Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

VLC palasi iOS:lle kahden vuoden tauon jälkeen

7
Teemu Laitila

VLC palasi iOS:lle kahden vuoden tauon jälkeen
Työpöytäpuolella erittäin suosittu mediasoitin VLC on palannut myös Applen sovelluskauppaan runsaan kahden vuoden tauon jälkeen. Alun perin sovelluksen iOS-versio poistettiin jakelusta lisenssien yhteensopimattomuuden vuoksi.

Aiemmat lisenssiepäselvyydet on ratkaistu julkaisemalla uusi sovellus sekä GNU GPL2 -lisenssillä että Mozilla Public License 2 -lisenssillä. Mozillan käyttämä lisenssi on yhteensopiva myös App Storen ehtojen kanssa.

Parin vuoden aikana kehittäjät ovat saaneet aikaan muutakin kuin muutoksen sovelluksen lisenssissä. Koko soitin on koodattu uudestaan alusta pitäen, mikä ansiosta sen kerrotaan olevan huomattavasti sulavampi käyttää. Uudistettu versio käyttää moderneja ääni- ja videomoduuleita sekä tukee kuvan purkua usean ytimen avulla. Sovelluksen luvataan toistavan kaikki samat tiedostomuodot, jotka aukenevat työpöytäversiollakin.Lisäksi sovellukseen on lisätty uusia tapoja mediatiedostojen synkronointiin, tuki nettistriimeille, äänen toisto tausta-ajossa ja tuki tekstityksille. Mukana on myös virallinen tuki Applen AirPlay-tekniikalle. Tarkemmat ominaisuudet voi tarkistaa VLC:n omilta sivuilta.

Uusi sovellus on ladattavissa App Store -kaupasta iPadille, iPhonelle ja iPod Touch -laitteille. Laitteessa pitää olla vähintään iOS 5.1 -käyttöjärjestelmä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Jakele
Jakele

1

...aukaisee kaikki samat tiedostomuodot, mitkä työpöytäversiokin...? Siis(kö) myös Flashiä vaativat tiedostot? Niitäkin kun vielä valitettavasti on, eikä nyky-myynnissä olevat padit saa auki niitä.
Mutt avaako siis VLC? Myös padeissä ja nimenomaan iPadissä? ...tai Androidia käyttävissä padeissa

Vastaa
squi
squi

2

@1, Niin ainakin tuolla VLC:n omilla sivuilla väitetään (lisäsin linkin uutiseen). En nyt pysty testaamaan, kun ei ole iOS-laitteita käsillä.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

4

Lainaus:

Siis(kö) myös Flashiä vaativat tiedostot?


VLC:ssä ei ole Flash-tukea. Ei ole ollut, eikä myöskään tule. Flash-videosoittimien pyörittämät MP4- ja FLV-videotiedostot tietenkin toistuvat VLC:llä, kunhan niissä ei ole mukana mitään DRM-tauhkaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja