Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Obaman hallinto kumosi iPadin ja iPhonen maahantuontikiellon

18
Manu Pitkänen

Obaman hallinto kumosi iPadin ja iPhonen maahantuontikiellon
Obaman hallinto on kumonnut Yhdysvaltain kansainvälisen kauppakomission (ITC) kesällä antaman päätöksen, jonka perusteella tietyille Applen valmistamille iPad- ja iPhone-malleille olisi langennut maahantuontikielto Yhdysvaltoihin.

Maahantuontikiellon pohjana oli Samsungin ja Applen välinen patenttikiista, missä ITC asettui Samsungin puolelle. Jos päätös olisi tullut voimaan, olisi AT&T:n kautta myytäviä iPhone 4-, iPhone 3GS-, iPad 3G- ja iPad 2 3G -laitteille langetettu maahantuontikielto Yhdysvaltoihin. Yhdysvaltain kaupan linjauksia määrittävän USTR:n johtajistoon kuuluva Michael Froman kuitenkin käytti veto-oikeuttaan, joka esti ITC:n päätöksen toimeenpanon.

Perusteena veto-oikeuden käytölle sanottiin olevan se, että kielto olisi heikentänyt kilpailua Yhdysvaltain älypuhelinmarkkinoilla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Sefriol
Sefriol

1

Pointti oli hyvä ja täysin asiallinen, mutta olisiko ollut toisin, jos maahantuontikielto olisi ollut Samsungin tuotteille?
3G tekniikan lisensointi tuskin on kallista yhtiölle, jonka elektroniikkatuotteilla on maailman toisiksi suurin kate.
Apple on pitkään ratsastanut sillä, että se muuttaa toisten keksinnöt rahaksi. Ei siinä ole mitään väärää, mutta kyllä keksinnöistä pitää myös maksaa asianmukaiset korvaukset. Varsinkin kun kyse on teknisistä ratkaisuista eikä laitteen muotoiluun taikka ulkonäköön liittyvistä asioista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joojootaas (vahvistamaton)

2

Apple ja B.Obama katuvat vielä "yhteistyötään"...!!!.
Apple "saa nuolla vielä näppejään",kun tapahtuu vastaavaa etelä-koreassa eli Samsungin valmistusmaassa!!!.Ns.potut-pottuina!. ;)

Vastaa
Taeco
Taeco

3

Nojoooh. Aika typerältä vaikuttaa. Heikensi kilpailua sitten tai ei, niin eihän nyt varastettua ideaa saa myydä omanaan. Kyllä siitä olisi asianmukakaiset korvaukset pitänyt Samsungille myöntää, jos heidän kehittämäänsä tekniikkaa siinä myytiin.

Mutta jenkit on jenkit. Apple on jenkkifirma, niin tottakai oikeus suosii kotimaista. Vakoileehan ne meitä jo valmiiksi muunmuassa juurikin tuon taloudellisen edun nimissä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

4

Yhdysvaltojen markkinoilla saa siis ainakin tästä eteenpäin melko vapaasti hyödyntää kilpailijoiden patenttisuojattua teknologiaa, sillä yleensähän kilpailevien tuotteiden vetäminen markkinoilta heikentää kilpailua.

Ratkaisu on oikestajullisesti käsittämätön, mutta ei kuitenkaan ehkä kovin yllättävää, kun ajattelee millaista moraalista tasoa Yhdysvaltojen hallinto ja muut vaikutusvaltaiset tahot ovat jo pidempään osoittaneet.

Vastaa
jaska212
jaska212

5

Jos Nokia olisi ollut Applen paikalla ja maahantuontikielto Suomeen, olisi tilanne varmaankin ratkennut tismalleen samalla tavalla. Omaa pitää suosia.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

7

Joo vaikka pointi on kuluttajan kannalta oikein niin kyllä siinä haisee omat edut eli USA:laisen yrityksen etu niin mitäs noista patenteista.

@4 Saman huomannut eli kuinka alas USA:n moraalinen taso on vajonnut. Siis viety itsekkyys, ahneus ja oman edun tavoittelu ihan omiin luokkiin, joissa jopa lait saavat väistyä ihan valtion viranomaisten hyväksymänä.

@5 Siis omia liiketaloudellisia etuja pitää suosia yli valtion lakien?

Miten kansalaiset edes pystyy kunnioittamaan valtiota jos ne noudattaa lakeja vain silloin kuin se "itselle" sopii. Kansalainen kun taas jättää noudattamatta lakia niin...

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

8

En jaksa uskoa, että Suomessa olisi toimittu noin härskisti Nokian tapauksessa. Keskustelua olisi varmaan käyty, mutta tosiaan, kenellä olisi rahkeita lähteä oikeuden päätöstä kumoamaan.

Jenkit on jenkit. Samalla ajavat vapaakauppaa ja vapaita markkinoita, mutta härskisti suosivat kotimaista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kim1l (vahvistamaton)

9

Ja sampan kotimaan korealaiset kunnioittavat vain oman maansa tuotteita, sinne on turha ulkomaisten tunkea. Toisin on meillä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joojootaas (vahvistamaton)

10

@9
Ja sampan kotimaan korealaiset kunnioittavat vain oman maansa tuotteita, sinne on turha ulkomaisten tunkea. Toisin on meillä...

Onko faktatietoa??.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

11

@9 Olisi kiva jos edes viitsisit kaivaa jotain konkreettista sanojesi tueksi.

Esimerkiksi tällä julkaistu uutinen puhuu ihan toista. Että Applen tuotteet ovat Etelä-koreassa suuremmassa arvossa kuin Samsungin. Ei se mainitse mitään myyntimääristä, mutta itse puhuit kunnioittamisesta.

http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....in_kotikentalla

USA puhuu vapauden ja vapaankilpailun puolesta, mutta sen teot ovat kaikkea muuta kuin sitä. Siis asiat on sallittu siihen asti kunnes ne uhkaa USA:n yritysten taloudellisia etuja. Joilloin USA:n valtio alkaa vaikka laittomasti puuttua asiaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kim1l (vahvistamaton)

13

@10-11
Nämähän ovat näitä peruskoulutason tietoja. Korealaiset ovat isänmaanrakkaita ja pitävät omia yhtiöitään äärimmäisen suuressa arvossa ja tukevat kotimaansa teollisuutta viimeiseen asti. Siellä ei kotimaisia yhtiöitä pilkata julkisesti, tekivät ne mitä hölmöyksiä ja kierouksia tahansa, vaan koko kansa puhaltaa yhteen hiileen. Tällä tavalla menestystä syntyy ja monet suomalaisetkin on jo saatu kumartamaan siihen suuntaan, kuten tekin, valitettavasti.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

14

Olet oikeassa että kyllä jokaisen maan kansalaiset haluavat tukea oman maansa tuotantoa ihan työllisyys näkökulmista eli ostaa "kotimaista". Mutta tätä tapahtuu vain tiettyyn rajaan saakka eli ei ihmiset huonoja tai kalliita osta pelkästään kotimaisuuden takia. Etenkin jos halvemmalla saa parempaa.

Mutta tästä on vielä pitkä matka siihen että valtion hallinto alkaa laittomasti tai lähes laittomasti puuttua vapaaseen kaupankäyntiin, kuten USA tekee. Jokainen valtio pyrkii kannustamaan kotimaisen ostamiseen, mutta ei ne riko kansainvälisiä sopimuksia sen takia. Tässä ero.

Vastaa
pentsu
pentsu

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Olet oikeassa että kyllä jokaisen maan kansalaiset haluavat tukea oman maansa tuotantoa ihan työllisyys näkökulmista eli ostaa "kotimaista". Mutta tätä tapahtuu vain tiettyyn rajaan saakka eli ei ihmiset huonoja tai kalliita osta pelkästään kotimaisuuden takia. Etenkin jos halvemmalla saa parempaa.

Mutta tästä on vielä pitkä matka siihen että valtion hallinto alkaa laittomasti tai lähes laittomasti puuttua vapaaseen kaupankäyntiin, kuten USA tekee. Jokainen valtio pyrkii kannustamaan kotimaisen ostamiseen, mutta ei ne riko kansainvälisiä sopimuksia sen takia. Tässä ero.

Suomessa tasan päinvastoin. Hallitus yrittää hankaloittaa teollisuuden toimintaa Suomessa kaikin keinoin. Parina esimerkkinä järjetön päästökauppa ja energian hinnat. Teollisuus kaikkoaa jatkuvasti Suomesta. Viimeisimpänä saimme lukea että Metso vähentää 750 työpaikkaa. Teollisuuden paon seurauksena kansalaisten ostovoima heikentyy, ja tänä aamuna sitten saimmekin lukea lehdestä että kaupan ala joutuu vähentämään väkeä reippaasti. Oravanpyörä on valmis.

Usa:ssa on samanlainen tapahtumaketju on ollut käynnissä jo pidemmän aikaa. Teollisuutta on siirretty paljon erityisesti Aasian maihin, ja tulokset näkyy hyvin esim. Detroitissa.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

16

Lainaus:

Teollisuutta on siirretty paljon erityisesti Aasian maihin, ja tulokset näkyy hyvin esim. Detroitissa.

Mitä tuohon nyt sanoisi.

Yrityksillä on vain yksi Jumala ja se on RAHA. Veronkiertoa ja orjatyövoimaa, voiton maksimointia mutta kenelle? Tätä haetaan lisääntyvällä automaatiolla, halpatyövoimalla ja työtehokkuudella. Jolloin yhä harvempi ihminen on töissä länsimaissa, joka aiheuttaa valtiolle suurempia vero tarpeita. Yritykset kantaa vastuun omasta hyvinvoinnista, mutta ei ne halua kantaa yhteiskunnalista vastuuta niistä ihmisistä joille ei ole töitä. Kyse on ihan tuotanto ylittää kansan ostovoiman. Millä ostaa kun ei ole töitä tai rahaa.

Joten vaikka ymmärrän pointtisi kuinka yritysten "asiat" on niin vaikeita että tulee halvemmaksi siirtää asiat muihin maihin, niin se johtuu juuri siitä että ei kanneta vastuuta mihin asiat johtaa koko yhteiskunnassa.

Kohta länsimaissa on tilanne että valtio ei pysty elättämään niitä joilla ei ole töitä tai niitä jotka ovat eläkeläisiä tai opiskelijoita. Sitten katsotaan miten valtiot oikein hoitavat asiat tai yritykset kantavat vastuunsa.

Tilanne on aivan selkeä jokaiselle joka haluaa sen nähdä, kyse on monen asian yhteisvaikutuksesta. Oravanpyörä jossa jokaisen pitäisi tajuta mihin asiat johtaa.

Vastaa
pentsu
pentsu

17

Tuo oli juuri pointtini. Ymmärsit täsmälleen mitä tarkoitin. Valtio ei elä ns. palvelualojen tuloilla. Asian ydin piilee viennin ja tuonnin tasapainolla, joka meillä kuten siellä Usa:ssa ja monessa muussakin maassa on aivan persiillään.

Alamäkeen mennään ja kovaa. Säälittää juniorit näilläkin keskustelupalstoilla, jotka toivovat vain huonoa menestystä kotimaislle yrityksille, ymmärtämättä mikä niiden merkitys on.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

@1
> 3G tekniikan lisensointi tuskin on kallista yhtiölle, jonka elektroniikkatuotteilla on maailman toisiksi suurin kate.

Ei se olekaan normaalitapauksissa. Tämä tapaus vaan oli kaukana normaalista.

Applella oli periaattessa lisenssi kyseiselle patentille, basebandin toimittanut Infineon/Intel on maksanut patentista Samsungille ja sillä oli oikeus edelleenlisensointiin. Samsung vaan käytti muutamaa porsaanreikää hyväkseen joilla uudelleenlisensointi purettiin ja yritti painostaa Applea sopimukseen Samsungin kanssa käyttäen myyntikieltoa lyömäaseena.

Samsung vaati 2.4% rojaltia iPhonen myyntihinnasta[1] *yhden* *essentiaalipatentin* perusteella, jonka Apple luuli jo lisensoineensa Infineonilta. Se on monella tapaa kestämätön vaatimus, ja siihen suostuminen olisi muuttanut Applen tuloksen Motorolaksi, koska sen jälkeen olisivat kaikki muutkin patenttitrollit apajilla, ei kauhean montaa vastaavaa casea tarvitsisi kun katteet olisi syöty.

Vertailun vuoksi, kyseinen patentti on 0.000375% UMTS standardista[1] ja osa joka sen toteutti on vain pari prosenttia iPhonen myyntihinnasta. Samsung myös yritti saada Applen käyttöliittymä- ja muita patentteja essentiaalipatenttiensa vastineeksi, joka myös on täysin vastoin alan fair play sääntöjä.

[1] http://www.fosspatents.com/2013/04/appl...g-recently.html


> Apple on pitkään ratsastanut sillä, että se muuttaa toisten keksinnöt rahaksi. Ei siinä ole mitään väärää, mutta kyllä keksinnöistä pitää myös maksaa asianmukaiset korvaukset.

Ne on tässä tapauksessa jo periaatteessa maksettu. Jos Samsung on todellakin rahan perässä, ei tämä päätös estä Samsungia hakemasta korvauksia kyseisen patentin käytöstä USA:n oikeuslaitokselta. Päätös ainoastaan estää essentiaalipatentin väärinkäytön maahantuontikiellon voimaansaattamiseksi.

Miksi Samsung ei mennyt suoraan oikeuteen vaan ITC:lle onkin mielenkiintoinen kysymys. Luultavasti siksi, koska oikeudesta ei olisi saanut sen haluamaa ratkaisua, tuontikieltoa. Oikeus jakaa vain rahallisia korvauksia, ja samassa syssyssä saattaa patentin validius ja pyydetyt summat tulla kyseenalaisiksi. (nimenomainen patentti heitettiin ulos Applen ja Samsungin toisessa väännössä USA:ssa, mutta välttämättä siitä ei voi lukea liikoja)


@3, @4 ja muutama muu
Suosittelisin että ottaisitte edes vähän selvää jutun taustoista, ennenkuin alatte huutelemaan oikeustajusta tai asianmukaisista korvauksista.

Asianmukaiset korvaukset Samsungin tulee saada, mutta Samsungin vaatimukset eivät ole olleet asianmukaisia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja