Kastunut Samsung Galaxy S4 Active vaihdetaan uuteen vain kerran

15
Valtteri Ahonen

Kastunut Samsung Galaxy S4 Active vaihdetaan uuteen vain kerran
Yhdysvalloissa on noussut jonkin verran polemiikkia, kun käyttäjät ovat tuoneet veden tuhoamia Samsung Galaxy S4 Active -puhelimiaan huoltoon.

Samsungin mukaan puhelimen pitäisi kestää metrisessä vedessä pinnan alla 30 minuuttia, kuten IP67-standardissa luvataan. Jotenkin kuluttajat ovat kuitenkin saaneet vettä puhelintensa sisään, ja nyt AT&T on varmistanut, että sen asiakkaiden kastuneet puhelimet vaihdetaan uusiin.

Jännittävää kuitenkin on operaattorin käytäntö, jonka mukaan tämä tapahtuu vain kerran. Mikäli siis asiakas onnistuu saamaan kosteutta puhelimensa sisään toistamiseen, ei uudesta vaihdosta kannata enää haaveilla.

Puhelinten sisällä on nykyään väriä vaihtava indikaattori, jonka perusteella voidaan todeta, onko laite kärsinyt kosteusvaurioita.Galaxy S4 Activen vedenpitävyys on varmistettu useissa testeissä, eikä sitä ole syytä sen suuremmin yleisellä tasolla epäillä. Luultavasti vesivahingot johtuvat pääosin huolimattomuudesta (esimerkiksi takakuori ei ole ollut kunnolla kiinni).

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
169 € DNA
199 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Sony Xperia 10 IV – hinta laskenut -19%

Sony Xperia 10 IV
329 € Proshop
399 € Hobby Hall
447 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Kommentit (15)

oxygenol
oxygenol

1

Haha. Luonnolisesti takuu korvaa vain yhden, vaikka puhelimen pitäisi kestää vettä.. Näin sitä kuluttajaa koijataan.

Vastaa
Taeco
Taeco

3

Joopa joo. Niinkuin se ei voisi johtua valmistusvirheestä vain, koska testatut yksilöt toimivat luvatulla tavalla...

Vastaa
Michelola
Michelola

4

tuskin edes samsungin käyttäjäkunnassa on niin retardeja ihmisiä että useamman kerran onnistuu kasteleen vedenkestävän puhelimen pilalle -___-

Vastaa
Tuira90500
Tuira90500

5

Samsungilla on jotain mitä muilla ei. Nimittäin IP67-sertifioitu puhelin mitä ei saa kastella =) "Voit ottaa kuvia myös sukeltaessa", mutta muista pitää puhelin vedenpinnan yläpuolella sillä se ei kestä vettä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jonne2 (vahvistamaton)

6

Jep, itsekkin olin aikoinani näitä Samsungin "huippupuhelimia" myymässä, aina joutui selittää asiakkaille että "joo tämä on ominaisuus" ja jauhaa kakkaa. Ei enää ikinä myyjäksi.

Vastaa
jokojo
jokojo

7

Pidän omaa puhelintani L920 kuivana. Ei se ole vaikeaa, kun siihen tottuu. Mutta jos puhelin on IP67 luokiteltu, sen pitää kestää vettä sanottuihin olosuhteisiin. Tuntuu vähän petkuttamiselta, ettei puhelinta vaihdeta kuin kerran.

Vastaa
perhana
perhana

9

@8
kestääkö Samsung Galaxy S4 normaali malli kosteutta?

Tuota "Active" malliakin olisi parempi mainostaa ainoastaan roiskeveden kestävänä, koska ongelmat voivat aiheutua juuri siitä että se kestää vettä ainoastaan metrin syvyyteen asti, ja yleensä jos ihminen esimerkiksi veneestä tai laiturilta tippuu veteen puhelin taskussaan, käy puhelin hyvin helposti 2 metrin syvyydessä, jossa veden paine on jo suurempi.

Vastaa
Akmk
Akmk

10

Niissä täytyy olla kaikki kärpät ja kannet tarkkaan kiinni että kestää vettä. Ja ohjekirjassa lukee että luokituksesta huolimatta puhelin ei ole missään tilanteessa suojattu vesivahingoilta.

Vastaa
perhana
perhana

11

Onhan tuo Samsungin mainoslause hieman korni ottaen huomioon tämän takuukäytännön:
"Galaxy S4 Active on älypuhelin seikkailunhaluisille. Se on ainoa matkapuhelin, joka on pölyn- ja vedenkestävä, antaa mahdollisuuden vedenalaiseen kuvaukseen ja tarjoaa pitkän akunkeston. Toisin sanoen, se on älypuhelin, joka kulkee mukana aivan kaikkialle."

Eli toisinsanoen, seikkailunhaluisilla tarkoitetaan henkilöitä jotka seikkailunhalussaan haluavat ottaa tietoisen riskin puhelimen rikkoutumisesta silloin kun sitä käytetään mainoslauseen houkuttelemalla tavalla, eli veden alla kuvaamiseen :D

Vastaa
Lauzi
Lauzi

13

Juu ei ihan putkeen mennyt Sampalta tämän laitteen kanssa. Ensin mainostetaan vedenalaisella kuvaamisella ja sitten sanotaan, että "ei se nyt kestä sitä vettä kuin metriin asti" ja "voi voi jos hajosi, oliko kaikki luukut kiinni?" ja lopuksi "toisaalta se on se ja sama oliko ne räppänät kiinni, vai ei. Me ei kuitenkaan korvata mitään"

Ja nämäkin jutut sanotaan jossain ohjekirjan takasivulla! Tuommoiset ohjeet ja takuu ehdot pitäisi lukea erillisellä tulenpunaisella lapulla ja sitten vielä kännykän näytöllä, kun sitä käynnistää ensi kertaa.

Vastaa
pentsu
pentsu

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Akmk:

Ja ohjekirjassa lukee että luokituksesta huolimatta puhelin ei ole missään tilanteessa suojattu vesivahingoilta.

IP luokituksen voi saada vain, jos tuote oikeasti täyttää ne luokituksen vaatimukset. Millään ohjekirjalla sitä ei voi kumota.

IP67 tarkoittaa täysin pölysuojattua laitetta joka kestää hetkellisen upotuksen veteen. Jos tuote ei täytä luvattua luokitusta se on viallinen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.