Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Isot operaattorit Venäjällä hylkäsivät iPhonen, mutta se ei haittaa Applea

5
Manu Pitkänen

Isot operaattorit Venäjällä hylkäsivät iPhonen, mutta se ei haittaa Applea
Aiemmin tässä kuussa uutisoitiin, että viimeinenkin iso matkapuhelinoperaattori Venäjällä, VimpelCom (Beeline), poistaa iPhonen puhelinvalikoimistaan. Vielä viisi vuotta sitten Beelinella, MTS:llä ja Megafonilla oli sopimukset Applen kanssa, mutta ei ole enää. Applen toimitusjohtaja Tim Cook on kuitenkin vakuuttanut, ettei kyseessä ole niin hälyyttävä muutos kuin jotkut ovat saattaneet sitä pitää.

Cookin mukaan 80 prosenttia älypuhelinmyynnistä tapahtuu Venäjällä operaattorimyymälöiden ulkopuolella. Muut jälleenmyyntikanavat ovat niitä tärkeämmässä roolissa iPhone-myynnin kannalta.
Apple avasi oman verkkokauppansa Venäjällä viime kuussa. Yhtiöllä ei ole maassa omaa kivijalkamyymälää, mutta venäläisen Kommersantin tietojen mukaan (Google Translate) yhtiö on tutkinut myymälöiden avaamista Moskovaan ja Pietariin.

Venäjän myynnin sujumista Cook vakuutteli toteamalla, että menneellä kvartaalilla aktivoitiin ennätyksellisen paljon iPhone-puhelimia.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Ademeion (vahvistamaton)

2

"Isot operaattorit Venäjällä hylkäsivät iPhonen, mutta se ei haittaa Applea"

Myynti ilman näitä jakelukanavia on varmastikin pienempi kuin olisi ollut niiden kanssa, joten tietenkin se haittaa (haitta voi toki olla melko pieni). Apple on kuitenkin onnistunut kompensoimaan puuttuvaa myyntiä hyvin muiden kanavien kautta.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

3

Lainaus:

Mielenkiintosempaa olis ollu kuulla, miksi iPhone ei niille operaattoreille kelpaa.


Veikkaisin, että Applen pyytämä hinta puhelimista on liian korkea. Venäläiset hakevat paljon iPhoneja ja muita Applen tuotteita Suomesta, koska hinnat ovat täällä niiden osalta huomattavasti halvemmat. (samaan aikaan suomalaiset kiroavat hintavia laitteita)
http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288439197472.html
http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288503277529.html

En sitten tiedä koettaako Apple rahastaa Venäjällä asuvia, koska maa on taloudellisesti hyvässä nousujohteessa, vai aiheuttaako Venäjän hallinnon nykyinen toimintatapa liian suuria kuluja yhdysvaltalaisille yrityksille.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

@4

Mitenköhän kiinalaisten piraattilatureiden ongelmat oikein liittyvät iPhonen myyntikanaviin Venäjällä? Eikun anteeksi, olitkin vain anonyymitrooli.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja