Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomalaisanalyytikko: kaksi puhelinvalmistajaa putoamassa tulevan muutoksen myötä

Teemu Laitila

Suomalaisanalyytikko: kaksi puhelinvalmistajaa putoamassa tulevan muutoksen myötä
Älypuhelinten keskihintojen nopea lasku tulee tiputtamaan huonosti valmistautuneet puhelinvalmistajat pois pelistä, suomalainen alaa seuraava analyytikko Tero Kuittinen ennustaa.

Kuittisen mukaan tutkimusyhtiö IDC:n tuoreimpien lukujen paljastama hintakehitys on ollut huomattavasti nopeampaa kuin mihin alalla on osattu varautua. Eilen julkaistun raportin mukaan älypuhelinten keskihinta on laskenut jo 375 dollariin eli 285 euroon kun se vielä viime vuoden alussa oli 450 dollaria eli 342 euroa. Käytännössä siis massoja kiinnostavat halvemmat ja "riittävän hyvät" puhelimet kun kysyntä kalliiden, jopa yli 600 euron puhelinten kohdalla näyttäisi hiipuvan.

Muutos on jo näkynyt esimerkiksi pelkästään premium-kategoriassa toimivan Applen ja myös Samsungin marginaalien kutistumisena. Applekin on kuitenkin reagoimassa uuteen tilanteeseen julkaisemalla todennäköisesti huomattavasti nykyistä halvemman version iPhone-puhelimestaan vielä tämän syksyn aikana. Kuittisen mukaan halvemman iPhonen hinnan odotetaan asettuvan 300 - 330 dollarin eli vajaan 240 euron tietämille. Kuittisen mukaan myös Nokia ja Samsung ovat reagoineet muutokseen puskemalla markkinoille halvempia älypuhelinmalleja.Kuittinen kuitenkin odottaa, että jo pidempään ongelmissa paininut HTC sekä toinen entinen suuruus BlackBerry tulevat kohtaamaan ongelmia lähiaikoina, kun Apple tuo markkinoille halvemman iPhonen. HTC on panostanut lähes koko tulevaisuutensa kalliiseen ja heikosti menestyvään HTC One -malliin ja myös BlackBerry on lanseerannut lähinnä kalliimman hintaluokan uutuuspuhelimia. Kun HTC:n ja Blackberryn kaikki tarjonta keskittyy 400 - 600 dollarin välimaastoon, Nokia ja Samsung ovat jo ajoissa etsineet suojaa alle 200 dollarin kategoriasta, Kuittinen toteaa.

Vaikka kysyntä premium-luokassa vähenee, halvempien puhelinten kohdalla se vain kasvaa, sillä yhä useammalla ihmisellä ympäri maailman on varaa jonkinlaiseen älypuhelimeen. IDC:n tuloksista uutisoivan uutistoimisto Bloombergin haastattelema analyytikko uskoo, että pieniin marginaaleihin tottuneet kiinalaisvalmistajat kuten Huawei tulevat olemaan vahvoilla budjettikategorian tiukassa kilpailussa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.