Villi Apple-huhu: viime hetken muutos näytössä viivästyttää iPhone-julkaisua

4
Teemu Laitila

Villi Apple-huhu: viime hetken muutos näytössä viivästyttää iPhone-julkaisua
Tuoreen taiwanilaislähtöisen huhun mukaan syksyksi odotetun iPhone 5 -puhelimen julkaisu uhkaa viivästyä näyttöön viime hetkellä tehtyjen muutosten vuoksi.

Bloomberg viittaa taiwanilaisen Commercial Times -sivuston uutiseen, jonka mukaan näytön kokoa olisi kasvatettu tasan neljästä tuumasta 4,3 tuumaan viime hetkellä. Julkaisun väitetään siirtyneen aiemmin suunnitellusta syyskuusta tai lokakuusta tarkemmin määrittelemättömään myöhempään ajankohtaan. Aasialaislähteiden mukaan laajasti huhutun halvemman iPhone-mallin julkaisuun muutoksella ei kuitenkaan olisi vaikutusta.

Väite vaikuttaa perinteiseltä villiltä Applen julkaisuihin yleensä liittyvältä huhulta, mutta esimerkiksi Bloomberg löytää sille myös järkevän selityksen. Sivuston mukaan muutos olisi mahdollinen, jos Apple olisi havahtunut kasvavien ruutujen trendin kiihtymiseen kesken valmistuksen. Vaikka neljän tuuman älypuhelin (saati sitten lippulaivamalli) alkaa nykypäivänä olla harvinaisuus, näytön kasvattaminen 0,3 tuuman verran vaatisi todennäköisesti koko laitteen suunnitteluprojektin aloittamista alusta, mikä ei vaikuta todennäköiseltä.



Siksi uutta iPhonea odottavien tuskin tarvitsee kärvistellä enää kolmea kuukautta kauemmin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (4)

Jakele
Jakele

2

Olis miuten todella upee muutos! ...eikä tars jäädä oottaan 5S:n sijasta 6:sta. Apple kun on viime vuosina vähän sillee vuorovuosina uudistanut softaansa ja laitteistoaan (rautaa) . Jos nyt sais, vaikka pikku viipeellä, molemmat kerralla!
Pikku viivästys selkeyttäis 'halpis'-iPhonen ja perinteisen oPhonen myyntiä. Syksyllä koulujen alkaessa ja joulun lähestyessä nuorisomalli markkinoille ja houkka myöhemmin se 'aikuisten' ja liike-elämälle enempi suunnattu, alumiini-malli kaikkine herkkuineen... :)

Vastaa
Taeco
Taeco

4

Vaikea kuvitella, että Apple nyt yhtäkkiä olisi siihen herännyt, jos ei ole jo puolen vuoden ajan suunnitellut suurempaa ruutua. Eivätkös suunnitelleet kuitenkin isompaa resoluutiota siihen? Sen puolesta toisaalta sitten taas suurempi näyttö voisi olla mahdollinen.

IMO ei ole kyse nuorisomallista suuremmin, vaan "köyhien" mallista. Kyllä sitä ihan pikkulapsillakin on uusimpia iPhoneja, SGS:iä ja 900-sarjan lumioita nähnyt. Koulun vasta aloittaneille tosin yleensä ostetaan mielummin peruspuhelin, eikä iPhonea - kallista tai vähemmän kallista.

@3 Koitas nyt pysyä housuissas, vaikka joku ilmoittaa haluavansa iPhonen

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.