>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC One ei riitä, tulossa ensimmäinen tappioneljännes

6
Matti Vähäkainu

HTC One ei riitä, tulossa ensimmäinen tappioneljännes
HTC on kertonut tänään toisen neljänneksen tuloksesta sekä kolmannen neljänneksen näkymistä. Toisella neljänneksellä yhtiön liikevaihto nousi odotetusti 70 miljardiin Taiwanin dollariin (n. 1.78 miljardia euroa), mutta voitolle jäätiin edelleen vain hiuksenhienosti.

Yhtiön toimitusjohtaja Peter Chou kertoi, ettei vika ole HTC Onessa, joka on myynyt hyvin. Loppuvuodesta HTC pyrkii parantamaan tilannetta myös keskihintaisissa älypuhelimissa, joissa suurin kiinnostuksen kohde on tietysti HTC One mini.

Kovinkaan lupaavalta ainakaan lähitulevaisuus ei näytä, sillä kolmannesta neljänneksestä odotetaan ensimmäistä tappiollista neljännestä yhtiön yli 10 pörssivuoden aikana. Liikevaihdon odotetaan tippuvan 50 - 60 miljardin Taiwanin dollarin (n. 1.26 - 1.51 miljardia euroa) tietämille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
KiviMarko (vahvistamaton)

1

Onneksi Nokia pysyi erossa Androidista. HTC tekee tappiota vaikka saikin yhden hittipuhelimen markkinoille.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

Kuten markkinat ennustavat: keskihintaiset puhelimet nostavat päätänsä ja huippupuhelinten myynti supistuu. Ellei HTC saa kunnollista keskiluokan puhelinta ulos ja myymään tätä hyvin, niin yhtiölle käy kalpaten.
Nokian puolesta valoisaa tosin on se, että WP tuo halvallakin raudalla todella hyvän käyttökokemuksen. Ainakin jos katsoo 520 ja 521 myyntiuutisia. Samalla yhtiöllä on vuosien kokemus laajan tuoteskaalan rakentamisesta, kuten myös Samsungilla.

Vastaa
peltsip
peltsip

3

Tosiaan on tosi hyvä kaivella noita vanhoja "nokian olisi pitänyt ottaa android" -puheita.

Ihan vaan muistutuksena siitä että tänä päivänä itsestäänselvänä pidetty asia voi olla vuoden parin päästä jotain ihan muuta. Muutoksen tuulet puhaltaa ihan järkyttävää vauhtia ja on kyllä ihme jos jotain konkurssia ei ennemmin tai myöhemmin näy niin kauan kun Samsungin panokset mobiilipuolella ovat mitä ovat ja Apple ei ryssi omaa markkinaosuuttaan ja brändiään...

Vastaa
Calileon
Calileon

4

Juuri luin toisaalta samasta uutisesta ja googlasin (vaikka siis omistan Lumia 920:n, en käytä Bingiä ;) noita markkinaosuuksia. Vuoden 2013 ekalla neljänneksellä Android valmistajat tekivät voittoa yhteensä 5,3 miljardia dollaria. Tästä summasta 5,1 miljardia on Samsungin osuus, LG:n osuus on 100 miljoonaa ja kaikkien muiden Android -valmistajien osuus on 100 miljoonaa. Samsung siis tekee 95% Android -valmistajien tuloksesta. Samaan aikaan Nokia teki 181 miljoonaa euroa voittoja ja seuraavassa neljänneksessä voittoa 243 miljoonaa euroa. Koko ajan puhutaan että Nokian olisi pitänyt aikanaan siirtyä Androidiin, tai pitäisi nyt hylätä WP ja siirtyä Androidiin. Miksi? Ei nuo muiden puhelimet ole niin surkeita Samsungiin verrattuna mitä myyntimäärät ja tulos antavat ymmärtää, joten ei Nokia siellä ainakaan laadulla olisi pärjännyt varmasti yhtään sen paremmin kuin vaikka LG, HTC, Sony yms. Samassa jutussa muuten mainittiin että Samsung tienaa Androidilla nyt enemmän kuin itse Google. Veikkaisin että konkursseja tai muita järjestelyjä tullaan näkemään Android -leirissä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
satusetä (vahvistamaton)

5

Calileon: Vtun idiootti, se Nokian plus-tulos on yksistään NSN:n ansiota. Nokian älypuhelinpuoli teki 300m tappiota ja pelkästään vuonna 2012 melkein 2 MILJARDIA tappiota. Jos NSN otetaan Mokian luvuista pois, tulos on ollut kuralla siitä asti kun WP-paskaa aletiin luureihin lykkimään.

Vastaa
Calileon
Calileon

6

Pelkän älypuhelinpuolen lukuja en kyllä mistään löytänyt eriteltynä. Non IFRS tulos matkapuhelimista oli 4 miljoonaa plussalla Q1:llä (Sony +35 miljoonaa, ZTE +33 miljoonaa, HTC +2,8 miljoonaa, Motorola -271 miljoonaa). Missään vaiheessa en puhunut vuodesta 2012 jonka kaikki tietää että oli paska vuosi. Koko Lumia-projekti oli vasta alussa, WP8 julkistettiin ja samalla vietiin pohja vanhoilta puhelimilta kun julkistettiin ettei WP8:ia saa WP7 Lumioille.

Lumioiden myynti kasvaa kovaa vauhtia, prosenteissa laskettuna. On arvioitu että älypuhelimet ovat voitollisia 10 miljoonan myyntimäärissä / kvartaali. Edellinen 7,9 miljoonaa myytyä ja keskimääräinen kasvu 25%/kvartaali (heittoja tulee sesongeittain). Mikä Android-valmistaja kasvaa samaa tahtia?

Lumioita myytiin vuonna 2012 13,3 miljoonaa kappaletta. Tänä vuonna ensimmäisen kuuden kuukauden aikana on myyty 13,5 miljoonaa Lumiaa. 200 000 enemmän siis kuin koko viimevuoden aikana. Hypoteettisesti jos kasvulukemat menisivät edellisen vuoden mukaan, eli Q3 olis laskusuhdanteinen ja Q4 taas nousussa, olisi myytyjen puhelinten määrä 2013 27,75 miljoonaa kappaletta eli kasvua yli 100%. Vielä ollaan maailmaanlaajuisesti pienessä osuudessa mutta aina vaan vakaammalla pohjalla. Olen vankasti sitä mieltä, että koska Meego/Symbian hylättiin, oli WP oikea ratkaisu. Androidin kanssa oltaisiin samassa tilanteessa muiden valmistajien kanssa taistelemassa Samsungia vastaan. Ja kuten tulokset näyttää, ei siellä pärjää. Miksi ei Sony, ZTE, Huawei, LG, Htc ja muut myy kymmeniä miljoonia puhelimia kuten Samsung? Ei ainakaan käyttiksestä ole kiinni...

Ja satusedällä on varmaan vankka kokemus WP-paskasta takana kun voi sanoa sen sitä olevan?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.