Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy S4 nopeammalla prosessorilla tulossa myös Eurooppaan

25
Teemu Laitila

Galaxy S4 nopeammalla prosessorilla tulossa myös Eurooppaan
Samsungin kotimaassaan Etelä-Koreassa julkaisema nopeammalla prosessorilla varustettu Galaxy S4 -versio on tuoreiden saksalaistietojen perusteella tulossa myyntiin myös muualla maailmassa.

Päivitetystä mallista liikkui huhuja jo viime viikon aikana, mutta nyt saksalainen All About Samsung -sivusto on saanut laitteen käsiinsä.

Nykyiset Galaxy S4:n perusmallit ovat Samsungin omalla Exynos Octa -prosessorilla valmistettu GT-I9500 ja Suomessakin myynnissä oleva Snapdragon 600 -piiriin perustuva GT-I9505. Uusi GT-I9506-niminen nopeampi malli perustuu Qualcommin Snapdragon 800 -suorittimeen, joka on merkittävästi edeltäjäänsä nopeampi. Uusi piiiri tuo mukanaan myös kehittyneemmän LTE-modeemin, jolla teoreettiset latausnopeudet nousevat aina 150 megabittiin saakka, jos vain verkosta löytyy tuki tekniikalle.All About Samsung spekuloi, että GT-I9506 julkaistaisiin joitain viikkoja ennen syyskuun alussa pidettäviä IFA-messuja. Aikataulu vaikuttaa loogiselta, sillä IFA-messuilla Samsung halunnee keskittyä Note-sarjan kolmannen osan esittelyn.

Galaxy S4:n päivittäminen vain puoli vuotta alkuperäisen julkistuksen jälkeen tuskin ilahduttaa alkuperäisen mallin ostajia, mutta toisaalta se on Samsungin kannalta järkevä siirto. Useiden valmistajien odotetaan julkaisevan Snapdragon 800 -piirillä varustettuja lippulaivoja syksyn aikana, joten Samsung ei halua jäädä spekseissä alakynteen seuraavan Galaxy S -mallin julkaisuun saakka.


AnTuTu-testin tulokset. Kuva: All About Samsung


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (25)

Agent_007
Agent_007

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jannu @:

Toivottavasti tulee muutakin uutta,kuin pelkästään tehokkaampi prosessori ja Lte modeemi!.


Snapdragon 800 -piiri tuo tuohon 600-malliin verrattuna mm. UHD-videokaappaustuen, DTS-HD- ja Dolby Digital Plus -ääniformaatit sekä USB 3.0 -tuen. On sitten täysin toinen juttu, että tuoko joku puhelinvalmistaja noita ominaisuuksia uuteen luuriinsa.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

4

@3
Pyörittää Androidia sulavasti. Painottaen sanaa sulava.
Tosin joskus esimerkiksi S4:n kotinäytön vierittäminen saa aikaan pientä tökkimistä. Ehkä sen estämiseen tarvitaan vielä pari ydintä lisää?

Vastaa
Shagrath_
Shagrath_

5

@3
Ja mitäpä puhelimessa tekee Nokian 3310:a tehokkaammaalla raudalla? Tai 3110? Tai Citymania? Tai tai tai tai tai... Jatketaanko? Kaltaisiasi teknologian kyseenalaistajia ja vastustajia on kyllä aina, mutta silti syyt liittyvät aina aikalaisten nykytilanteesta puhumiseen. On se kumma, että teknologian kehittymisen malli ei mene kaaliin, vaikka se malli on pysynyt samanlaisena jo vuosikaudet. Jos nykyistä ei paranneta, niin nykytilanteeseen myös jäädään.

Vastaa
jartar
jartar

6

@5
Et itse kysymykseen osannut vastata. Enemmän kuin viisasta on kyseenalaistaa kehityksen hyödyt. Onko siis tapauksia missä tuolle uuden prossun teholle saa vastinetta? Vai pärjääkö ihan yhtä hyvin malleilla joissa ei ole yhtä paljon prosessoritehoa...

Vastaa
perhana
perhana

8

@7
Vastaavantasoiset pelit pyörii aivan yhtä hyvin kiinalaisella tuplaydin android-luurillani, kuin myös Lumiallani...
Toisen esimerkkisi puhelinkin näytti olevan Motorola... mikähän mahtaa olla prosessori, Qualcommin Snapdragon 800 tuskin.

Vastaa
delic
delic

9

@7 tuollaiset pelit tarvii GPU:ta ei prosessorinopeutta. Tästähän syystä esim iOS laitteilla noi pelit pyörii hienommin vaikka androidissa kuinka on vaikka neljä ydintä. Toki videon kyseinen peli ei ole niitä läheskään raskaimpia mitä löytyy joten peli pyörii ihan moitteetta kyseisellä android luurilla.

