Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin tulos ei täytä odotuksia – havaittavissa hiljentymisen merkkejä

11
Manu Pitkänen

Samsungin tulos ei täytä odotuksia – havaittavissa hiljentymisen merkkejä
Samsung arvioi tehneensä huhti-kesäkuussa liikevoittoa 9,3–9,7 biljoonaa wonia, eli 6,3–6,6 miljardia euroa. Arvio on alhaisempi kuin mitä yhtiöltä on odotettu, mikä on lisännyt epävarmuutta yhtiön Galaxy S4 -lippulaivan kysynnästä. Tammi-maaliskuussa Samsungin liikevoitosta 74 prosenttia oli peräisin mobiililiiketoiminnasta.

Korealaisjätin liikevoitto kasvoi viime vuodesta 44–50 prosenttia. Alkuvuonna liikevoitto kasvoi vielä 54 prosenttia, joten tuloksissa on havaittavissa hiljentymisen merkkejä. Galaxy S4 -älypuhelin tuli myyntiin huhtikuun lopussa ja arvioiden mukaan puhelinta on toimitettu yli 20 miljoonaa kappaletta. Lukema kertoo kuinka paljon puhelimia Samsung on toimittanut myyntikanaviin. Kuluttajille myytyjen puhelimien määrä voi poiketa tästä.
Vaikka tulos jäikin odotuksista, rikkoo se kuitenkin Samsungin viime vuoden joulukvartaalina tekemän ennätyksen (8,84 biljoonaa wonia, eli 6,00 miljardia euroa).

Samsung julkaisee tuloksensa heinäkuun lopulla.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

perhana
perhana

1

Onkos Samsungin taholta kehoitettu toimitusta olemaan käyttämättä muiden käyttämää oikeaa termiä "tulosvaroitus" jotta taattaisiin ilmaisten testipuhelimien toimitukset myös tulevaisuudessa? ;-)

Nythän näyttää melko vahvasti siltä, että toimitetuista 20 miljoonasta SGS4:sta ei läheskään kaikki ole jo myytyjä puhelimia, vaan mukaan luetaan esimerkiksi juuri nämä testiryhmillä toimitetut kappaleet, ja myös ne jotka seisovat tukkureiden varastoissa odottamassa hinnan laskemista sille tasolle jolla ne saataisiin myytyä.

Vastaa
teppoI
teppoI

2

@1

Samsung on vuoden 2009 kesästä lähtien julkaissut aina oman ohjeistuksensa menneestä kvartaalista ennen varsinaista osavuosikatsausta. Ohjeistuksissa annetaan vaihteluväli sekä mediaani (koska korealainen lainsäädäntö kieltää ohjeistuksen antamisen lukuvälinä).

Samsung toteaa Q2/2009 tulosohjeistuksen yhteydessä seuraavaa:

This is the first time Samsung Electronics has provided earnings guidance ahead of its quarterly earnings announcement. Samsung indicated that it plans to provide earnings guidance within several days following the end of each quarter in the future.

Samsung believes that growing interest in the company’s quarterly earnings and competing forecasts have led to more confusion in the market ahead of the recent earnings release announcements.

Samsung expects that providing earnings guidance would help not only minimize speculations in the market but also help enhance company transparency and provide investors with a more accurate expectation of the earnings.

http://www.samsung.com/us/aboutsamsung/...&news_seq=13961

Ohjeistuksen kutsuminen tulosvaroitukseksi on harhaanjohtavaa, koska kyseinen raportti julkaistaan riippumatta yhtiön liiketoiminnan kehityksestä (toisin kuin tulosvaroitus).


Vastaus epäilyysi moraalistani: Samsung ei ole maksanut tai muutenkaan lahjonut meitä PV.comin toimittajia.

Vastaa
teppoI
teppoI

3

Talentumin mediat kutsuvat julkaisua tulosvaroitukseksi todennäköisesti WSJ:n artikkelin otsikon takia.

Vastaa
Ketola
Ketola

4

Lainaus:

Onkos Samsungin taholta kehoitettu toimitusta olemaan käyttämättä muiden käyttämää oikeaa termiä "tulosvaroitus" jotta taattaisiin ilmaisten testipuhelimien toimitukset myös tulevaisuudessa? ;-)

Kommentoidaan nyt selvyyden vuoksi myös omistajataholta, että sivuston mainosmyynti ja mainosten koordinointi toimivat täysin erillään toimituksellisesta puolesta. Toimittajilla on täysin vapaat kädet uutisoinnin suhteen, eivätkä voi vaikuttaa toimitukselliseen sisältöön.

Mikäli jonkintyyppistä sponsoroitua sisältöä tarjotaan, merkitään se aina selvästi näkyville jutun yhteyteen.

Vastaa
perhana
perhana

5

@2
Termi Tulosvaroitus: Tulosvaroitus on yrityksen antama talousennusteen korjaus. Tulosvaroituksen antaminen on pakollista kaikille pörssiyhtiöille, jos sen antamiseen on tarvetta. Tulosvaroitus annetaan kun tulos, tase tai taloudellinen asema on kehittynyt arvioitua huonommin tai paremmin
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tulosvaroitus

Samsungin julkaisema tiedote kertoo että Samsungin liikevoitto (tulos) on hieman vähemmän kuin mitä aikaisemmin ilmoitettu arvio antoi odottaa... eli ilmoitus on Tulosvaroitus, harhaanjohtamista on ainoastaan Tulosvaroituksen selittely Ohjeistukseksi.

Vastaa
teppoI
teppoI

6

@5

Mikä tämä Samsungin aiemmin ilmoittama ennuste Q2:lle oli?

Tulkintasi mukaan Samsung on antanut neljän vuoden ajan joka kvartaali tulosvaroituksen. Tuskin mikään pörssiyhtiö sentään noin huonosti pystyy liiketoimintaansa ennustamaan.

Tulosvaroituksen hyvään raportointitapaan kuuluu mielestäni se, että kerrotaan mikä oli aiempi ennuste, mikä on toteutunut tilanne/uusi ennuste ja mistä muutos johtuu. Samsungin tulosohjeistuksessa kahta jälkimmäistä ei ole, koska kyse ei ole tulosvaroituksesta.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

7

4@
>Mikäli jonkintyyppistä sponsoroitua sisältöä tarjotaan, merkitään
>se aina selvästi näkyville jutun yhteyteen.

http://dawn.fi/artikkeli.cfm/2013/07/05...ita_sgs4_omaksi

Tuon jutun kohdalla kannattaisi mainita että laite, idea, tai muutenkin ei ole valmistajan/maahantuojan suunnalta, muuten joku luulee että jotain yhteyttä taustalla.

Vastaa
arivesa
arivesa

8

Oleellista on, paljonko kertyi hilloa purkkiin. Kuinka paljon tuo summa poikkeaa etukäteisarvailuista on sivuseikka. Ainakaan ei varat vähenneet.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

6@
>Oleellista on, paljonko kertyi hilloa purkkiin.
>Kuinka paljon tuo summa poikkeaa etukäteisarvailuista on
>sivuseikka.Saumsungin kassakestää ja rahaa tulee, joten se ei uutinen.

Uutinen on se odotuksista ja ennustuksista poikketaan. jos odotuksista jää markkinajohtaja, ja samaan aikaan sen pienempi kilpailia tiedottaa samasta, niin se pistää monelle vipinää.

Vastaa
Älyvesa (vahvistamaton)

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

Oleellista on, paljonko kertyi hilloa purkkiin. Kuinka paljon tuo summa poikkeaa etukäteisarvailuista on sivuseikka. Ainakaan ei varat vähenneet.

Yes! "äly" arivesa is back! Laita lisää jotain älykästä! Please...

Vastaa
ativ @ (vahvistamaton)

11

Tulosvaroituksesta huolimatta,tämä luo lisää paineita Nokia Lumia mallien menestykselle ja Nokialle itselleen,joka tipahtaa kokoajan alemmas maailman suurimpien matkapuhelin ja älypuhelimien valmistajan listalla!!. ;/

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja