Motorolan uutuus: valitse yli 2000 vaihtoehdosta omasi

13
Manu Pitkänen

Motorolan uutuus: valitse yli 2000 vaihtoehdosta omasi
Motorola on esitellyt vihdoin kesän mittaan jo useampaan otteeseen vuodetun Moto X -älypuhelimen. Yhdysvalloissa valmistettavan puhelimen juju on muuttuja X, jonka jokainen kuluttaja voi itse määrittää (ts. puhelimen ulkonän voi itse "suunnitella").

Puhelimen sisässä sykkii X8 Mobile -järjestelmäpiiri, joka koostuu 1,7 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta kaksiytimestä Snapdragon S4 Pro -suorittimesta, puheen tulkintaan varatusta omasta suorittimesta (mahdollisuus puheohjaukseen koskematta laitetta) ja kontekstuaaliseen analysointiin varatusta suorittimesta, joka käsittelee eri sensoreiden ympäristöstä keräämää dataa. Grafiikan laskennasta vastaa Adreno 320 -grafiikkapiiri.

Moto X:ssä on 4,7 tuuman ja 720p-resoluution (316 ppi) AMOLED-näyttö, kaksi gigatavua keskusmuistia ja 16 gigatavua muistia (+50 GB Google Drive -tilaa kahdeksi vuodeksi, AT&T-operaattin kautta tulee saataville myös 32 gigatavun malli). Akku on kooltaan 2200 mAh ja Clear Pixel -kameran (RGBC) kennossa on kymmenen megapikseliä. Moto X tulee saataville elokuun lopussa.Moto X:n räätälöintimahdollisuuksiin kuuluu Motorolan mukaan yhteensä yli 2000 erilaista kombinaatiota. Erilaisia kuorikombinaatioita on kuitenkin yli 250 kappaletta (etupaneelin väri: 2 kpl, takakuori: 18 kpl ja tehosteväri: 7 kpl). Halutessaan voi esimerkiksi valita puisen takakuoren.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
372 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -29%

Kommentit (13)

DjZorlag
DjZorlag

3

Ihan oikeaa puuta kai, jollain kuitenkin kyllästettyä ettei puhelin ala kirjaimellisesti lahoamaan.

Tehokkaanpuoleinen tupla varmasti riittää kun käyttis ei ole liian raskas. Tietenkin hintakin pitäisi olla kohtuullinen. Joku saattaisi ennemmin alkaa valittamaan tuosta ei-fullHD näytöstä...

Vastaa
rockknee
rockknee

4

@2 mistä näitä trolleja oikein tulee? Ydinten määrästä sen menestyksen/paremmuuden pystyykn toteamaan..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kopozc (vahvistamaton)

5

Jonnedroidin ollessa kyseessä niin pystyy. Eihän tuo samsungikaan tahdo toimia kunnolla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mojojojon (vahvistamaton)

7

kysymys
mikä ydin on
mitä hyötyä on useammasta ytimestä
tarkoittaako isompi kellotaajuus aina isompia tehoja automaattisesti
onko korkeasta kellotaajuudesta myös haittaa?
siinä asioita joita ei kommentoijat välttämättä tiedä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pena55 (vahvistamaton)

10

Google lähtee tällä puhelimella suoraan kilpailuun muita Android-valmistajia vastaan. Yhdysvaltoihin on varattu puolen miljardin taalan (!) markkinointibudjetti.

Suurimpina kärsijöinä jenkkimarkkinoilla tulevat olemaan nykyiset isot Android-valmistajat eli Samsung, HTC, LG ja Sony.

Ilmeisesti paine saada tappiota tuottanut Motorola viimein kannattavaksi ajoi Googlen suoraan kilpailuun Android-partnereitaan vastaan.

Vastaa
jokinen66
jokinen66

11

"puheen tulkintaan varatusta omasta suorittimesta (mahdollisuus puheohjaukseen koskematta laitetta) ja kontekstuaaliseen analysointiin varatusta suorittimesta".
Tarkoittaako että tuplaprossa hoitaa "perusjuttuja" ja lisäksi on omat prossat pyhitetty noille toiminnoille? Jos näin niin mielenkiintoinen ratkaisu ja ehkäpä toimiva.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

13

@12 Ajattelin ensin, että tuon ranneliikekameran saa varmasti mihin tahansa gyroskoopilla asennettuun Androidiin, mutta ei vaan löydy :(

Moto X camera.apk asennustiedosto on näköjään vuodettu nettijakoon, jos sitä tahtoo päästä omassa luurissaan testaamaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.