Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia ostaa Siemensin pihalle NSN:stä

Manu Pitkänen

Nokia ostaa Siemensin pihalle NSN:stä
Nokia ostaa Siemensin 50 prosentin osuuden Nokia Siemens Networksista. Kauppahinnaksi kerrottiin 1,7 miljardia euroa ja kaupan odotetaan toteutuvan heinä-syyskuussa 2013.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop sanoi: "Nokia Siemens Networks on parantanut rakenteellisesti sekä toiminnallista että taloudellista tulostaan päämäärätietoisen strategiansa ja vahvan johtoryhmänsä ansiosta. Nokia Siemens Networks on lisäksi rakentanut selkeän johtoaseman LTE-teknologiassa, mikä tarjoaa kiinnostavan kasvumahdollisuuden. Olemme Nokiassa tyytyväisiä tästä kehityksestä ja tuemme jatkossakin Nokia Siemens Networksin toimia tuottaaksemme lisäarvoa Nokian osakkeenomistajille. "

Nokia maksaa Siemensille 1,2 miljardia euroa käteisenä ja ottaa lopun 500 miljoonaa euroa lainana Siemensiltä. Laina maksetaan vuoden kuluessa kaupan toteutumisesta.

Nokian bruttokassa oli 10,1 miljardia euroa ja nettokassa 4,5 miljardia euroa vuoden 2013 ensimmäisen neljänneksen lopussa. Nokia arvioi tällä hetkellä, että Nokian bruttokassa oli vaihteluvälillä 9,2 - 9,7 miljardia euroa ja nettokassa vaihteluvälillä 3,7 - 4,2 miljardia euroa vuoden 2013 toisen neljänneksen lopussa. Vertailtavuuden vuoksi tarkasteltuna: mikäli Siemensin osuuden osto Nokia Siemens Networksistä olisi toteutunut vuoden 2013 toisella neljänneksellä, Nokia arvioi tällä hetkellä, että Nokian bruttokassa olisi ollut vuoden 2013 toisen neljänneksen lopussa vaihteluvälillä 9,2 - 9,7 miljardia euroa ja nettokassa vaihteluvälillä 2,0 - 2,5 miljardia euroa. Tämä heijastaa 1,7 miljardin euron kauppahinnan vähennystä Nokian nettokassasta.


Kaupan toteutumisen jälkeen Nokia Siemens Networksin nimestä poistuu Siemensin nimi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja