WhatsApp päivittyi: nauhoita ääniviesti napin painalluksella

4
Teemu Laitila

WhatsApp päivittyi: nauhoita ääniviesti napin painalluksella
Maailman suosituin pikaviestin WhatsApp sai tuoreimmassa päivityksessään ääniviestit, joita käyttäjät voivat jättää kavereilleen. Päivityksen jakelu on alkanut kaikille sovelluksen tukemille alustoille.

WhatsApp oli yksi ensimmäisiä laajalle levinneitä mobiililaitteiden pikaviestimiä, mutta toisin kuin tuoreemmat kilpailijansa, se on pitänyt sovelluksen ulkoasun ja toiminnot yksinkertaisina. Strategia tuntuisi toimivan, sillä yhtiön mukaan sen sovelluksella on jo 300 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää maailmanlaajuisesti. Viimeisimpien tilastojen mukaan palvelun läpi kulkee 31 miljardia viestiä päivässä (11 miljardia lähetettyä, 20 miljardia vastaanotettua).

WhatsAppin toimitusjohtaja Jan Koum kertoo All Things D:lle, että uusi ääniviestitoiminto on yhtiön periaatteen mukaan pyritty pitämään mahdollisimman yksinkertaisena käyttää. Viestin lähettäminen onnistuu yhdellä painalluksella, joka käynnistää nauhoituksen. Viestien pituudelle ei ole asetettu ylärajaa. Jos viestin päättää ollakin lähettämättä, nauhoituksen voi hävittää pyyhkäisemällä vasemmalle. Kuunnellusta ääniviestistä tulee lähettäjälle ilmoitus.Ääniviestin jälkeen WhatsApp on keskittymässä uudistuksiin, jotka liittyvät palvelun medianhallintaominaisuuksiin kuten kuviin, Koum kertoo All Things D:n mukaan.

Uusi ääniviestitoiminto löytyy kaikilta WhatsAppin tukemilta alustoilta eli Androidilta, iPhonelta, Windows Phonelta, BlackBerrylta ja myös Symbianista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C30 – hinta laskenut -39%

Realme C30
84 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 136 €

Motorola Moto G73 – hinta laskenut -38%

Motorola Moto G73
119 € DNA
168 € Power
169 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 191 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -25%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1330 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
tota-öö (vahvistamaton)

1

Mihin se viesti oikein nauhoitetaan, kun nauhuria ei nykypäivän matkaviestimistä löydy yhdestäkään? Näin 2010-luvulla niitä on ylipäätään aika vaikea löytää mistään muualtakaan.

Vastaa
Taeco
Taeco

2

@1 Painetaan Whatsupissa kirjoituskentän vieressä olevaa mikrofonin kuvaa pohjassa ja kun päästetään irti, viesti lähtee. Ei mitään vaikeaa. Peruuttaminen tapahtuu ainakin Windows Phonella vastoin kuin uutisessa väitettiin, oikealle pyyhkäisyllä ennen viestin lähettämistä.

Hyvin toimii, mutta melko turha. Puhelujen soittamisen mahdollisuutta odotellessa... Toisaalta,onhan meillä Skype:)

Vastaa
pentsu
pentsu

3

Ensimmäisessä kommentissa tarkoitettiin varmaan sitä, että sana "nauhoitus" alkaa olla vähän taakse jäänyttä elämää näissä yhteyksissa, ja olen siitä samaa mieltä. Itsekkin tulee usein "nauhoitettua" kun oikeasti tallennan jotain digiboksillani. "Vanhan kansan" juttuja siis tuollaiset nauhoitukset.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

4

Jos oiken lähtee pilkkua sorvaamaan, niin tallentaminenkin varmaan meinaisi, että sanelu jäisi omaan laitteeseen talteen.

Nauhoitus kuulostaa vielä ainakin omaan korvaan ihan luonnolliselta tavalta ilmaista, että ääntä, tai kuvaa tallennetaan (köhköh) realiajassa. Täytyy varmaan odotella joltain lautakunnalta lausuntoa asiasta =)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.