>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google päivitti Androidin kartat - mukana uusi ulkoasu ja parempi navigaatio

7
Teemu Laitila

Google päivitti Androidin kartat - mukana uusi ulkoasu ja parempi navigaatio
Google päivittänyt Google Maps -sovelluksen Android-version. Mittava päivitys sisältää muutoksia niin ulkoasuun kuin ominaisuuksiinkin.

Ulkoasussa on siirrytty yhtiön uuden tyylin mukaiseen yksinkertaisempaan esitystapaan, jossa vanhan karttasovelluksen lukuiset pienet nappulat ja sekavat valikot on poistettu selkeyden nimissä. Perustilassaan sovelluksen puhelinversio näyttää vain kartan, hakuruudun, pienen valikkonappulan ja nappulan kartan keskittämiseen omaan sijaintiin. Karttahaku antaa vastauksia Google Now -sovelluksesta muistuttavilla korteilla, joiden välillä voi liikkua sivuttaisilla pyyhkäisyillä. Tableteissa isompaa ruutua hyödynnetään esittämällä useampia hakutuloskortteja kerralla.

Molemmissa versioissa kartan grafiikka on vaihtunut uuden työpöytäversion myötä lanseerattuun selkeämpään värimaailmaan.

Parannuksia on tapahtunut myös navigaatiossa, jossa Google Maps tarjoaa käyttäjälle vaihtoehtoisia reitteja, joita on helppo selata infokorttien avulla. Lisäksi sovellus pyrkii mukautumaan reaaliaikaiseen käyttäjiltä saatuun informaatioon ja esimerkiksi muuttamaan reittiä edessä olevien häiriöiden tapauksessa. Googlen aiemmin ostaman sosiaalisen navigointisovelluksen Wazen tekniikkaa ei kuitenkaan vielä ole integroitu palveluun, The Verge tietää kertoa.

Kartan perustehtäviin liittyvien uudistusten lisäksi Googlen on helpottanut läheisten kohteiden kuten ruokapaikkojen, kahviloiden, baarien, hotellien ja vastaavien löytämistä. Kohteiden arvosteluperusteet on yhtenäistetty käyttämään perinteistä viiden tähden järjestelmää ja kohteita voi suodattaa erilaisilla hakukriteereillä.Jos uusi Google Maps ei vielä ole päivittynyt omaan laitteeseen, päivitys tapahtunee lähipäivinä. Uuden karttaversion käyttöön vaaditaan vähintään Android 4.0 -versio käyttöjärjestelmästä.

Googlen video esittelee karttojen uusia navigaatio-ominaisuuksia:Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

jetinf
jetinf

2

Vielä kun saisi kadunnimet suomeksi ruotsin sijaan...

ja navigointikieleksi pitäisi pystyä valitsemaan joku muu kuin käyttöjärjestelmän kieli. Englanti ei oikein taivu suomen/ruotsin kadunnimien lausuntaan :)

Vastaa
Kaaro
Kaaro

3

@2 Play:stä löytyy ohjelmia millä voit vaihtaa Androidin kielen suomeksi, vaikka sellaista ei löytyisikään itse Androidista. Kun näin teet pysyy käyttöjärjestelmän kieli englanninkielisenä, mutta ohjelmat joista suomi löytyy on suomenkielisiä.

Vastaa
jetinf
jetinf

4

Suomi kyllä löytyisi (note II) ja haluan pitää puhelimen englanninkielisenä mutta googlen navigaattori yrittää ääntää kadunnimet englantilaisittain eikä suomalaisittain, mikä on hirveää kuultavaa. Eikä navigointi osaa sanoa vain "left" tai "right" vaan änkeää kadunnimen aina perään.

Vastaa
JoniS
JoniS

6

@3

Tänne kanssa nimiä kiitos! Joskus mietin löytyykö tälläistä softaa, mutta en sitten jaksanut kaivaa ja tyydyin pitämään järjestelmän kielen suomena juurikin navigoinnin takia, kun se englannittain suomen puhuminen ei ole kivaa kuunneltavaa.

Vastaa
JoniS
JoniS

7

@3

Tänne kanssa nimiä kiitos! Joskus mietin löytyykö tälläistä softaa, mutta en sitten jaksanut kaivaa ja tyydyin pitämään järjestelmän kielen suomena juurikin navigoinnin takia, kun se englannittain suomen puhuminen ei ole kivaa kuunneltavaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.