Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Onko NSN Nokian varasuunnitelma?

1
Manu Pitkänen

Onko NSN Nokian varasuunnitelma?
Nokia asemoituu entistä vahvemmin verkkolaitevalmistajaksi ostettuaan Siemensin osuuden Nokia Siemens Networksistä, minkä seurauksena NSN:stä tulee Nokian kokonaan omistama tytäryhtiö. Liikkeen on aavisteltu olevan osa suurempaa linjamuutosta, jossa Nokia yrittää vähentää riippuvuuttaan puhelinliiketoiminnasta.

Melko tarkkaan vuosi sitten Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa totesi Ylen haastattelussa, että jokaisella hallituksella ja hyvällä johdolla on varasuunnitelma yllättävien tilanteiden ja ongelmien varalta. Hän ei paljastanut mikä tuo varasuunnitelma on, mutta totesi ettei yhtiö ole yhden kortin varassa (puhelinliiketoiminta, paikannuspalvelut, NSN). Tämän jälkeen yhtiön toimitusjohtaja Stephen Elop vakuutti, että "Androidin, Applen ja Windowsin välisessä sodassa me taistelemme Windows Phonen rinnalla." Nokialla ei näin ollen ole mitään aikomusta siirtyä Androidin pariin, vaikka analyytikot vuoron perään sitä ehdottelevatkin.On spekuloitu, että Nokian varasuunnitelma olisi tukeutua voimakkaammin verkkolaitetoimintoihin. Sehän on ollut jo vähän aikaa Nokian liiketoiminnoista kaikista menestyvin. Näkemys sai nyt tukea kun Nokia osti Siemensin osuuden NSN:stä. On myös arvioitu, että Nokia voisi pahan paikan tullen luopua kokonaan puhelintoiminnoista ja keskittyä verkkolaitevalmistajaksi.

Evli Pankin analyytikko Mikko Ervasti totesi Helsingin Sanomille, että "jos matkapuhelinbisnes menestyy Nokian käsissä, NSN voidaan listata [pörssiin]. Jos ei, Nokian hallitus voi sanoa, että verkkoliiketoiminta onkin uutta ydinliiketoimintaa." NSN-kaupan on nähty myös antavan puhelinmyynnille lisää aikaa kasvaa.

Nokia on ennenkin luopunut kuluttajamarkkinoille suunnatuista tuotteistaan, kuten tietokoneista, televisioista ja digibokseista. Vuosituhannen vaihteen kultavuosien myötä Nokia on kuitenkin profiloitunut juuri puhelinvalmistajana, joten monelle voi olla vaikea nähdä Nokiaa minään muuna kuin puhelimia tekevänä yhtiönä. Wall Street Journalin tietojen mukaan Nokia ja Microsoft neuvottelivat vielä kesäkuussa Nokian matkapuhelintoimintojen myymisestä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
MM1001 (vahvistamaton)

1

Järkevä hankinta, siinä mielessä, että Nokia pystyy jatkamaan toimintaansa entiseen malliin. Välttämättä mitään ei tarvitse muuttaa tai mihinkään ei tarvitse panostaa lisää - ainostaan omistus muuttuu. NSN:n osaaminen tukee hyvin sekä paikkatiedon jakamista ja älylaitteiden kehittämistä. Täysi omistus NSN:stä lisää liiketoimintamahdollisuuksia.

Se että Nokia tämän hankinnan vaikka hinta ei ole vähäinen viestii Nokian luottamuksesta nykyisen konseptin toimivuuteen ja ehkä siitäkin, että Nokian rahoitustilanne ei ole kovin huono.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja