BlackBerryn älypuhelintoimitukset kasvoivat 6,8 miljoonaan

6
Manu Pitkänen

BlackBerryn älypuhelintoimitukset kasvoivat 6,8 miljoonaan
Aiemmin RIMinä tunnettu kanadalainen matkapuhelinvalmistaja BlackBerry toimitti kesäkuun ensimmäisenä päivänä päättyneellä kvartaalilla yhteensä 6,8 miljoonaa älypuhelinta. Edellisellä kvartaalilla puhelintoimitukset ylsivät kuuteen miljoonaan ja vuosi sitten maalis-kesäkuun toimitukset olivat 7,8 miljoonaa älypuhelinta.

Tammikuun lopulla uudet BlackBerry Z10- ja Q10-älypuhelimet esitellyt yhtiö täydensi BB10-alustan laitevalikoimaa toukokuussa Q5-mallilla. Raportoitu Q1/2014-tulos on ensimmäinen osavuositulosjulkistus, jossa BlackBerry Z10 -älypuhelinta on myyty koko kvartaalin ajan Britanniassa ja Kanadassa (Yhdysvalloissa maaliskuun lopusta alkaen). Q10-malli on myös ollut saatavilla kvartaalin aikana. Yhdysvalloissa Q10:n myynti alkoi vasta kesäkuussa, joten sen menekki maailman suurimpiin älypuhelinmarkkinoihin kuuluvassa maassa ei näy vielä BlackBerryn osavuosijulkaisussa.

Vaikka BlackBerryn liikevaihto kasvoi 3,1 miljardiin dollariin viime vuoden 2,8 miljardista dollarista ja yhtiö on käynyt läpi säästöohjelmia, muodostui tilivuoden 2014 ensimmäisen kvartaalin tappioksi 84 miljoonaa dollaria.Tällä hetkellä BlackBerryn lähin kilpailija on Windows Phone -ekosysteemi, joka nousi kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinalustaksi alkuvuonna seitsemällä miljoonalla toimitetulla laitteella (joista 5,6 miljoonaa oli Nokian Lumia-malleja). Älypuhelinmarkkinoiden tilasta saadaan lisää tietoa taas heinäkuussa, jolloin alkaa toisen kvartaalin osavuositulosten julkaisurumba.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
mitähännyt (vahvistamaton)

1

Mitähän ihmettä tässä jutussa nyt haettiin takaa? Millä kvartaalilla Blackberry myi ja mitä? Kesäkuun alussa ei pääty yksikään kvartaali. Ensimmäinen kvartaali kattaa tammi-, helmi- ja maaliskuun. Toinen puolestaan huhti- touko- ja kesäkuun. Uutisessa sotkettiin lisäksi jatkuvasti keskenään Q1/2013, Q2/2013, ja jopa Q1/2014 (ja vieläpä joukko epämääräisiä "alkuvuonna" käsitteitä...).

Voisitko Manu ystävällisesti oikolukea artikkelin, niin että siitä voisi saada edes jotain selkoa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
bb-wp @ (vahvistamaton)

2

Tällä hetkellä BlackBerryn lähin kilpailija on Windows Phone -ekosysteemi,joka toimitti edellisellä kvartaalilla vain 5,6 miljoonaa oli Nokian Lumia-malleja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ateate (vahvistamaton)

3

@mitähännyt Kvartaali on neljännes yrityksen tilikaudesta. Normaali tilikausi on kalenterivuosi, mutta ei ole mitään estettä etteikö tilikausi voisi alkaa keskeltä vuottakin. Erikoistapauksissa tilikausi voi myös olla lyhyempi tai pidempi kuin kalenterivuosi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mitähännyt (vahvistamaton)

4

@ateate

kiitoksia selvennyksestä. Kyseessä on siis Blackberryn omituinen raportointisykli. Voisi toki ko. firman käytäntöjä vähemmän tuntevalle olla avuksi, jos tätä avaisi uutisessa.

mutta Manulle synninpäästö ja pahoittelut. Vika on kanadalaisissa ja allekirjoittaneen puutteellisissa tiedoissa, ei artikkelissa

Vastaa
Fantasos
Fantasos

5

Nokia ilmoitti omassa tulosjulkistuksessaan että odottaa Lumia-kappalemääräisen myynnin kasvun olevan SUUREMPAA kuin Q1:n 27% kasvu. Koska kesäkuu päättyy juuri ja tulosvaroitusta ei ole tullut, Nokian myyntilukujen tulisi olla YLI 7,1 miljoonaa Lumiaa Q2:lla (ja pari sataa tuhatta Sympparia päälle.) Nokia siis johtaisi yhä kappalemyynnissä Blackberryä ja alustoissa Windows Phone johtaisi selvällä marginaalilla BB10/BB7 luureja.

Vastaa
teppoI
teppoI

6

@5

Tulosvaroitus voidaan antaa heinäkuun alussakin. Räikeimmissä tapauksissa tulovaroitus on taidettu antaa muutamaa tuntia ennen tuloksen julkaisua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.