Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Chrome for Android saamassa tuen videopuheluille suoraan selaimessa

1
Teemu Laitila

Chrome for Android saamassa tuen videopuheluille suoraan selaimessa
Google on päivittänyt Chrome for Android -selaimen beta-version numeroon 29. Päivityksen merkittävin uudistus on WebRTC-tuen saapuminen myös mobiiliselaimeen.

WebRTC on erityisesti Googlen ja Mozillan ajama tekniikka, jolla video- ja äänipuhelut voidaan tuoda selaimeen ilman erillisten lisäosien käyttöä. Nykyisellään netin videopalvelut nojaavat pääasiassa Adoben väistymässä olevaan Flash-tekniikkaan.
Työpöytäselaimista WebRTC:tä tukevat tällä hetkellä Googlen Chrome ja Mozillan Firefox. Microsoft ei ole lisännyt tekniikalle tuke Internet Explorer -selaimeensa. Yhtiön vastahakoisuutta saattaa selittää se, että pikkuhiljaa mobiililaitteisiinkin valuva avoin WebRTC-tekniikka on suora kilpailija esimerkiksi Microsoftin omistamalle Skypelle.

Tällä hetkellä WebRTC:tä ei hyödynnetä vielä juuri missään, mutta videopuhelutekniikkaa pääsee testaamaan esimerkiksi täällä.

Päivityksessä Chrome for Android beta sai tuen myös Web Audio -rajapinnalle, jonka avulla voidaan muun muassa syntetisoida ääniä suoraan nettisivun kautta. Web Audio -rajapinnan mahdollisuuksiin voi tutustua täällä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Taeco
Taeco

1

Nyt Microsoftilla olisi hyvä tilaisuus olla kerrankin tien näyttäjä. He voisivat seurata Googlen mallia ja lisätä sekä desktop- että mobiiliselaimiinsa WebRTC-tuen ja sitten tehdä Skypestä selainversion. Eli voisit selaimesta soittaa toiselle skypen käyttäjälle, käytti hän sitten Skypeä selaimessa tai sovelluksessa.

Muuutta... jotenkin minusta nyt tuntuu siltä, että MS kusee homman ja tukea tälle tekniikalle ei IE:ssä tulla hetkeen näkemään. IE10 ja 11 tosin antavat toivoa, kun tuki html5:lle on laajentunut ja esim tuki WebGL:lle tekee tuloaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja