Android 4.3:n uudet ominaisuudet lupaavat hyvää puhelimen lisälaitteille

4
Teemu Laitila

Android 4.3:n uudet ominaisuudet lupaavat hyvää puhelimen lisälaitteille
Pitkään huhuttu ja jo vuodettukin Android 4.3 vaikuttaisi käyttäjän kannalta jäävän suurelta osin pikkupäivitykseksi, mutta samalla konepellin alla tapahtuu muutama erittäin mielenkiintoinen muutos.

Android Police -sivusto on tutkinut tarkemmin Android 4.3:n uusia ominaisuuksia ja havainnut merkittävän, käyttöjärjestelmän ilmoituspaneeliin liittyvän uudistuksen. Tulevan päivityksen myötä kolmannen osapuolen sovellukset saavat pääsyn järjestelmän ilmoituspaneeliin sekä sen sisältöön. Käytännössä se tarkoittaa, että puhelimen lisälaitteena toimivat laitteet kuten esimerkiksi älykello Pebble kykenevät hallinnoimaan puhelimen ilmoituspaneelia, mikä on merkittävä parannus nykytilanteeseen.

Nykyisellään kolmannen osapuolen sovellukset pääsevät ilmoituspaneelin sisältöön käsiksi vain hankalia kiertoteitä käyttäen esimerkiksi helppokäyttötoimintoihin tarkoitetun Accessibility API -rajapinnan kautta. Luomalla järjestelmään virallisen tuen ilmoituspalkin käsittelylle, Google vaikuttaisi valmistelevan Androidia yhteensopivammaksi yhtiön omien älylasien sekä kaikkien muiden mahdollisten lisälaitteiden kanssa. Päälle puettavasta ja puhelimeen langattomasti liitettävästä tekniikasta on ennustettu seuraavaa suurta trendiä älypuhelinten jälkeen.



Fyysisten lisälaitteiden lisäksi uudistus saattaisi tarkoittaa sitä, että tähän asti järjestelmään kiinteänä osana kuulunut ilmoituspalkki voitaisiin tulevaisuudessa korvata kokonaan kolmannen osapuolen sovelluksella myös virallisesti. Nykyisellään ilmoituspalkki on yksi harvoja käyttöjärjestelmän osia, joita OEM-valmistajat kuten Samsung, HTC ja Sony voivat muokata mielensä mukaan ilman, että sen korvaamiseen on olemassa kätevää keinoa.

Vaikka nyt paljastuneet muutokset eivät ihan vielä mahdollista vaihdettavaa ilmoituspalkkia, ne ovat ensimmäinen askel oikeaan suuntaan. Jos kehitys jatkuu, Google voisi tulevaisuudessa tarjota Play-kaupassa kaikki Androidin peruskomponentit erikseen ladattavina paketteina, joilla mistä tahansa Android-puhelimesta voitaisiin muokata puhdas Google-puhelin.

Android 4.3 -version tarkkaa julkaisuajankohtaa ei ole tiedossa, mutta yleisten arvioiden mukaan se tapahtuisi heinäkuun aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
OuYeah @ (vahvistamaton)

1

Google vaikuttaisi valmistelevan Androidia yhteensopivammaksi yhtiön omien älylasien sekä kaikkien muiden mahdollisten lisälaitteiden kanssa. Päälle puettavasta ja puhelimeen langattomasti liitettävästä tekniikasta on ennustettu seuraavaa suurta trendiä älypuhelinten jälkeen.
Jos kehitys jatkuu, Google voisi tulevaisuudessa tarjota Play-kaupassa kaikki Androidin peruskomponentit erikseen ladattavina paketteina, joilla mistä tahansa Android-puhelimesta voitaisiin muokata puhdas Google-puhelin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Google voisi tulevaisuudessa tarjota Play-kaupassa kaikki Androidin peruskomponentit erikseen ladattavina paketteina, joilla mistä tahansa Android-puhelimesta voitaisiin muokata puhdas Google-puhelin.


Tuo olisi kyllä loistava juttu!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.