HTC One ei pelastanut - liikevoitto jäi pahasti tavoitteista

5
Teemu Laitila

HTC One ei pelastanut - liikevoitto jäi pahasti tavoitteista
HTC on julkaissut vuoden 2013 toisen neljänneksen taloudelliset lukunsa, jotka uudesta lippulaivasta huolimatta jäivät ennusteista.

Verojen jälkeen yhtiön kirstuun kertyi noin 1,25 miljardia Taiwanin dollaria eli 32,3 miljoonaa euroa noin 1,8 miljardin euron liikevaihdosta . HTC:n aiempien raporttien mukaan yhtiön huhtikuussa myyntiin tuoma lippulaiva HTC One on myynyt hyvin ja analyytikot odottivat tuloksen kohoavan reippaasti yli 50 miljoona euron. Viime vuonna samaan aikaan HTC keräsi 191 miljoonan euron liikevoiton.

Vaikka tulos jäi ennusteista, suunta on ollut oikeanlainen. Kuluvan vuoden ensimmäinen neljännes oli yhtiölle katastrofaalisen huono, kun liikevoitto jäi ainoastaan runsaaseen kahteen miljoonaan euroon.

The Verge huomioi, että yksittäisiä kuukausia tarkastellessa HTC:n tulos näytti hyvältä toukokuun osalta. Toukokuu oli ensimmäinen kuukausi, jolloin HTC One oli tullut laajasti myyntiin ja tulos jäi vain muutamia prosentteja vuoden takaista alemmas. Kesäkuun puolella Samsungin Galaxy S4:n tuoma kilpailu ja julkaisun tuoman näkyvyyden vähentyminen iski takaisin ja myynti laski noin 24 prosenttia toukokuuhun nähden.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
penttipentti (vahvistamaton)

2

Nokia teki oikean päätöksen kun ei siirtynyt Androidiin. HTC ei pysty tekemään juurikaan voittoa edes huippupuhelimellaan.

Vastaa
Kake41
Kake41

3

Tässä sen nyt näkee, miten Androidilla ei enää pärjää muut kuin Samsung, joka hallitsee Android-puhelimien myyntiä. Muut yhtiöt tekevät samalla käyttöjärjestelmällä vain tappiota.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

4

Taitaa olla kaikkein paras tekemään voittoa puhelimien myynttin nähden ,tappiotahan ne muut kaikki tekevät .Tavoittethan pitää olla paljon korkeammat kuin saavutukset.Ja otsikkoon vielä että mistä HTC ei pelastunut,ei se ole koskaan ollut lähelläkään hukkumista.HTC voisi ostaa vaikka Nokian mutta kun sillä ei ole peltoa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Niin siinä sitten kävi, kuten eräässä edellisessä aihetta sivuavassa uutisessa vähän pelkäsin. Tavaraa on tuupattu myyntikanavaan ja toisessa päässä imu ei ole ollut yhtä kovaa. Kahden kuukauden huomattava kasvu taittui ikävään laskuun.

Niin valitettavaa kuin se onkin, HTC:lle ei voi povata kauhean hyvää tulevaisuutta. Kuukausimyynti on laskenut edellistä vuotta vasten jo lähes kaksi vuotta. Se yhdistettynä merkittävien johtajien lähtöön on erittäin paha merkki.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.