Videoesittelyssä Android 4.3

20
Manu Pitkänen

Videoesittelyssä Android 4.3
Android Central on päässyt käsiksi julkistamattomalla Android 4.3 -käyttöjärjestelmällä varustettuun Nexus 4 -puhelimeen.

Uudesta Android-versiosta löytyy OpenGL ES 3.0 ja tuki Bluetooth LE:lle (Low Energy). Uutta on myös sovelluksille mahdollistettu Wi-Fi-haistelumahdollisuus, jonka avulla sovellukset svoivat hyödyntää Wi-Fi-paikannusta vaikka Wi-Fi olisikin poissa päältä. Ominaisuus on oletuksena pois päältä, eli sijaintitietoja ei pakoteta paljastamaan. Uutta on myös "T9 dialer", eli kontakteja voi hakea pelkkien numeroiden avulla (esim. "Mika" löytyy numerosarjalla 6452). Kameraohjelmaa on myös uudistettu.

Alla Android Centralin kuvaama video Android 4.3:sta. Käyttöjärjestelmän konepellin alta voi löytyä paljon muitakin ominaisuuksia, joita Android Central ei esittelyssään maininnut.Googlen arvellaan julkistavan Android 4.3:n ensi viikolla.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Xiaomi Poco F5 Pro – hinta laskenut -23%

Xiaomi Poco F5 Pro
596 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 773 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -22%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
147 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentit (20)

Anonyymi käyttäjä
keke1. (vahvistamaton)

1

Itse ainakin olen hakenut kontakteja tuohon tapaan jo ensimmäisellä android 2.3 luurillani..

Vastaa
Michelola
Michelola

2

ja taas loppuu tuki muille versioille? Mun vanhassa htc wildfire s:ssä vieläkin (ainakin 2 vuotta ollut) bugi joka aiheuttaa sen että 90% akusta kuluu VALMIUSTILAN takia!!! käytännössä pakko olla aina johdon päässä. Kiitos google käyttäjiesi tukemisesta

Vastaa
Kaaro
Kaaro

3

@Michelola

Vika itsessään voi olla osittain myös Googlen vika, mutta vian paikkaaminen ko. puhelinmalliin on HTC:n vastuulla.

Vastaa
Michelola
Michelola

5

@4 kyseessä oli vanha puhelimeni, lumia 920 hankittu pari viikkoa sitten ja kaikki pelaa! Ei enää ikinä androidia, tai htc:tä. Jos tää osottautuu pettymykseksi ajan kanssa, siirryn iphone-leiriin

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
urssi (vahvistamaton)

8

@6. Samat sovellukset löytyy kuin zte bladeesi. Pierugeneraattorit uupuu mut se sallittakoon. Ja mainokset sovelluksista mut sekin sallittakoon.
Mitä tarkoitat kohdalla jne?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Switchi (vahvistamaton)

10

@6

Kuten Michelola vastasikin niin kaikki merkittävät/tarpeelliset applikaatiot kyllä löytyy WP:lle. Nykyään kaikista löytyy jopa laadukkaat viralliset versiot Instagramia lukuunottamatta, mutta Instance on ihan pätevä 3rd-party sovellus. Jotain spesiaali sovelluksia ei välttämättä löydy, tyyliin jonkun tietyn laitteen ohjaamiseen puhelimella jos nyt ei halua käyttää laitteen omaa kaukosäädintä. Harva peruskäyttäjä näitä edes kaipaa.

Pelipuolella WP on ehkä aavistuksen enemmän jäljessä. Sielläkin isoimmat julkaisut kyllä hiljalleen valuu storeen. Uskoisin, että moni tarkoittaa joidenkin pelinimikkeiden puuttumusta nillittäessään sovellusten vähyydestä.

Käytön sulavuudessa, helppoudessa ja päivityksissä WP painii iOS:n kanssa samassa sarjassa.

Vastaa
tkkaisla
tkkaisla

11

Suurin ongelma joka on WP:ssä on ehdottomasti ilmoituskeskuksen puute. Se PITÄÄ ehdottomasti saadaa mahdollisimman mian käyttikseen mukaan. Lähes jokaista WP:tä käyttävää ystävääni on ärsyttänyt tuon puute. Toinen iso ongelma on kunnollisen moniajon puute.

Vastaa
Jakele
Jakele

12

...hmmm, minä kun luulin, ett tässä jutusteltaisiin Android 4.3:sta... Mutt näimmä ei, vaan jostain mässän sovelluksista, mutt niistäkin on kait ihan 'vahingossa' ;) unohtunut vaikkas Instagramin puute... Vaikka kameraluurista vouhotattekin

Vastaa
Michelola
Michelola

13

mikä on instagram ja mihin sitä kamerapuhelimessa tarvii? Ja switchii siitä jo mainitsikin, eli hyvä clientti kuulemma löytyy. Nopealla vilkasulla siinä on vaan se ero, että siinä on maksullisen instagram version kaikki ominaisuudet ilmaiseksi

Mikä on ilmoituskeskus?
Moniajon puute? Miten se näkyy? Mulla on ainakin monta ohjelmaa yleensä auki, selain, skype, skydrive, spotify, ja näiden välillä voi nopeasti vaihtaa

Vastaa
Agent_007
Agent_007

14

Lainaus:

mikä on instagram ja mihin sitä kamerapuhelimessa tarvii? Ja switchii siitä jo mainitsikin, eli hyvä clientti kuulemma löytyy. Nopealla vilkasulla siinä on vaan se ero, että siinä on maksullisen instagram version kaikki ominaisuudet ilmaiseksi


Mistä maksullisesta instagram-versiosta oikein puhut? Instgramilla on kuitenkin yli 100 miljoonaa käyttäjää, joten sen voi laskea samalla tavalla bisneskriittiseksi sovellukseksi kuin Angry Birdsin.

Lainaus:

Mikä on ilmoituskeskus?


http://tctechcrunch2011.files.wordpress...ifications3.png
tuon näköinen kätevä toiminto, johon sovellukset voivat listata viestejä

Lainaus:

Moniajon puute? Miten se näkyy?


WP8:ssa jos esim ssh clientistä siirrytään päävalikkoon sillä win näppäimellä niin yhteys terminoidaan heti. Koska WP8:ssa ei ole kehittäjillä pääsyä Socket yhteyksiin (API tukea ei ole)
http://www.matkapuhelinfoorumi.fi/f38/w...nt/index28.html

Vastaa
Michelola
Michelola

15

Lainaus:

Mistä maksullisesta instagram-versiosta oikein puhut?

en tiedä kun en tiedä mikä instagram edes on, toi on pikaisella googletuksella etitty tieto

Lainaus:

...esim ssh clientistä...


just...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pellejenpelle (vahvistamaton)

19

Micheola-pelle, vaikka puhut täällä kuinka paljon pashaa tahansa niin Lumiat eivät tulee myymään ja sinun Mokia-osakkeesi pysyvät turskalla ikuisesti. Koita kestää!

Vastaa
temple69
temple69

20

WP:ssä ei muuten ole mitään vikaa, mutta kun ei oikein voi muokata puhelinta haluamansa näköiseksi niinkuin Androidissa. Mutta kyllähän lumia kakkospuhelimena menisi. Tarkoitus olikin hankkia lumia 1020, mutta hinnan takia jää kyllä hyllyyn, ainakin tässä vaiheessa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.