Itse katsoin tässä pari päivää sitten jonkun sgs4 vs iPhone 5 videon missä oli kymmenen minsaa eri pelejä vertailussa noilla laitteilla ja iPhone pyöritti kaikkia raskaita pelejä paremmin.

Mutta niin eikös tässä ole myös edellistä parempi GPU. Ehkä tämän luurin GPU ei ole alimitoitettu luurin resoon nähden ja jaksaa tosiaan pyörittää niitä raskaitakin pelejä sulavasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dude @ (vahvistamaton)

10

Nokia Lumia trollit ne vaan jaksaa ..ttuilla ja esittää sitä isänmaallista korttia,kun Nokiasta on kyse. =)

Vastaa
perhana
perhana

11

@10
Eihän tässä uutisessa ollut lainkaan Nokiasta kyse, vaan Samsungista joka jälleen pissi silmään uskollisia "kovimman raudan" haluavia asiakkaitaan saamalla heidät ensin ostamaan SGS4 vientimalliprossulla, ja sitten puolen vuoden päästä pitää taas ostaa uusi saadakseen sitä "kovinta rautaa"

Vastaa
Miikkaa
Miikkaa

12

@5
Tyydyit sitten vain leimaamaan minut ja ohitit kysymykseni täysin...

@7
Peleissä tuota tehoa voidaan toki hyödyntää, mutta kuten nimimerkki perhana jo totesi, pyörivät androidille tehdyt pelit myös vaatimattomimmilla laitteilla. Pelejä kun ei oikein voi tehdä sen markkinoiden tehokkaimman laitteen mukaan, koska tällöin rajataan todennäköisesti ulos suurin osa pelin potenttiaalisista ostajista. Sama homma tietokoneella. Aika harva pystyisi tietokoneella pelaamaan, jos uusi peli vaatisi toimiakseen uusimman näytönohjaimen ja prosessorin. Kuten delic totesikin, pelit vaativat enemmän tehoa GPU:lta kuin CPU:lta, ihan samalla tavalla kuin tietokoneella.

Ne jotka puhelimella haluavat CAD-malleja pyöritellä taitavat olla kohtalaisen pieni vähemmistö, kuten myös ne jotka asentavat puhelimeensa jonkin muun käyttöjärjestelmän, kuin mikä siinä valmiiksi oli. Puhumattakaan siitä, että edellä mainittu evää puhelimen takuun.

Internet sivut ja FullHD video toimivat myös ihan hyvin kahdella ytimellä varustetuilla malleilla. Esim. Raspberry Pi (700 MHz yksiytiminen ARM11-arkkitehtuurillinen prosessori + VideoCore IV -grafiikkaohjain) jää tehoissa selvästi tämän hetken tehokkaimmille puhelimille, mutta jaksaa silti pyörittää H.264-pakattua 1080p videota.

Summa summarum:
Mutta joo. Edellisen kommenttini tarkoituksena ei toki ollut kyseenalaistaa tekniikan jatkuvaa kehitystä, vaan lähinnä kyseenalaistaa se, mihin normaali käyttäjä (HUOM! normaalilla käyttäjällä tarkoitan käyttäjää, joka käyttää puhelintaan puhumiseen, tekstiviestien lähettämiseen, netin selaamiseen, musiikin kuunteluun, YouTube-videoiden katsomiseen, Facebookaamiseen, yms. muuhun vastaavaan.) tarvitsee noin paljon laskentatehoa puhelimessa ja näkyykö se käyttäjälle mitenkään eli saako käyttäjä siitä mitään hyötyä (= vastinetta rahoilleen). Nykyäänhän parantuneista valmistustekniikoista saatava hyöty käytetään lähinnä puhelimien laskentatehon kasvattamiseen, mutta ainakin itse haluaisin nähdä tulevaisuudessa puhelimen, jossa valmistustekniikan parantumisesta saatava hyöty olisi käytetty laskentatehon lisäämiseen sijaan virrankulutuksen pienentämiseen.

Siitä parhaasta puhelimen käyttöjärjestelmästä taas voidaan tingata vaikka hamaan loppuun saakka, joten siihen väittelyyn minä en itseäni sotke. Minä olen tyytyväinen Lumiaani ja jos sinä olet tyytyväinen siihen Android puhelimeesi, niin hyvä niin. Mitäpä siitä tinkaamaan.

Vastaa
Kaaro
Kaaro

13

Olet täysin oikeassa. Normaalikäyttäjä ei ylipäätään tarvitse edes älypuhelinta sinun listaamiin toimintoihin, vaan esim. Asha luurit ovat täysin kykeneväisiä kyseisiin toimintoihin.

Vastaa
Miikkaa
Miikkaa

15

Hus hus trollit...

@13
Haluaisitko mahdollisesti avautua siitä, mihin sellaiseen normaali käyttäjä käyttää puhelintaan, johon tarvitsee uusimman ja tehokkaimman älypuhelimen?

@14
Huoh...

Vastaa
EvilOlive
EvilOlive

16

@15

Nämä android pellet ovat perinteisesti olleet niitä, jotka muna pystyssä ja lasit huurussa hinkkaavat puhelintaan. Tämä vain osoittaa sen, että elämä planeetallamme on hämmästyttävän monimuotoista ja että osa elämänmuodoista selviää jopa ilman aivotoimintaa.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

17

@4
Pitääkö paikkansa todella, että S4:n kotinäyttö lagaa nykyisellä raudalla?
Eipä ole WP tökkinyt koskaan. ;)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

18

@5
Samat sanat sulle vain takaisin. Minusta järkevämpi ja parempi kehitys on ottaa enemmän irti heikommastakin raudasta. Silloin jää enemmän pelivaraakin. Eipä sitten Android-lippulaivankaan tarvis lagailla.

En myöskään edellenkään usko, että puhelimissa neljää ydintä osattais hyödyntään edes osittain. Jos kahtakaan täysipainoisesti... Hetkellisesti ja demoissa varmasti, mutta siihen halpaan ei kannata mennä.

Ja lopuksi vielä, en ole LAINKAAN kehitystä vastaan. Mun puolesta tuotteissa saa olla vaikka kymmenen ytimisiä 5 GHz suorittimia. Kehittää saa. Mutta ENITEN mua ihmetyttää, että vielä tänä päivänäkin ihmiset kattoo ja mesoo sokeesti jostain spekseistä. Jo 2000-luvun alussa alko PC-markkinoilla olemaan selvää, että ihmisille myydään vain speksejä (megahertsejä toisen perään), sen sijaan, että myytäisiin jotain konkreettista. PC-markkinoilla tämä on valmistajienkin toimesta loppunut jo hyvän aikaa sitten, mutta jostain syystä edes valistuneet (tällaisia sivustoja ja foorumeita kahlaavat) ihmiset ei tunnu näkevän metsää puilta.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

19

Kaaro,
"pyörittää vaikka cad-mallia."

Heh. ;) Ok, totta kai kiva ominaisuus ja voi olla sinulle hyödyksi tai tarpeen. Tuskin kuitenkaan kuluttajamarkkinoilla on kenellekään tarpeen. Oikeasti.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

20

@11, perhana,

Hyvin sanottu.
Ja nämä "Nokia-trollien" tms. perään itkevien kannattais a) ottaa asiayhteydet huomioon ja b) lukea viestit kokonaan ja ymmärtää niiden sisältö kokonaisuudessaan.

Rautaa saa kehittää ja tarjota, se auttaa myös iOS ja WP puhelimia. Ostaa ei kannata vain speksiluettelon tai teknologiademon perusteella.

Vastaa
Kaaro
Kaaro

21

@19
Tottapuhuen vain huvittelua tuollainen, mutta pystyy siihen jokatapauksessa.

Ja toisaalta taas; https://play.google.com/store/apps/deta...odesk.autocadws

Asennukset: 5 000 000–10 000 000 .. 5-10 miljoonaa latauskertaa ei mikään pieni määrä enää ole.

Mielestäni hieman ahdasmielistä ajattelua, ettei mitään ominaisuuksia joita itse ei tarvitse ei kukaan muukaan voi tarvita. Kannattaa lukaista Karl Benzin tarinaa, jotta maailmankuvaa kenties saadaan hieman avattua; http://yle.fi/uutiset/kansa_nauroi_maai...autolle/5314765 . Kuka sitä nyt autoa tarvitsee, kun on hevosiakin.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

22

@21
Okei, ilmeisesti käyttäjiä löytyy. Montaako prosessoriydintä luulet tuon autocadin hyödyntävän? Luulenpa, että toimii kaks ytimisillä malleilla yhtälailla.

Ja kuten jo edellä mainitsin, niin lue koko viestit. En sanonut etteikö kukaan voisi tarvita ko. ominaisuutta. Epäilin asiaa. ;)

Vastaa
EvilOlive
EvilOlive

23

@21

Android laitteita oli aktivoitu 900 miljoonaa tämän Puhelinvertailun uutisen (http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2013/05/15/google_android-laitteita_aktivoitu_jo_900_miljoonaa) mukaan, jonka lisäksi kyseisiä laitteita aktivoidaan tämän uutisen (http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2013/07/19/uusia_android-laitteita_aktivoidaan_1_5_miljoonaa_paivassa?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+afterdawn_uutiset+(AfterDawn+-+Uutiset) mukaan 1,5 miljonaa päivässä.

Siinä sinulle joitain lukuja, joihin voit suhteuttaa tuon 5-10 miljonaa lataustasi.

Vastaa
perhana
perhana

24

@21
Ja sielläkin näyttää googleplayn arvosteluissa olevan kommenttia jossa kehutaan kuinka toimii hyvin SG Minillä tuo AutoCAD, eli ei sitten taida vaatia quadcorea tuokaan sovellus...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.