Näin iOS 7:n kritisoidut ikonit saivat alkunsa

4
Manu Pitkänen

Näin iOS 7:n kritisoidut ikonit saivat alkunsa
Applen maanantaina paljastaman iOS 7 -käyttöjärjestelmän sovellusten ikonit suunniteltiin hyvin pitkälle yhtiön markkinointi- ja viestintäosastolla, kertoo The Next Web -verkkosivusto. Käyttöjärjestelmän design-tiimit lähtivät markkinointiosaston töiden perusteella työstämään sovellusten ulkoasuja.

Sovellusten ikonit ovat kenties kaikista kritisoiduin osa iOS 7:n ulkoasu-uudistusta. Niitä on pidetty epäyhtenäisinä ja irrallisina. Game Centerin ikoni on heijastusten avulla saatu muita kolmiulotteisemmaksi, Newsstandin ikoni on vuorostaan "tupattu täyteen" ja liukuväreissäkin on poikkeamia (Safari ja Mail).

Epäyhtenevyys johtunee siitä, että ulkoasua on uudistettu eri osastoissa. Osastot ovat jakaantuneet design-ryhmiin, joiden sisällä on ollut kilpailevia vaihtoehtoja. Kommunikointi ryhmien välillä on saattanut jäädä vähäiseksi. Keväällä huhuttiin, että Apple olisi varjellut erityisen tiukasti uuden käyttöjärjestelmän ulkoasua.Käyttöjärjestelmä on kuitenkin vasta beta-vaiheessa ja isojakin muutoksia voi olla tulossa. The Next Webin mukaan iOS 7:n julkistuksen yhteydessä näytettiin jo silloin vanhentuneita ohjelmaversioita. Betasta saatua palautetta aiotaan varmasti käyttää apuna käyttöliittymän jatkokehittämisessä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Isopää (vahvistamaton)

1

Kai iOS 7:ssa voi vaihtaa kuvakeet mihin settiin haluaa??

Vastaa
delic
delic

4

Loppujenlopuksihan ongelma on erittäin helppo korjata, kyllä ammattilaiset yhdet ikonit väsää, kun muuten käyttis kuitenkin on hyvän näköinen samoin sovellukset. Sitten apple olisi ongelmissa jos käyttistä yleisesti haukuttaisiin, mutta käyttis on saanut kyllä paljon kehuja ja yleensä ne negatiiviset kommentit tulee juurikin ikoneista ja kotinäytön ulkoasusta.

Se vaan, että apple mainostaa tätä iOS7 isosti ja ikonit on kaikki esillä niin tuntuu melko oudolta, että ne yhtäkkiä olisi erilaiset syksyllä julkaistavassa versiossa.

Kuulostaa vähän siltä, että siellä yritetään paikkailla makueroja. Eli kyllä siellä ollaan varmasti tykätty noista ikoneista mikä kyllä itseäni ihmetyttää, koska osa ikoneista on todella amatöörimäisiä ja taas toisaalta osa on simppelin tyylikkäitä. Ikonit näyttää juuri siltä, että osa on tehny tietyt ikonit ja osa tietyt.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.