Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älypuhelintoimitukset kasvussa Euroopassa, Android vie ja muut vikisee

Valtteri Ahonen

Älypuhelintoimitukset kasvussa Euroopassa, Android vie ja muut vikisee
IDC:n julkaisemien tietojen mukaan Euroopan älypuhelinmarkkinat voivat paksusti. Nousussa ovat Samsung ja LG, laskussa erityisesti Apple ja Nokia. Perinteisten puhelinten myynti laski viime vuoden ensimmäisestä neljänneksestä kolmanneksen.

Samsung on nostanut markkinaosuuttaan Länsi-Euroopassa (mm. Saksa, Ranska, Suomi, Ruotsi ja Itävalta) IDC:n mukaan 40 prosentista noin 46 prosenttiin.

Suurin yksittäinen markkinaosuuttaan menettänyt on yllätyksettömästi Nokia, jolle älypuhelinmarkkinat ovat viime vuosina olleet hankalaa alaa. Yhtiön tulisi kuitenkin pian saada aikaan jonkinlaista suunnanmuutosta alati laskevissa luvuissa, mikäli se aikaa ylipäätään pysyä pelissä mukana. Nokian markkinaosuus on IDC:n mukaan nyt viiden prosentin luokkaa, kun se vuosi sitten oli kahdeksan.

Toinen laskija on Apple, jonka markkinaosuus on pudonnut selkeästi: 25 prosentista viisi yksikköä, aina 20 prosenttiin.Prosenttimääräisesti suurin nousija on ylivoimaisesti LG, jonka osuus älypuhelimissa on noussut 380 %. Markkinaosuuksissa tämä tarkoittaa muutosta kahdesta prosentista kahdeksaan, ohi Nokian.

IDC:n mukaan nyt aletaan elää älypuhelinten tulemisen toista aaltoa. Ensimmäisessä aallossa älypuhelimen hankkivat ne, jotka oikeasti sitä halusivat, ja joilla oli varaa kalliisiinkin laitteisiin. Toisessa aallossa älypuhelimen ostavat ne, jotka haluaisivat vaihtaa perinteisen kännykkäänsä uuteen vastaavaan, mutta kauppaan kävellessään huomaavat, että lähes kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot ovat älypuhelimia. Voidaan siis odottaa erityistä kasvua edullisten älypuhelinten osuuksissa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja