Windows Phone myy Virossa paremmin kuin iOS

10
Valtteri Ahonen

Windows Phone myy Virossa paremmin kuin iOS
Androidin menestystä ei voi sivuuttaa puhuttaessa globaaleista markkinoista, eikä niin voi tehdä Virostakaan puhuttaessa. Alusta on selkeä ykkönen maassa niin puhelimissa kuin tableteissakin. Viron älypuhelintaiston kakkossijasta sen sijaan käydään mielenkiintoista kamppailua.

Maan suurimman operaattorin EMT:n mukaan Windows Phonen markkinaosuus on tällä hetkellä toiseksi suurin, heti hallitsevan Androidin jälkeen, noin 10 %. Näin ollen pitkälti Nokian Lumioiden eteenpäin ajama alusta on ohittanut suosiossa Applen iOS-alustaa käyttävän iPhonen, jolla markkinaosuus on Virossa noin 9 prosentin luokkaa. Asiasta kirjottaa ZDNet.

Virossa noin 70 % EMT:n myymistä matkapuhelimista on älypuhelimia. Osuuden uskotaan olevan nousujohteinen myös tulevaisuudessa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

vivo Y72 5G – hinta laskenut -29%

vivo Y72 5G
256 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 359 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
jobsiton (vahvistamaton)

1

Jälleen tullaan siihen tosiasiaan, että iphone on teinityttöjen ja
homojen puhelin. Miehinen mies ei applen kapulaa käytä.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

2

Niinpä näyttää Virokin menevän viemäristä alas kuin Suomi, muut maat, jopa Kiina, käyttää iOSin edut hyväkseen ja porskuttaa eteenpäin.

Eipä ole kauaa kun satun kuulemaan parin englantilaisen IT miekkosen haastattelun. He kertoivat miten iOS alkaa nyt olla yläluokan käyttis, firmat, terveydenhuolto, puolustus, valtio...luottavat siihen. Android on lähinnä luusereiden systeemi, joilla ei ole 'varaa' ostaa turvallisempaa ja laadukkaampaa puhelinta. Hyvä pornopuhelin se tietysti on ja kaveri tokaisikin et Androidin nimi pitäis muuttaa BO-os muotoon eli Bent Over. Windows, no joo, se nyt on niitä Microsoftin eläinkokeita, kaipa he sen jossain vaiheessa pudottavat samalla tavalla kuin Zune, PlaysForSure ja KIN kokeiluille kävi. SurfaceRT tabletteja ollaan nyt kovasti dumppaamassa 60% alennuksella, mutta RTtä käyttäneenä sanoisin et se on vieläkin ylihintainen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

3

@2

Minä kun taas luulin, että iPhonea ei käytä enää kuin teinitytöt kun siihen saa niin kivoja kuoria.

Vastaa
JoniS
JoniS

4

@2

eiköhän ne tahot ketkä oikeasti haluavat turvallisen käytä androidia, tosin heidän oma kokoamaa versiota niin voivat olla perillä ettei siellä tosiaan tapahdu kummia tietämättä.

mieti itse kumpaan luotat enemmän oma tekemään(jos oikeasti osaat) vai ison firman sanaan.....niin siihen omaan, minkä sourceista voit tarkastaa täysin mitä se systeemi on määritetty tekemään, milloin ja missä.

Vastaa
perhana
perhana

5

@4
Eiköhän ne käyttäjät jotka oikeasti pystyvät ihan itse alusta loppuun luomaan androidin sourceista sen "oman" custom-romin kuulu melko pieneen marginaaliryhmään.

Jos taas puhut niistä custom-romeista joita löytyy esim. xda-deviltä, niin eihän niitä voi omaksi kokoamaksi väittää, koska joku toinenhan on ne koonnut, eikä sellaisen custom-romin lataaja voi loppujen lopuksi kuitenkaan tietää mitä kaikkea se custom-rom sisältää... katsopa vaikka jotain cyanogen-modin romia ja mitä kaikkea kehittäjän sinne laittamaa tauhkaa se sisältää... turvallista in my ass.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

7

@3 ootko koskaan nähnyt millaisia iPhone kuoria on niillä jotka eivät ole köyhiä tai muuten käyttävät iPhoneja tehokkaasti?

Samainen haastateltu IT kaksikko mainitsi kiinalaiset: "Heillä ei yleensä ole mitään menetettävää, joten Android puhelimet ovat vallanneet koko alimmaisen hintaluokan. Käyttäjille on tarjolla on paljon nättiä mainosvetoista karamellia QQn ja Tencent'in tuottamana joka vetoaa nuoriin. Aiemmat Android versiot ovat suuri turvallisuusriski, mutta ei Jelly Bean ole kovin paljoa parempi".

Olen kuullut että kaikkin Anteroihin saa ujutettua panttaus-troijalaisen (voidaan kustomoida jokaiseen luuriin). Sillä Kiinan kokoisessa maassa voisi tehdä hyvän tilin, uudelleen avaamiseen riittäisi vaikka 10€. Onko perää?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Vaude! (vahvistamaton)

8

Että oikein Virossa, tuolla valtavan suurella ja tärkeällä markkinapaikalla!

Vastaa
JoniS
JoniS

9

@5

niin ei sitä kaikki osaakkaan, ja tarkoitin nimenomaan sourceista asti itse kokoamista, koska sehän on ainut tapa tietää tarkalleen mitä siellä tapahtuu.

mutta kun @2 puhuttiin että valtiot, puolustusvoimat yms. käyttäisivät iOS turvallisuuden takia. tälläisillä tahoilla on resursseja/osaamista saada se täysin oma custom android, missä voidaan olla varmoja ettei tiedot vuoda.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.