Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

DNA:lta puhelinliittymä, jossa rajattomasti kaikkea

7
Teemu Laitila

DNA:lta puhelinliittymä, jossa rajattomasti kaikkea
DNA on tänään tuonut myyntiin uuden Rajaton 4G -liittymän, joka nimensä mukaisesti tarjoaa rajattomasti puheluita, tekstiviestejä, multimediaviestejä ja LTE-dataa täydellä nopeudella kiinteään kuukausihintaan.

Yhtiön mukaan uudelle liittymälle katsottiin olevan tarvetta, kun datankäyttö on jopa kaksinkertaistunut useana vuonna peräkkäin. Liittymä on tarkoitettu niille, jotka katsovat puhelimellaan paljon hyvälaatuista videokuvaa ja käyttävät muita paljon dataa siirtäviä palveluita sekä tietenkin puhuvat paljon, DNA:n tiedotteessa kerrotaan.
Datasiirron maksiminopeus on jopa 150 megabittiä sekunnissa, jos vain käytössä oleva laite sitä tukee. DNA:n mukaan tyypillinen vaihteluväli nopeudelle on 20 - 80 megabittiä sekunnissa.

Rajattoman käytön hinta on 34,50 euroa ja avajaistarjouksena liittymä on saatavilla kuuden kuukauden ajaksi 29,70 euron hintaan, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana 34,50 euron kuukausihinnalla.

Uuden liittymän lanseerauksen myötä pelot datasiirron hintojen noususta vaikuttaisivat perusteettomilta. Vaikka altavastaajan asemasta ponnistavan DNA:n uusi liittymä onkin edullinen, ei se lopulta eroa kilpailijoista niin radikaalisti. DNA mainostaa liittymäänsä ainoana "rajattomana" liittymänä, mutta myös muut tarjoavat liittymiä, joiden rajojen puitteissa voi viettää lähes puolet valveillaoloajastaan puhelimessa puhuen ja tekstaten sekä ladaten dataa lähes (verkon) maksiminopeuksilla.

DNA:n kilpailijoista Saunalahti tarjoaa MegaReilu 4G -liittymää tarjouksessa (ei määräaikainen, alennettu hinta voimassa 12kk) 24,90 euron hintaan, johon sisältyy 5000 minuuttia puhetta, 5000 tekstiviestiä sekä 50 megabitin 4G-dataliittymä ilman siirtorajoja. Pelkän 100 megabitin rajoittamattoman dataliittymän puolestaan saa noin 15 eurolla kuussa, mutta samalla sitoutuu 24 kk sopimukseen. Soneralla puolestaan 5000 minuutin puhelut ja 5000 viestiä sekä rajattoman 100 Mbit/s netin sisältävä liittymä maksaa jopa 50 euroa kuussa. Pelkän rajattoman netin saa kahdella kympillä, mutta mukana seuraa 24 kk sopimus.

Edit 5.7.2013 16:15: Korjattu tekstiä sen osalta, että Rajaton 4G -liittymä jatkuu 6 kk sopimuksen jälkeen toistaiseksi voimassa olevana. Kiitokset tarkkanäköisille kommentoijille.

Edit 5.7.2013 16:30: Koska DNA:n nettisivujen ja viestimille lähetetyn tiedotteen tiedoissa oli selkeitä eroavaisuuksia, kysyimme asiaa suoraan DNA:lta. DNA:n edustajan mukaan toisin kuin tiedotteessa kerrotaan, Rajaton 4G -liittymän voi irtisanoa myös ensimmäisen kuuden kuukauden aikana. Tekstiä muutettu siltä osin.

Kommentit (7)

Tarkkuutta (vahvistamaton)

1

On aika harhaanjohtavaa uutisointia. Faktat on täysin väärin. Siis tuo liittymähän on määräajaton. Tarjoushinta on 6kk eikä mitään sitoumuksia.

Kilpailijoihin verrattuna tuohon DNA:n liittymään kuuluu myös videopuhelut ja MMS-viestit. Näitä ei kilpailijoiden liittymissä ole. Miksi DNA on siis altavastaaja? Kilpailijoita vastaavat paketit ovat olleet myynnissä jo aiemmin.

On myös perin merkillistä (=järjetöntä) verrata dataliittymää ja puhelinliittymää keskenään, koska dataliittymällä puhuminen ja tekstaaminen on järkyttävän kallista vaikka se onnistuukin.

Vastaa
siippari (vahvistamaton)

2

"Pelkän rajattoman netin saa kahdella kympillä, mutta mukana seuraa 24 kk sopimus. "

Kyseinen tarjous ei edellytä määräaikaista sopimusta.

Vastaa
squi
squi

3

@1, DNA kertoo Rajaton 4G -liittymästä näin: "Tarjoushinta <b>6 kuukauden sopimuksella</b> on 29,70 €/kk (6 kuukauden ajan), jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana normaalihintaisena. "

@2, tosiaan, korjasin.

Vastaa
Tarkkuutta (vahvistamaton)

4

Et sitten korjannut uutiseen jossa lukee edelleen että sopimus olisi määräaikainen? Voit myös käydä tutkimassa dna:n sivuilta ja huomaat että ei ole määräaikainen niinkuin ei siteeraamassasi tiedotteessakaan sanota.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

5

@1
Kannattaisi sinunkin keskittyä tarkkuuteen, esim. Saunalahden pakettiliittymän viesteihin kuuluu myös multimediaviestit. Miten dataliittymällä puhuminen tai tekstaaminen on kallista? Ei ainakaan mun Viber- tai Whatsapp-sovelluksella tule mitään ylimääräistä maksua... Taitaa olla sarkamia, vai?

@4
Lopeta se kiukuttelu, hyvä ihminen. Asiasta voi mainita myös asiallisestikin, jossa lienee opittavaa.

No, takaisin aiheeseen. Aika yliampumiseksi menee nämä nopeudet. Mihin tuollaisia nopeuksia tarvitaan? Normaalikäytössä riittää 2 Mb vallan mainiosti ja 10 Mb (Full HD video) riittää tukiasemana esim. kannettavalle. Yhtiöiden olisi parempi keskittyä verkon luotettavuuden sekä kuuluvuuden (sisätiloissa) parantamiseen ja katvealueiden minimoimiseen. Entä kuinka suuri mahtaa olla 4G-verkon viive? Entä toimivuus sisätiloissa? Liittymän hinta menee varmasti monen kipurajan yli. Itsellä on onneksi MegaReilu (5000 min, 5000 viestiä (sis. MMS) ja 2 Mb) hintaan 14,98 € (-40% 12kk). :-D

@Teemu Laitila (Uutinen)
Uutisessa on pieni virhe 4. kappaleen kohdalla, jossa mainitaan seuraavasti:
"Rajattoman käytön hinta on 34,50 euroa ja avajaistarjouksena liittymä on saatavilla kuuden kuukauden sopimuksella 29,70 euron hintaan, jonka jälkeen sopimus jatkuu määräaikaisena 34,50 euron kuukausihinnalla."

Vastaa
squi
squi

7

@1, 5, Tosiaan, nyt vasta löysin sen oikean virheen tuolta tekstistä, siihenhän oli lipsahtanut väärä sana. Pahoittelut hitaasta sytytyksestä. Omasta tekstistä on noita välillä hankala bongata, kun itse kuitenkin tietää, mitä on alunperin tarkoittanut :)

T: Teemu Laitila

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja