Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android ja Windows Phone ovat nopeimmin kasvavat alustat

2
Valtteri Ahonen

Android ja Windows Phone ovat nopeimmin kasvavat alustat
Kantarin tuoreiden lukujen mukaan Windows Phonella menee paikoin kovaa. Kasvua verrattuna viime vuoteen on tullut monilla markkinoilla roimasti, samalla kun iOS on samoilla alueilla usein menettänyt hieman asemiaan.

Windows Phonen edellä kasvukäyrissä on kuitenkin Android, joka uusien lippulaivojen siivittämänä on selkeästi jyräämässä muut alleen. Esimerkiksi Saksassa Android on Kantarin mukaan onnistunut nostamaan markkinaosuutensa 76 prosenttiin, kahdeksan yksikköä edellisvuodesta. Suunnilleen saman verran alusta on nostanut asemiaan esimerkiksi Ranskassa, jossa se hallitsee nyt noin 65 prosenttia markkinoista.

Käytännössä Nokian ja Microsoftin luotsaama Windows Phone on sekin sinnitellyt markkinoilla hyvin ja osoittaa edelleen nousujohteista käyrää. Briteissä WP:n markkinaosuus on kohonnut miltei neljä prosenttiyksikköä (nyt 7,8), ja Italiassa järjestelmä hipoo jo kymmenen prosentin siivua (9,7).

EU5-alueella (viisi suurinta Euroopan unionin taloutta) Androidin osuus on nyt järisyttävät 70 prosenttia. Kakkosena on iOS 17,8 prosentin osuudellaan, ja kolmantena WP, jonka osuus on nyt 6,8 prosenttia. Yhdysvalloissa Applen osuus on selkeästi suurempi (41,9).Viimeisen vuoden aikana selkeästi suurin voittaja on Android, joka hallitsee määrällisesti käytännössä koko älypuhelinkenttää. Silti Applen onnistuu kääriä valtavia voittoja, ja Nokiakaan ei ole (ainakaan) vielä tehnyt konkurssia tai suostunut myymään älypuhelintoimintojaan. Ilmassa on monenlaisia jännitteitä, eikä niistä pienin ole Googlen ja Samsungin hiljaiset mutta selvät toimet toisistaan irtaantumiseksi. Samsung kehittelee esimerkiksi Tizen-järjestelmää, ja Google on ostanut Motorolan.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja