Korealaisvalmistaja esitteli sormenjälkilukijalla varustetun Android-puhelimen

3
Manu Pitkänen

Korealaisvalmistaja esitteli sormenjälkilukijalla varustetun Android-puhelimen
Eteläkorealainen matkapuhelinvalmistaja Pantech on esitellyt uuden Vega LTE-A -älypuhelimen, jonka erikoisuuksiin kuuluu sormenjälkilukija. Ominaisuutta on povattu jo monta kuukautta syksyllä julkaistavaan iPhoneen.

Sormenjälkilukijan yhdistäminen puhelimeen ei ole varsinaisesti mikään uusi asia, sillä sellainen on nähty aiemmin vaikkapa Motorolan Atrix -älypuhelimessa. Pantech on sijoittanut sormenjälkilukijan puhelimen takapuolelle kameralinssin ja kuvausvalon alapuolelle. LG:n G2:ssa huhuttiin olevan samankaltainen ratkaisu, mutta myöhemmin selvisi näppäimen toimivan virtapainikkeena.

Pantechin puhelimessa on Qualcommin Snapdragon 800 -järjestelmäpiiri, tuki LTE-A-verkkoyhteyksille, kaksi gigatavua keskusmuistia, 13 megapikselin kamera, 5,5 tuuman Full HD -näyttö pikalatausta tukeva 3100 mAh:n akku (latautuu täyteen 94 minuutissa).



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (3)

capuzino
capuzino

2

@1

Ei ole, mutta siitä vain yritetään tehdä uusi hieno ominaisuus jota muiden laitteissa ei ole. Vähän kuin iPhone aikanaan aloitti älypuhelimien tämän päiväisen menestyksen (vaikkei ollut ensimmäinen älypuhelin, mutta tullessaan menestynein, ja osoitti että niillä voi tehdä rahaakin). Yksi tekee jotain ja muut seuraavat muutamaa vuotta myöhemmin perästä. Sormenjälkilukija löytyy jo muutamaa vuosi sitten Motorola Atrixista (ensimmäisiä dual-core androideja) (http://www.gsmarena.com/motorola_atrix-3709.php). Tai kuinka Nokia aloitti (tai nopeutti) puhelinkameroiden kehitystä tuomalla markkinoille Nokia N8:n.

Yksi seuraa ja muut tulee ja tekee perässä. Niin se on mennyt ja tulee ikävä kyllä aina menemäänkin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Eihän tuo sormenjälkitunnistus oli mitenkään sinänsä ihmeellinen asia, mutta hyvä ominaisuus, joka tekee tuloaan. Itse keksin ainakin monta isompaa ja pienempää käyttötarkoitusta sille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.