Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuvassa muovinen iPhone 5C -pakkaus

20
Manu Pitkänen

Kuvassa muovinen iPhone 5C -pakkaus
Kiinalaisessa WeiPhone-sivustolla on julkaistu kuva, jossa näkyy läjä muovisia iPhone 5C -kirjoituksella ja Applen logolla varustettuja pakkauksia. Asiasta uutisoi ranskalainen Nowhereelse.fr.

IPhone 5C:n arvellaan liittyvän tulevaan aiempaa edullisempaan iPhone-malliin, joka esiteltäneen myöhemmin tänä vuonna. Pyöristetyn neliön sisässä olevan C-kirjaimen tarkoituksesta ei ole tietoa. Edullisempi iPhone tulee saataville useissa eri väreissä, joten yksi pätevä vaihtoehto C-kirjaimen alkuperälle on color-sana. Toki sille voi keksiä muitakin tarkoituksia.

Edullisemman iPhonen lisäksi Applen on kerrottu työstävän seuraajaa iPhone 5:lle, eli niin sanottua iPhone 5S:ää. Sen kuorien kerrotaan olevan valmistettu metallista, kuten nykyinen iPhone, kun taas edullisempi malli perustuu muoviin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

Anonyymi käyttäjä
mobiilikäyttäjä (vahvistamaton)

1

Mulle tuli mieleen tosta c kirjaimesta heti cheap (halpa) ...

Vastaa
7520G
7520G

2

Mikä osa iPhonen kuoresta on valmistettu metallista? Minusta niissä ei ole yhtään metallia, ainakaan pinnassa.

Vastaa
capuzino
capuzino

4

@2 & 3

iPhone 5:n kehys ja takakuori on (anodisoitua/värjättyä) alumiinia (metallia), näytönpinnassa (etupuolella) lasi. iPhone 4:ssä ja 4 S:ssä kehys on alumiinia, kun taas taka- ja etukuori lasia. Vanhemmat iPhonet on muovia, mutta ymmärtääkseni 1st. gen iPhonen (2G) takakuoresta osa oli metallia, ja 3G malleissa näyttöä ympäröivä kehys oli lasia.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

@2 "Minusta niissä ei ole yhtään metallia, ainakaan pinnassa."

Troolaatko?

Jokaisessa iPhonessa on ollut metallia pinnassa.

Ensimmäisessä takakuori oli alumiinia ja etupaneelin reuna.

Kahdessa seuraavassa (3G, 3GS) etupaneelin reuna.

iPhone 4:ssa ja 4S:ssa oli ruostumattomattomasta teräksestä valmistettu reunus, joka toimi myös antennina.

iPhone 5:ssa (ja varmaan 5S:ssakin) on alumiininen tausta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
redditor (vahvistamaton)

6

Tuolla redditissä pojat osasi kertoa että noi voi olla venäjän markkinoille, missä S ei aakosissa ole, ja tilalla olisi sen vastine C.

Vastaa
Taeco
Taeco

8

Mistä se s tulee niihin 3gs:ään ja 4s:ään?

Anyway, aika hassua että kiinalaiset valmistaa kasan muovia ja kaikki teknologiasivustot heittävät volttia. Ne vois ihan yhtä hyvin olla vaikka jotain lisälaitteita tai niiden koteloita... Toisaalta itseäni ei nimi voisi vähempää kiinnostaa. Mielenkiintoisempaa on design ja ominaisuudet.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@8
3GS:n tapauksessa sanottiin "s for speed". 4S:n tapauksessa sama päti, mutta ei spesifioitu mistä se tuli. Se saattoi olla "speed" tai "siri" tai sit vaan nimettiin kuten aiemminkin.

Vastaa
7520G
7520G

10

@5
Ei ollut tarkoitus trollata. Tuttavani iPhone 4 ei vain kovin metalliselta vaikuttanut, vaikka jykevä rakenne olikin. iPhone 5:ttä testasin kaupassa, eikä senkään pinta metallilta vaikuttanut. Reunoja en tutkinut kovin tarkasti.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@10
Koko iphone 4:n runko on metallia, etu ja takapaneeli toki lasia. Sitä on vaikea pitää kädessä ilman että metalli tuntuu, ja siitä sitten saatiin kaikenlaiset antennagatet näille sivustoille aikanaan.

iPhone 5:n runko ja takapaneeli ovat metallia poislukien ne pienet toisen väriset alueet ylä- ja alapäässä, jotka ovat lasia tai muovia ja niiden taakse on piilotettu antenneja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

16

@11

Jonahan ei ole vieläkään päässyt yli siitä, että Apple laittoi selvästi rikkinäisen laitteen markkinoille. Juu ei se haittaa mitään jos dataliikenne pysähtyy kuin seinään kun puhelinta pitää vain tietyllä tavalla kädessä: http://www.youtube.com/watch?v=kYmVpoccPnc

Toki signaalien tasot tippuvat kaikilla puhelimilla, mutta en tiedä yhtään muuta laitetta joka käyttäytyisi samalla tavalla kuin iPhone 4. Kauniilla muovikuorilla tämä tietysti korjaantuu, mutta silloin puhelimen ulkonäöllä ei ole enää mitään merkitystä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

17

@16
Ei tässä tarvitse mistään päästä yli.

En pystynyt toistamaan väitettyä ongelmaa useaa laitetta testattuani (lähes day one, meillä oli (sattuneesta syystä) ulkomailta haetut laitteet), joten se hälyn määrä oli aivan suhteeton verrattuna todellisuuteen. Ja se häly jännästi, vaimeni vaikkei Apple tehnyt oikeastaan mitään. Laitteen palautukset ja käyttäjätyytyväisyys puhuvat puolestaan.

Videossa nähtyä effektiä ei meidän laitteillamme, Suomen verkossa saatu toistumaan mitenkään. Jonkun verran signaalien tasot laskivat ja datayhteys hidastui jos ihan yrttämällä yritti ottaa mahdoliisimman peittävän otteen, mutta kuten sanot, se on ihan normaalia.

Käytimme niitä puhelimia vuoden tai pari (ilman kuoria), itse en havainnut enkä muiltakaan en kuullut valituksia kuinka huonosti antenni muka pelaa. Konstruktion muut ongelmat, lähinnä takalasi, ovat olleet paljon suurempia kuin tuo, josta oli pakko hälistä, koska valmistajana oli Apple.

Tiedän edelleen monta ihmistä, joilla on käytössä iPhone 4 tai 4S (ilman kuoria) ja ongelmat laitteen kanssa liittyvät johonkin aivan muuhun kuin "antennagateen".

Vastaa
a7r8t
a7r8t

18

en ole tosiaan mikään "viherpiipertäjä", mutta eikö kellään muulla särähdä korvaan/ silmään, että tuote pakataan muoviseen myyntipakkaukseen?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja