Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy S4 kärysi: suunniteltu huijaamaan testiohjelmissa

15
Manu Pitkänen

Samsung Galaxy S4 kärysi: suunniteltu huijaamaan testiohjelmissa
AnandTech testasi Beyond3D:n foorumilla julkaistun viestin innoittamana Samsung Galaxy S4:n grafiikkapiirin ja suoritinytimien asetusten käyttäytymistä erilaisissa testiohjelmissa. Testin kautta ilmeni, että Samsung Galaxy S4 käyttää "dopingia", eli se on suunniteltu jo tehtaalla käyttäytymään tietyllä tavalla tiettyjen testiohjelmien rasituksessa.

Samsung ei ole kertonut julkisesti Galaxy S4:n Exynos 5 Octa -järjestelmäpiirin grafiikkasuorittimen suurinta mahdollista kellotaajuutta. AnandTechin mukaan grafiikkapiiri on suunniteltu toimimaan 480 megahertsin taajuudella. Grafiikkapiiri toimii tällä kellotaajuudella raskaimpienkin pelien kohdalla, mutta tiettyjen testiohjelmien rasituksessa kellotaajuus on suunniteltu kohoamaan 532 megahertsiin. Tällä tavalla saadaan aikaan todellisuutta ruusuisempia tuloksia.Kyseenalaiselta vaikuttavaa käyttäytymistä havaittiin GLBenchmark 2.5.1:n, AnTuTun ja Quadrantin kohdalla. GFXBenchmark 2.7.0:n kohdalla ei havaittu kellotaajuuden kohoamista.

AnandTech havaitsi myös, että puhelimen Exynos- ja Snapdragon-versioiden suoritinytimien (CPU) kellotaajuudet pakotetaan maksimiin edellä mainittujen ohjelmien lisäksi myös Linpackissä ja Benchmark Pissä. Käyttäytyminen poikkeaa siinä määrin grafiikkasuorittimen käyttäytymisestä, että suorittimen maksimikellot ovat muidenkin ohjelmien saavutettavissa (mutta Samsung on pakottanut kellotaajuudet pysymään maksimissa näissä testiohjelmissa).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

upap
upap

1

Ouch :D Tästä tulevat varmaan muut valmistajat muistuttamaan jonkun aikaa...ja fanipojat (samsungin ja muiden) saavat taas vaihtaa sanan säilää keskenään :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Fabi_ (vahvistamaton)

3

Se on sitten vasta dopingia kun siitä jää kiinni, kysykää vaikka Tysonilta =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Valetta (vahvistamaton)

4

Uutinen on varmasti valetta!. Voitteko poistaa uutisen?

Samsung ei ikinä menisi tekemään tuollaista väärennöstä!!!!.

Vastaa
rockknee
rockknee

5

@4 Milläs perustelet tätä? Hyvin on voinut samsungi tehdä tässä vilppiä ja miksi anandtech tästä muuten kirjoittaisi jos ei totta olisi.. s4:n myyntivalttihan on nimenomaan teho ja speksit ja kun noita benchmark tuloksia on kavereilta kuullut niin en yhtään ihmettele että vähän on vilppiä käytetty, on ne sen verran kovia pisteitä. Ja en ole mikään iphone tai wp fanboy, samsungilla kirjottelen :)

Vastaa
wipe2000
wipe2000

6

Hmm, Intelin Core-prossuissa vastaavaa avoimesti mainostetaan Turbo Boost ominaisuutena, mutta Samsungin kohdalla kyse onkin "dopingista"? Jos puhelin kestää tuollaista "turbokellotusta", mikesei sitä raskaimmilla sovelluksilla käytettäisi, eikö se ole vain käyttäjän etu?

Vastaa
JoniS
JoniS

8

@7

Niin no, s4 nostaa noita kelloja muissakin fullscreen sovelluksissa, eli ei ole kyseessä pelkät testit missä tuota tapahtuu.

Vastaa
perhana
perhana

9

@6,@8
Juu muutkin sovellukset pystyy kyllä hetkellisesti käyttämään huippukelloja, mutta tämän uutisen mukaan SGS4 pakottaa noiden tiettyjen testiohjelmien suorituksen ajaksi kellot pysymään tapissa virransäästöstä tai lämpenemisestä välittämättä

Vastaa
JoniS
JoniS

11

@9

Totta, mutta niinhän se on tehty iät ja ajat kyllä tietokoneen tehoja testatessakin että ei siinä sinällään mitään hirveän ihmeellistä ole.

Vastaa
jartar
jartar

12

@11
Kerrotko esimerkin missä tietokoneen kohdalla näyttiksen tai prossun kellot nousee siinä vaiheessa kun kone TUNNISTAA testiohjelman. Joitakin tapauksia on toki ollut olemassa, mutta nolona on valmistajat pyydelleet anteeksi jäätyään kiinni housut kintuissa.

Äärimmäisen nolo tilanne Samsungille...

Vastaa
JoniS
JoniS

13

@12

Esim. Oma läppäri heittää high performance tilaan samantien kun 3dmarkin avaan, eli antaa prossun nousta sinne tappi kelloille eikä ikinä tippua niin ales asti kuin selainkäytössä.

Tosiaan en kyllä tarkoittanut asiaa ihan noin, vaan meinasin että tietokoneella kun testataan niin yleensä itse "lukitaan" se sinne tappikelloille(virransäästöt pois yms), androidilla taas se ei ole mahdollista ilman roottausta joten samppa päättänyt ne lukita, jotta saadaan ne muutama "ylimääräinen" pojo ja ylipäätään kaikki teho irti kun ei mene sitä muutamaa sekunttia niitä kelloja nostaessa.

Vastaa
jartar
jartar

15

@13
Joopa-joo. Läppärisi ei nosta koneen tehoja ohjelmien TUNNISTAMISEN perusteella. Ideana on että vähän tehoa kuluttavissa tapauksissa kone toimii osatehoilla ja kun tehoa tarvitaan lisää niin kone vetää tehot tappiin ohjelmasta RIIPPUMATTA.

S4 tapauksessa känny TUNNISTAA testiohjelmat ja nostaa kelloja jotta pisteitä saadaan enemmän. S4 on siis nopeampi testiohjelmissa kuin mitä sen TODELLINEN suorituskyky on.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.