Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lähes kaikki mobiilihaittaohjelmat on suunniteltu Androidille

18
Manu Pitkänen

Lähes kaikki mobiilihaittaohjelmat on suunniteltu Androidille
Androidin haittaohjelmaongelma näyttää paisuvan vuosi vuodelta yhä suuremmaksi. Verkkolaitevalmistaja Juniper Networksin julkaiseman tutkimuksen mukaan mobiililaitteille suunniteltujen haittaohjelmien määrä kasvoi vuoden aikana (maaliskuu 2012 – maaliskuu 2013) jopa 614 prosenttia. Edellisvuonna kasvu oli maltillisempaa, "vain" 155 prosenttia. Maailmalla liikkuu kaikkiaan 276 259 haitallista sovellusta.

Mobiililaitteille suunnitelluista haittaohjelmista peräti 92 prosenttia kohdistuu Android-käyttöjärjestelmää vastaan (kasvua vuoden takaisesta 47 prosenttia). Juniperin mukaan jopa 77 prosenttia Android-uhista voitaisiin eliminoida jos laitteiden ohjelmisto saataisiin päivitettyä uusimpaan Android-versioon.

Google kertoi aiemmin keväällä I/O-kehittäjätapahtumassa, että Android-laitteita on aktivoitu tähän mennessä 900 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2012 lukema oli 400 miljoonaa ja vuonna 2011 100 miljoonaa. Androidin osuus alkuvuoden älypuhelintoimituksista oli 75 prosenttia.Juniper muistuttaa, että tulokset eivät tarkoita sitä etteivät muut käyttöjärjestelmät (iOS, Windows Phone) olisi haavoittuvaisia. Rikolliset keskittyvät tällä hetkellä Androidiin, koska sitä kautta he saavuttavat kaikista suurimman yleisön. Kaspersky Lab kertoi aiemmin tänä vuonna, että 99,9 prosenttia havaituista uusista mobiiliuhista on suunnattu Androidiin.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Vilperi13
Vilperi13

1

Mikseivät ihmiset hanki virustorjuntaa puhelimiinsa? Minulla on AVG käytössä ja Android versio 4.1.2. Ja yhtään virusta ei ole tullut ikinä.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

2

Koska jossain on jo todettu että Androidin virustorjuntaohjelmistot ovat lähes hyödyttömiä, haittaohjelmat kiertävät ne helposti. Vievät vain akkua.

Vastaa
Datanen
Datanen

3

Osittain näikin. Oman järjen käyttö on sallittu eli lataa vain tunnettuja ja kommentoituja sovelluksia ( positiivisia kommentteja).

Vastaa
Mairo
Mairo

4

Android on ainoa avoin järjestelmä puhelimissa tällä hetkellä, jolle voi asentaa sovelluksia muualta ja markettiin voi laittaa myös vapaasti sovelluksia, tätä ennen oli symbian joka tosin vaati allekirjoituksia sovelluksilta. Virustorjunnatkin on todettu useaan otteeseen hyvin marginaalisesti toimiviksi tehosyöjiksi.

Lähes aina tilanne on se että tietämätön puhelimen käyttäjä asentaa jotain ilmaista peliä joka sattuu kohdalle, peli kysyy tässä vaiheessa luvan ihan kaikkiin puhelimen ominaisuuksiin, mutta peruskäyttäjähän tässä tilanteessa vain Windows tottumuksesta painaa seuraava seuraava.

Tilanne voisi korjautua jonkun verran jos markettiin otettaisiin sovellukset normaalisti, mutta peruskäyttäjille ne tulisi jakeluun vasta sen jälkeen kun joku on ne tarkastanut. Ulkopuolisten sovellusten asennuksessahan puhelin varoittaa, mutta se ei minun mielestä saisi asentaessa suoraan ohjata kohtaan josta peruskäyttäjä sen vain ruksisi ajattelematta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Schanna (vahvistamaton)

5

Eipä ole ongelma Windows Phonen puolella, jossa yrityskäytön vaatima tietoturva on otettu vakavasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dude @ (vahvistamaton)

6

Vingeri @
Näin on,oman järjen käyttö on sallittua!.
Kannattaa tosiaankin lukea kaikki käyttäjäkokemukset,niin se ainakin helpottaa valintaa. :)

Vastaa
Lumikki
Lumikki

7

Tuossa Adroidissa on se vika että sitä kontroloi Google. Ensinnäkin Google on yhtiönä sellainen että se hyötykäyttää yksityistä tietoa tehdäkseen rahaa. Joten lähtökohta on jo väärä tietoturvalle, koska Google halua nuuskia ja siksi tekee asiat tietoturvallisesti väärin.

Kuten tuossa jo mainittiin niin Google kauppa hyväksyy kaikki ohjelmat sisään ja sen jälkeen ongelmien ilmetessä ne poistetaan. Tämä on ihan päin mäntyä, Apple tekee asian oikein eli kaikki ohjelmat menee ensin tarkastukseeen ja sitten ne vasta pääsee kauppaan. Näin karsiutuu ihan räikeimmät tapaukset pois.

PS: Minulle älykännykän merkillä ei ole väliä. Apple vain sattuu tekemään tässä asiassa asian oikein.
PPS: Androidissa ei ole mitään muuta vapaata kuin kernel. Ihan samalla tavalla se on suljettu järjestelmä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

9

Haittaohjelma ei ole sama kuin virus. Itse asiassa vanhan tyyliset tuhoa tekevät virukset ovat nykyisin melko harvinaisia. Fiksumpaa on pysytellä piilossa, saada root oikat käyttäen jotain haavoittuvuutta, kerätä tietoja ja lähettää ne sitten jollekin serverille. 95% tapauksista käyttäjä ei missään vaiheessa huomaa, että puhelimessa on haittaohjelm(i)a.

Käyttäjä kokemusten lukemisesta on apua, mutta se ei todellakaan ole aukoton taktiikka. Lisäksi joidenkin on aina ensin asennettava softa, että niitä kokemuksia tulee. Google Playssa on aivan varmasti tälläkin hetkellä tuhansien latauksien ohjelmia, jotka sisältävät haittaohjelman pätkän.

Vastaa
Orobash
Orobash

10

Parasta tuossa androidissa on se, että sitä kontrolloi Google.

Ensinnäkin Google on yhtiönä sellainen että se hyötykäyttää yksityistä tietoa tehdäkseen rahaa, niinkuin kaikki netissä toimivat yritykset mm. FB, MS, Apple.. Ainoa erotus googlella näihin muihin on se että se kertoo käyttäjälle hänestä kerätyt tiedot käyttäjän näin halutessaan ( FB kertoo ne jopa muille :)
ja apple ei hiisku mitään, kun jokatapauksessa on kerännyt kaikki tiedät käyttäjistään ja heidän laitteistaan automaattivarmuuskopioinnilla.
(huom. nykyään kaikki yritykset joutuvat kertomaan tietonsa NSA:lle, mikäli NSA niin haluaa).

Onhan se tietoturvan kannalta huono juttu että kaikki on nykyään netissä, halusit tai et..
Ja sitä voi nuuskia miltei kuka tahansa, kunhan vaan "motiivit", "perustelut" ja "sijainti" on oikea.

Kuten tuossa mainittiin että Google tekee vain lievän tarkistuksen sovelluksille ja antaa KÄYTTÄJILLE mahdollisuuden valita mitä lataa ja miksi.
Vertailuna: Apple; joka heivaa pois, jo valmiiksi, ITSELLEEN ja "käyttäjilleen" sopimattomat ohjelmat, haluamallaan kriteereillä.

PS. Minulle ei ole väliä mikä älykännykän käyttis tai valmistaja on, kunhan se vastaa MINUN budjettia, toiveita ja tarpeita. Adroidin ja WinPhonen voin valita valmistajan ja muut ominaisuudet
itse, Applen tuotteissa valitsen vain hinnan ja muut on valittu puolestani (takapenkki-rallikuski?).
PPS. Google antaa ohjelmistokehittäjilleen ja yhteistyökumppaneilleen, melko kattavat työkalut kopeloida käyttistä ja myös antaa käyttäjälle vapauden valita mitä ohjelmistoja lataa, ja kun kernelkin on avoin.. niin aika vähän tuossa androidissa on suljettua koodia, verrattuna IOS-käyttikseen..
PPPS. Hmmn.. mihinkäs Unix-versioon tuo OSX ja IOS perustuivat?
(Ei kuitenkaan applen omaan A/UX:ään vaan...
Googleta / Bingaa / Appleta? :D )

Vastaa
Orobash
Orobash

11

Seuraavaksi:
Odotellaan että joku tietoturva-firma perustaa softakauppojen yhteyteen sertifikaattipalvelun,
missä se sertifioi ohjelmistot käyttäjien puolesta
(pientä korvausta vastaan).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joopa87y868 (vahvistamaton)

12

Google on kyllä kussut reisilleen tässä todella pahoin. Avoimuus ei tarkoita linux jakeluissakaan sitä, että kuka tahansa saisi laittaa mitä tahansa viralliseen ohjelmalähteeseen jakoon.

Androidissa ongelmia on jo luetettavissa ohjelmissakin. Mm. Hill Climb Racing esittää välillä mainosta joka ilmoittaa puhelimessa olevan 2 virusta... 3... eipäs ku sittenkin 2. Jos mainosta erehtyy klikkaamaan, päätyy epämääräiselle sivulle. Probsit Fingersoftille siitä, että töskentelevät hartiavoimin saadakseen tuon mainoksen kitketyksi..

Entä sitten nämä samankaltaiset pelit jaa ohjelmat? Onko todella niin helppoa löytää virus Google Playstä, että tarvitsee vain katsoa samankaltaisia tarjottimelta kun lukee Hill Climb Racingista? Tai hakemalla tuota:

Mountain Climb Race:
https://play.google.com/store/apps/deta...GltYnJhY2UiXQ..

Kommenteissa jo sanotaan että tuossa on virus. Onko oikeasti ja kauanko saa tuolla olla...

Vastaa
himpo
himpo

14

Jollan kanssa saa kyllä varmaan olla aika turvassa jonkin aikaa jollei ala Android softia siihen haalia.

Sailfish moniajoineen kyllä itseäkin kovasti kiinnostaa ja ensimmäisten joukossa ajattelin ostaa sikana säkissä.

Vastaa
perhana
perhana

15

@13
melkoinen vitsi...
eikös siihen Jollaan saa asennuttua netistä ladatut androidille laaditut .apk:t ihan suoraan? eli jos se yleiseen käyttöön tulee niin ei mene kauan kun netin mobiilisivut on pullollaan "lataa tästä ilmaiseksi mahtava peli" tai muuta vastaavaa, joista sitten löytyy niitä mahtavia viruksia ja haittaohjelmia, jotka toimii niin Jollassa kuin Androidissakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
code or be coded (vahvistamaton)

16

@15

Eikös työpöytä Windowsiinkin saa ladattua netistä vaikka mitä, eikö myös Linuxiin löydy epämääräisiä asennuspaketteja ja ohjelmalähteitä?

Kyse ei siis ole siitä saako haitakkeita mahdollisesti tuolta jostain, vaan siitä saako niitä _virallisesta_ sovelluskaupasta!

Itse ainakaan en aio Jollaani täyttää Android ohjelmilla, syytä tuskin tarvitsee kertoa. Joitain luotettavia ohjelmia voi apk:na asentaa, mikäli niiden valmistaja apk:n antaa. Esimerkki luotettavaksi tulkitsemastani: Maakunta sanomalehti, joka tarjoaa Android sovelusta (rahoitus ei hoidu mainoksin vaan maksamalla), ehkä myöhemmin muillekin alustoille.

Vastaa
MrRockker7
MrRockker7

17

Kaveri just kehu että, melkein kaikki ohjelmat kehitetään ensin los:lle. No nyt pääsee vähän androidia kehumaan! Pitää sanoa vaan ei taida sulla olla tällasta haittaOHJELMAA? Vitsi vitsi android nyt sattuu vaatimaan käyttäjältä vähän enemmän! Leikkikää vaan karsinassa pelkurit! IPhonea tai doroa suosittele vanhuksille.

Vastaa
perhana
perhana

18

@16
Juuri tästä samasta ongelmastahan Windowsia on haukuttu vuosikausia, eli siitä kuinka helppoa käyttäjän on siihen haittaohjelmia ja viruksia asentaa, ja että se on nimenomaan Windowsin vika että näin on... nyt kun Androidissa on sama ongelma vika onkin sitten siirtynyt käyttäjän korvienväliin (missä se oikeasti onkin, myös Windows puolella)
Windowsissahan tähän ongelmaan on nyt sitten jo oikeasti puututtu, eli Windows 8 oletusasetuksilla asennettuna sisältää virus ja haittaohjelma turvan joka estää suurimman osan ongelmista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja