Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Maksatko puhelinliittymäsi paperilaskutuksesta? Se ei välttämättä ole oikein

27
Manu Pitkänen

Maksatko puhelinliittymäsi paperilaskutuksesta? Se ei välttämättä ole oikein
Kuluttaja-asiamies on vienyt markkinaoikeuden käsiteltäväksi kysymyksen puhelinliittymän maksullisesta paperilaskutuksesta. Teleoperaattori Saunalahti on veloittanut uusilta asiakkailta paperisista matkapuhelinlaskuista 0,95 euron laskutuslisän. Tämän vuoden huhtikuusta lähtien kaikilla Saunalahden matkapuhelinasiakkailla paperilaskun hinta on ollut 1,90 euroa/lasku.

Vaihtoehtona paperiselle laskulle on tarjottu sähköistä laskutusta, mutta kuluttaja-asiamiehen kaikilla ei ole mahdollisuutta vastaanottaa laskuja sähköisessä muodossa. Kuluttaja-asiamies pitää paperisia laskuja puhelinliittymien tavanomaisena laskutustapana, minkä takia siitä ei saisi veloittaa ylimääräistä hintaa.

Kuluttaja-asiamies katsoo, että erillisen maksun periminen paperilaskusta on kohtuuton sopimusehto, mutta Elisa Oyj on asiasta eri mieltä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (27)

jakkeman
jakkeman

1

joo, voisivat ottaa laskutuslisän paperilaskusta pois, kyllä tulee mailiin lasku, mutta ne tuppaa katoamaan sinne :D noo, onneks saa sentää oma.saunalahdesta etittyä ne :)

Vastaa
Tiger25
Tiger25

3

Mulle tulee sekä puhelin- että nettilaskusta muistutus sähköpostiin(ja tietysti oma.saunalahteen), ja en todellakaan enää kaipaa paperilaskuja. Ei tartte sählätä paperisten laskujen kanssa ja olen jo oppinut tietämään suunnilleen milloin (mihin aikaan kuukaudesta) lasku tulee.

Paperilasku on hyvä niille, joilla ei ole nettiä käytössä ollenkaan ja jotka haluavat jonottaa pankin kassalle laskupinon kanssa (kun noita laskunmaksuautomaattejakin on aika vähän enää nykyään), mutta itse en tätä reliikkiä enää tarvitse, kun laskutkin tulee maksettua pääosin netissä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Takkiin tulee (vahvistamaton)

4

Kuluttaja-asiamies nöyrtyy aina hieman suuremman yhtiön edessä,eli valittaa turhaan.
Minulla oli aikanaan Telen kanssa "napit vastakkain",johon kuluttaja-asiamies vain tokaisi,"noin suurta firmaa vastaan on turhaa valittaa,häviö on aivan varma"
Eli,kuluttaja-asiamies on vain lain vaatima virka,todellista apua on siltä ns.tavallisen ihmisen turha odottaa.

Vastaa
Nighteyes
Nighteyes

6

Meikäläiselle tulee paristakin paikasta maksullinen paperilasku, ja ihan siitä syystä että muuten unohtuisi maksaa. Ennemmin maksan paperilaskusta kuin muistutuksista. Tietysti olisi se hyvä jos ei tarvitsisi maksaa paperilaskusta mitään, mutta eipä taida niin käydä.

Vastaa
Vapaakoodari
Vapaakoodari

7

Tämäkin asia olisi hoidettu porkkanalla paljon paremmin kuin kepillä. 0,5€ alennus sähköisestä laskusta paperilaskuun verrattuna ja kaikki olisivat olleet tyytyväisiä.
Pelkkään puhelinliittymään pitäisi kyllä saada paperilasku ilman lisäkuluja. kun niitäkin ihmisiä on joilla ei ole nettiä, edes puhelimessaan.

Vastaa
MimmaMuro
MimmaMuro

8

Ymmärrän aivan hyvin, että paperiversiosta pitää maksaa, eihän se ilmainen ole Saunalahdellekaan. Ja kuka oikeasti kaipaa paperiroinaa?? Ite otin heti e-version kun sen sai. Se tulee suoraan pankin sivulle ja ilmoitus tulee myös Netpostiin ja sieltä saa muistuksenkin e-mailiin jos on harva pää ja ei muuten muista. Jos lähdet lomille, niin kuka silloin niitä paperilappusia sieltä postilaatikosta käy noukkimassa ja maksamassa, ei ne sieltä itellään maksuun mee. Paperinen voi kadota, mut E pysyy tallessa. Ei mitään syytä paperiversiolle!!! Metsiä vaan tuhoutuu suotta, siksi että joku haluaa paperia kotiinsa, minkä sitten kantaa vähän ajan päästä roskiin!!! E on paras :)

Vastaa
a7r8t
a7r8t

10

En mä oo ainakaan päässy paperista eroon. Aina kun lasku kopsahtaa meiliin, ni tulostan sen muiden laskujen kans samaan pinkkaan, ni pysyy vähä paremmasti kärryillä. Kyllä mä ennemmin ottaisin laskuni itellan välityksellä, mut en kyl oo valmis maksaan siitä paria eeroo.

Vastaa
MimmaMuro
MimmaMuro

11

mikä ihmeen vimma ihmisillä on paperilaskun perään????

Mä oon jo vanhempi ihminen ja elän nykyajassa.

E-laskujen kanssa pysyy ihan yhtä hyvin kärryillä, ne eivät katoa mihinkään. Mä oon tilannu kaikki laskuni pankin sivulle ja Netpostiin, ei voi olla pysymättä kärryillä, ne ei sieltä mihinkään katoa!! Netposti ja pankki ei veloita mitään E-laskusta!!
Paperilasku on vanhaa aikaa...

Vastaa
Pukli
Pukli

12

Ei voi ymmärtää tällästä itkemistä. Ensinnäkin 1.9€, mitä hemmetin väliä sillä nyt on. Jos se ny kaivertaa niin pahasti niin purkakaa se liittymän sopimus, ei sitä tarvi maksaa hyvät ihmiset.
Ja aika hyvin nuo operaattorit kuitenkin pitää kiinni asiakkaistaan, monesti olen ilmoittanut että toinen operaattori on selvästi halvempi joten vaihdan kaikki talouden liittymät sinne. No äkkiäkös tämän jälkeen ehdotellaa edullisempaa pakettia, ei se nyt niin monimutkasta voi olla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
perspukla (vahvistamaton)

13

Pukli maksaa 1€ siitä ,kun astuu ovesta ulos,toisen euron vasemmalla jalalla astumisesta,kolmannen oikealla astumisesta,neljännen luomen aukomisesta ja viidennen luomen sulkemisesta.Ihanan viisasta!

Vastaa
ripu
ripu

14

hei nörtit tässäkin maassa on paljon ihmisiä joilla ei ole tietokonetta eikä mahdollisuutta hankkia sitä saati käyttää sitä ja joka paikkaan nettiä ei edes koska langattomat yhteydet eivät pelaa tovottavasti saavat tuohon sellaisen päätöksen ettei paperilaskusta saa periä mitään.

Vastaa
MimmaMuro
MimmaMuro

15

Maailmas ei mikään ole ilmaista. Joko maksat netistä ja tietokoneesta tai sitten siitä paperiversiosta, miksi sen pitäisi olla ilmaista tietokoneettomalle??
Tuleehan siitäkin kustannuksia, kun joku sen paperiversion tulostaa ja laittaa kirjekuoreen ja postille maksu kuljettamisesta.

Vastaa
jartar
jartar

16

Pitäisi olla ilmaista jo pelkän tasa-arvon vuoksi. Suomesta tehdään luokkayhteiskuntaa kovaa vauhtia sen perusteella miten osaa käyttää tietokonetta. Ihmiset jotka eivät osaa käyttää tietokonetta rupeavat olemaan monen tahon mielestä "orgaanista jätettä".

Hienosti muuten ne laskut liikkuivat eteenpäin ilman laskutuslisiä operaattoreiden toimesta siihen asti kun tulivat ahneiksi. Keksivät keinon tienata lisää rahaa laskemalla omia laskutuksesta aiheutuvia kuluja. Sinä ilmeisesti haluat rikastuttaa Saunalahtea sen sijaan, että olisit sen henkilön puolella joka ei osaa tietokonetta käyttää?

Vastaa
MimmaMuro
MimmaMuro

17

Jartar: ei eletä missään kommunistivaltiossa vaan markkinataloudessa. Olen pientuloinen alle tonnin tulot, en odota saavani mitään ilmaiseksi markkinataloudessa. En halua rikastuttaa ketään, Suomes on kuitenkin nää operaattorien kustannukset kaikkinensa hyvin kilpailutettuja verrattuna moneen muuhun maahan. Ei siis valiteta kaikesta, mikään ei maailmassa ole ilmaista. En pidä operaattoreita ahneita nykypäivänä, aiemmin käyttökustannukset olivat korkeat ja vertaapas vaik Espanjan hintoja, siel on edelleen korkeat hinnat, vaik maa rypee muuten pohjamudissa. Jos käyttökustannukset ovat halpoja, niin jostainhan se yrityksen on haalittava kustannuksiensa peitoksi tuloja. Olen realisti, kaikkea ei voi saada!!! Ihmisillä on myös valinnanvapaus, vaihda toiseen operaattoriin, jos koet että että tämä kustannus on liikaa sinulle. Ihmiset valittaa nykyään turhasta. AINA VOI VALITA TURHAN VALITTAMISEN SIJAAN!!!! Vertailepas ihan huvikses muiden hintoja, ei Saunalahti ole ainoa jolla on tämä laskutuslisä.

Ruuan hinnasta voisin valittaa,jos siitä olis hyötyä, ruoka on sentään tarpeellinen ihmiselle.

Vastaa
jartar
jartar

18

@17
Markkinatalous on ihan eri asia kuin jonkun tietyn ihmisryhmän syrjiminen. Mikään ei ole ilmaista, mutta siksihän me maksetaan puheluista. Saamme myös muodostaa oman mielipiteen asioita ja kritisoida epäkohtia. Ilman kritisoimista asiat eivät muutu!

Minä en anna yhdellekkään yritykselle "synninpäästöä" joka käytää laskutuslisiä. Kohtuullinen laskutuslisä (esim. 0,50€) ei kuitenkaan minun mielestäni olisi maailmanloppu jos puhutaan ns. "nuoremmasta" asiakaskunnasta. Enemmän kuin kohtuullista olisi, että yli 60 vuotiaiden ei tarvitsisi maksaa laskutuslisiä ollenkaan. Luulisi tämän olevan yritysimagonkin takia hyvä juttu. Voisi mainostaa sillä, että yritys ei sorra vanhempaa käyttäjäkuntaa...

Vastaa
MimmaMuro
MimmaMuro

19

Jartar: minä kuulun siihen vanhempaan käyttäjäkuntaan ;) enkä kaipaa paperia. Ei tässä syrjitä mitään asiakasryhmää. Jokainenhan voi valita operaattorinsa. Melkein kaikki ottaa tuon saman summan paperilaskusta, taitaa Telefinland olla ainoa mikä ei viel ota.
Eli edelleen valintakysymys ja markkinatalous vaikuttaa.
Saat tietysti muodostaa mielipiteesi, mutta ei kannata yhtä operaattoria moittia, koska sama käytäntö on muillakin isoilla.
Hinnat on sitä paitsi tuleet alas ihan kivasti, joskus ne ovat olleet paljon korkeammat. Yritys elää markkinataloudessa ja jostain sen on ne fyrkkansa otettava. En omista yritystä, mutta ymmärrän liikentoimintaa ;)
Laskutuslisiä käyttää moni muukin yritys ja se ei ole mikään uusi käytäntö, vaan todella vanha.
Postimaksukin on isompi kuin 0,50. Takkiinko pitäis yrityksen ottaa, kun hinnat on jo muuten euroopan alhaisempia..

Vastaa
MimmaMuro
MimmaMuro

20

Pankeissakin ihminen on eri arvoisessa asemassa. Pitää maksaa se paperiversio ja jokainen takuulla tarvitsee pankkia. Ja lisäks se, et minkä verran on rahaa tai velkaa, olet etuasiakas, kanta-asiakas, avainasiakas jne.. Maailma ei ole tasa-arvoinen,toivottavasti Jartar huomaat sen pian.

Mä olen vaan vanha mummeli, mutta elän tässä päivässä ja ymmärrän, että maailma muuttuu.
Paperilaskuista olen luopunu HETI kun se on ollut mahdollista ja en oo katunu ja laskuakaan ei ole jääny maksamatta ajallaan :)
Olen iloinen, että niidenkin silppuamisesta olen päässyt eroon :)

Iloista kesää ja älä anna pikkuasioiden kiristää päätä ;) maailmassa on paljon suurempiakin asioita, mistä pitäis huolestua.

Vastaa
jartar
jartar

23

@20
Jotkut mummot ja papat oppivat tekniikan, jotkut ei. Ihmiset ovat erilaisia. "Nykytrendi" missä tietotekniikkaa osaamattomia sorretaan on mielestäni häpeällista. Ei ihmiset ole tasa-arvoisia, mutta se ei oikeuta syrjimistä. Heikommista pitäisi pitää huoli sen sijaan, että kehuttaisiin omaa osaamista ja ylivertaisuutta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

24

@8: "Paperinen voi kadota, mut E pysyy tallessa."

Aika pihalla pitää olla jos luulee jollain serverillä olevaa merkintää tietokannassa pysyvämmäksi kuin fyysistä kappaletta. Pätee laskujen lisäksi kaikkeen muuhunkin.

Vastaa
Jaket64
Jaket64

26

Paperilasku on sitten kiva, kun nykyään se tulee joka palvelusta eri laskulla. Lankapuhelin, GSM, Elisa Viihde, Maksu-TV ... eli 1,90 x palvelu. Ennen suurin osa oli samalla laskulla ja tällöin paperilaskusta ei ollut lisämaksua. Ajat muuttuu ja joskus ihmisetkin.

Vastaa
Sakarias
Sakarias

27

Ei paperilaskussa mitään vikaa ole. Tulee ennen eräpäivää ja niitä voi kerätä työpöydälle odottamaan maksamista. Kun on maksettu voi merkitä sen laskuun. Koneet voi aina temppuilla. Egyptiläiset sen keksi. Kun hakataan tekstit kiveen niin kestää aikaa. Kovalevyillä oleva data on katoavaista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja