Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen karttapäivitys tiputti Latituden ja piilotti offline-kartat

8
Teemu Laitila

Googlen karttapäivitys tiputti Latituden ja piilotti offline-kartat
Googlen tuore päivitys Maps-karttasovellukseen tarkoittaa uusien ominaisuuksien lisäksi myös vanhojen poistumista. Karttapalveluiden uudistuessa vanhempi Latitude-palvelu kuopataan.

Latitude on tarkoitus lopettaa kokonaan elokuun 9. päivä, jolloin loppuvat kaikki palvelun toiminnot kuten Latituden Google Maps -integraatio, Latitude for iPhone, rajapinta Latitude API sekä myös Latituden oma sivu maps.google.com/latitude. Googlen tukisivujen mukaan määräajan umpeutuessa yhtiö aikoo myös poistaa kaikki Latitude-käyttäjien tiedot kuten kaverilistat.

Google kehottaa nykyisiä Latitude-käyttäjiä hyödyntämään jatkossa Google+ -palvelun vastaavia toimintoja. Latituden kaverilistoja ei kuitenkaan saa mukaansa, mutta oman käyttöhistoriansa voi tallentaa esimerkiksi Googlen Takeout-palvelun avulla.


Toinen päivityksen uhriksi joutunut ominaisuus on Googlen karttojen käyttö ilman nettiyhteyttä. Vaikka uudistuneissa kartoissa offline-käytölle ei enää löydy erillistä painiketta, toimintoa ei ole poistettu kokonaan. Sen sijaan karttojen lataaminen laitteen muistiin onnistuu kirjoittamalla hakukenttään "OK Maps" tai "Okay Maps", mikä tallentaa ruudulla näkyvän alueen myöhempää käyttöä varten. Toiminnon piilottaminen vaikuttaa erikoiselta ratkaisulta, johon syynä saattaa olla Googlen valmistautuminen koko offline-käytön poistamista varten.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

arcanix
arcanix

2

Offline kartat olivat vähän rampoja muutenkin, kun navigointi/reittiohjeet eivät toimineet ilman nettiyhteyttä. Belgiassa käydessäni kartat sai kyllä kätevästi ladattua wifin yli, mutta ilman nettiyhtettä navigointi tai edes reitin tallennus ei toiminut.

Vastaa
pentsu
pentsu

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

Navigointi yllätys yllätys vaatii GPRS-paikannuksen toimiakseen.

Jaahas. Mikähän se semmoinen mahtaa olla?

Vastaa
pentsu
pentsu

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:

Ah, pahoittelen. Tajusin Sefriolin viestin väärin.

sama taisi käydä mullakin...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja