Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nyt voit soittaa ilmaiseksi Facebook-kavereille iPhonella ja Androidilla

5
Teemu Laitila

Nyt voit soittaa ilmaiseksi Facebook-kavereille iPhonella ja Androidilla
Facebook-käyttäjien väliset puhelut toimivat nyt myös suomalaiskäyttäjien älypuhelimissa. Facebook-puhelut onnistuvat Facebook-sovelluksella ja Facebookin viestittelyyn tarkoitetulla Messenger-sovelluksella.

Facebookin nettisivujen kautta on jo pitkään voinut soittaa puheluita videolla ja ilman, mutta VoIP-puheluiden saapuminen mobiililaitteisiin tekee Facebookista suoran kilpailijan esimerkiksi Microsoftin Skypelle ja nopeasti suosiota keränneelle Viberille.

Puheluita käyttääkseen on ainakin Android-käyttäjien asennettava Facebook-sovelluksen tuorein versio. Raporttien mukana iOS-laitteilla päivittäminen ei välttämättä ole tarpeellista. Soittaminen ei ole erityisen hyvin näkyvillä sovelluksessa, vaan puheluihin pääsee käsiksi klikkaamalla keskustelunäkymän yläreunassa olevaa i-kirjainta. Sen takaa paljastuu valikko, jossa on myös "Ilmainen puhelu".

Puheluiden soittaminen onnistuu Android-puhelimilla ja tableteilla kuten myös iPhonella ja iPadilla.

VoIP-puheluiden tulo myös Facebookin mobiilisovellukseen on operaattoreiden kannalta huono uutinen. Tähän saakka nettipuheluiden suosiota on rajoittanut se, että käyttäjät jakautuvat useaan eri palveluun eivätkä kaikki ole vaivautuneet asentamaan Skypea tai vastaavaa sovellusta. Facebook kuulunee kuitenkin lähes kaikkien älypuhelinkäyttäjien perusvalikoimaan eli Facebook-puhelulla tavoittaa todennäköisesti huomattavasti laajemman osan kaveripiiristä kuin aiemmilla ratkaisuilla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

akse
akse

1

Operaattorin nettiliittymäpaketit nyt muutenkin sisältää jo lähes poikkeuksetta 200-1000 minuuttia puhelua, joten ei sen paljon pitäisi tuntua että käyttääkö puheluihin voip:ia vai jo muutenkin paketissa olevaa puheaikaa :)

Vastaa
Legitti
Legitti

2

Eikös se ole WhatsApp eikä Viber mikä on nykään suosittu, tosin sillähän ei voi soittaa. Ei kukaan enää viberia käytä.

Vastaa
arcanix
arcanix

3

@1 VoIP puheluissa on se äänenlaatu ihan eri luokkaa kuin tavallisissa puheluissa. Mielummin VoIP jos mahdollista.

@2 Viberissä äänipuhelut eikä vuosimaksua, selkeästi parempi kuin WhatsApp. Videopuhelut myös tulossa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.