluaa.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

5

Kuinka jäljessä Windows Phone oikeen tulee? iPhonessa ollut jo varmaa kaks vuotta ja androidissa vielä kauemmin..

Vastaa
bfr
bfr

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "Abcabc375":

Kuinka jäljessä Windows Phone oikeen tulee? iPhonessa ollut jo varmaa kaks vuotta ja androidissa vielä kauemmin..

Ironista muuten että jailbreakattuihin iOS-laitteisiin tuon notifikaatio-barin sai jo ties kuinka kauan, mutta Apple ei vain onnistunut tekemään omaansa. Lopulta he palkkasivat tuon "laittoman"-notifikaatio-palkin tekijän ja seuraavassa iOS:ssa ominaisuus sitten viimein oli.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

5@
>Kuinka jäljessä Windows Phone oikeen tulee?

Paljon puutteita, mutta vauhtia yrittävät pitää.

WP8, julkaistu loppuvuonna 2012, reilu vuosi julkaisusta jo tulossa

Ihan ensimmäisenä tehtävänä ei sitä ei kaikki muutkaan alustat ole pitäneet.

Androidin tuli vasta muutamavuosi alustan ensi julkaisusta.

Iphone OS/i OS meni vuosia pidempään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.