Applen huhti-kesäkuun iPhone-toimitukset ennätyksellisen korkealla

6
Manu Pitkänen

Applen huhti-kesäkuun iPhone-toimitukset ennätyksellisen korkealla
Apple on julkaissut huhti-kesäkuun tuloksensa. Yhtiön liikevaihto oli 35,3 miljardia ja nettotulo 6,9 miljardia dollaria. Liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta hieman, mutta nettotulo laski viime vuoden 8,8 miljardista.

Yhtiö toimitti tilikautensa kolmannella kvartaalilla 32,1 miljoonaa iPhonea ja 14,6 miljoonaa iPadiä. Mac-tietokoneita toimitettiin 3,8 miljoonaa kappaletta. Applen iPhone-toimitukset eivät ole olleet huhti-kesäkuussa koskaan aiemmin näin korkealla. Edellisenä kvartaalina Apple toi saataville 37,4 miljoonaa iPhonea sekä 19,5 miljoonaa iPadiä. Vuosi sitten toimitusmäärät olivat 26 miljoonaa iPhonea ja 17 miljoonaa iPadiä.

Konsensusarvioissa on ennustettu 26,5 miljoonaa toimitettua iPhone-älypuhelinta ja 18 miljoonaa toimitettua iPadiä. Apple odotti yltävänsä 33,5–35,5 miljardin dollarin liikevaihtoon.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

1

Hinnanalennukset ovat vaikuttaneet positiivisesti volyymiin, mutta samalla tippuivat katteet ja tulos tippui jo toisena kvartaalina peräjälkeen. Mahtavatko saada halpis puhelimensa ulos vaikuttamaan jo ensi kvartaalin tulokseen? Jos eivät niin en ihmettelisi jos tulos edelleen tippuisi kun ihmiset perinteisesti alkavat odottaa uutta mallia ja lykkäävät ostoaan. Totutun kovia lukuja, mutta huipulla tuulee.

Vastaa
aapii
aapii

2

Onko nyt niin, että on myyty paljon uusia puhelimia, vai onko kesällä huolto vaihtanut erityisen paljon puhelimia, sekä takuuseen, että myös näyttöjen rikkoutumisten ja kastumisten vuoksi? Huollothan ostavat ne vaihtolaitteet applelta hieman uusia halvemmalla, mutta yhtälailla se applelle myyntilukuja lisää. 10 miljoonaa myytyä puhelinta, joista vaikka 2milj käy huollossa, niin se on jo 12milj. myytyä puhelinta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

@1
En nyt ehkä kauheasti ahdistuisi julkistetusta tuloksesta tuloksesta. Kateprosentti, puhumattakaan dollarimääräisestä voitosta, on edelleen sellainen, mistä muut rautavalmistajat näkevät vain märkiä unia. Mikä tärkeintä, iPhonemyynti on kasvussa. Myös iPad-myynti on erittäin hyvällä tolalla, etenkin jos otetaan huomioon varastotasojen muutokset.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.