Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älypuhelimen keskihinta Suomessa 376 euroa

3
Teemu Laitila

Älypuhelimen keskihinta Suomessa 376 euroa
Suomalaisen ostama älypuhelin maksaa keskimäärin 376 euroa, selviää kodintekniikka-alan järjestön Kotekin julkaisemista tilastoista. Suomalaisella on halua panostaa älypuhelimeen keskivertoa enemmän, sillä maailmanlaajuisesti puhelinten keskihinta on lähes satasen matalampi.

Samaan aikaan kun maailmalla älypuhelinten keskihinnan ennustetaan jatkavan laskua, Suomessa keskihinta on noussut 11 euron verran eli kolme prosenttia vuoden takaisesta. Toisaalta älypuhelinten levittäytyessä yhä matalampiin hintaluokkiin, peruspuhelimista maksetaan keskimäärin enää 88 euroa kun vuosi sitten keskihinta oli 100 euroa.

Kotekin raportin mukaan Suomessa myytiin vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla 802 000 älypuhelinta, mikä tarkoittaa 15 prosentin kasvua edellisvuoteen nähden. Vähemmän yllättäen perinteisempien matkapuhelinten myynti putosi 24 prosentilla 299 000 kappaleeseen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

stitch
stitch

1

"Kotekin raportin mukaan Suomessa myytiin vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla 802 1000 älypuhelinta,"

montako nollaa on liikaa ?

Vastaa
yussef
yussef

3

"Suomalaisen ostama älypuhelin maksaa keskimäärin 376 euroa, selviää kodintekniikka-alan järjestön Kotekin julkaisemista tilastoista. Suomalaisella on halua panostaa älypuhelimeen keskivertoa enemmän, sillä maailmanlaajuisesti puhelinten keskihinta on lähes satasen matalampi."

Eiköhän tuo 100€ korkeampi keskihinta johdu ennemmin puhelinhintojen Suomi-lisästä. Kun samat puhelimet maksavat Suomessa usein 200€ enemmän kuin ulkomailla, nousee puhelinten keskihinta väistämättä korkeammaksi. Vastaavasti Suomesta ei yksinkertaisesti saa halvimpia maailmalla myytäviä kelvollisia älypuhelimia lainkaan, jolloin kalliimmat puhelimet nostavat älypuhelinten keskihintaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.