Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Budjetti-iPhonen kuoret yksityiskohtaisessa videoesittelyssä

6
Teemu Laitila

Budjetti-iPhonen kuoret yksityiskohtaisessa videoesittelyssä
Applen budjettihintaista iPhone-mallia pidetään jo lähes varmana asiana ja tulevasta puhelimesta on nähty myös vuotokuvia. Tähän mennessä yksityiskohtaisimmin tulevan laitteen designia esittelee tuore YouTube-video, jossa katsastetaan muovisen iPhonen takakuori.

Videolla tulevan laitteen designia kuvataan Applen vanhan iPhone 3GS:n ja viidennen sukupolven iPod Touchin risteytykseksi. Kuorten perusteella puhelimesta vaikuttaisi olevan tulossa hieman paksumpi kuin nykyinen iPhone 5 ja muutoinkin ulkoasua on pelkistetty laadukkailla yksityiskohdilla kuorrutetusta lippulaiva-iPhonesta.
Jos aiemmat vuodot pitävät paikkansa, halvempi iPhone olisi tulossa markkinoille useassa eri värissä. Väite vaikuttaa uskottavalta, sillä Apple otti varovaisen askeleen värivalikoiman kasvattamiseen jo viime vuonna iPod Touch -laitteiden kohdalla.

Videon aitoudesta ei tietysti voi mennä takuuseen, mutta siinä esitelty takakuori vastaa aiempia vuotokuvia. Netissä on silti liikkunut myös useampia kuvia tulevaksi iPhoneksi väitetyistä puhelimista, mutta jotka tarkemmalla katsastuksella ovat paljastuneet esimerkiksi aasialaisiksi iPhone-kopioiksi tai vain puhelimen suojakuoriksi.

Yleisen käsityksen mukaan Applen esittelisi halvemman iPhone-mallin sekä iPhone 5S -mallin syyskuussa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

keijo123
keijo123

2

Eikös se cookki jonki aika sitten sanonut ettei apple aio tehdä halpis puhelinta. Muistaakseni meni jotenkin näin että "Applella ei tehdä muita kuin loistavia tuotteita"

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Kaikkihan tietenkin riippuu siitä, miten "halpis" ja "loistava" määritellään, mutta jos vaikka pidetään iPhone 5:tta loistavana, niin alle sen komponenttikustannuksen ei ainakaan samalla tavalla loistavaa tuotetta voi tehdä. Ja jos yrittää tehdä iPhone 5:n selvästi halvemmista osista tulee jossain vaiheessa raja, jossa komponenttien suorituskyky (tai koko) ei vaan riitä.

Tuo oli ääriesimerkki, todellisuudessa voittoa hakeva yritys ei voi hinnoitella tuotetta edes lähelle komponenttikustannusta. Apple mitä ilmeisimmin on tuomassa markkinoille *halvempaa* iPhonea, mutta se mitä ilmeisimmin ei targetoi *halpis* segmenttiä, joka on jossain 100-250 euron maastossa.

Uskoisin että tämä muovinen iPhone tulee hinnaltaan hieman iPhone 4:n alle (325-375e), mutta teholtaan 4S:n ja 5:n väliin. Näytössä sama reso kuin 5:ssa, mutta mahdollisesti paneelin muissa ominaisuusksissa on hieman säästetty, kuten varmaan kamerankin kanssa. Oletettavasti myös muistin, Flashin ja radion kanssa nuukaillaan.

Apple on kuitenkin tunnettu siitä, että se tekee ennemmin hyvän tuotteen kuin massatuotteen, joten kun kompromissejä tehdään, tehdään ne mielummin käyttökokemuksen ja platformin eduksi kuin painetaan pakolla hintaa alas. Jotkut toiset valmistajat tekevät erilaisia kompromissejä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja