Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Androidin käyttö kääntyi laskuun USA:ssa - menestys jatkuu muualla

17
Teemu Laitila

Androidin käyttö kääntyi laskuun USA:ssa - menestys jatkuu muualla
Androidin nousu maailmanlaajuisesti hallitsevaksi mobiilikäyttöjärjestelmäksi on ollut ilmiömäisen nopea, mutta tuoreimpien lukujen Yhdysvalloissa kasvu on viimein taittunut. ComScoren mukaan Androidin käyttäjämäärä laski ensimmäistä kertaa koko alustan historiassa.

Kyseessä ei ole mikään dramaattinen pudotus eikä Androidin kaatumista edes Yhdysvalloissa kannata odottaa vielä hetkeen. ComScoren tuorein kysely mittaa Androidin markkinaosuudeksi Yhdysvaltain markkinoilla 52 prosenttia, mikä tarkoittaa 73,84 miljoonaa käyttäjää. Edellisessä mittauksessa osuus oli 52,4 eli noin 73,88 miljoonaa käyttäjää.
Kuten Asymcon Horace Dediu toteaa, muutos mahtuu vielä virhemarginaalin sisään. Dediun mukaan merkit Androidin käytön huipun saavuttamisesta ovat kuitenkin olleet näkyvillä jo pidempään. Androidin markkinaosuus ei ole juuri kasvanut Yhdysvalloissa enää viime vuoden jälkeen, mutta käyttäjämäärät ovat pysyneet kasvusuuntaisina kun älypuhelimet ovat yleistyneet. Samaan aikaan Applen kasvu on jatkunut koko ajan.

Yhdysvaltojen markkinat ovat kuitenkin huomattavan erilaiset verrattuna globaaliin tilanteeseen. Yhdysvalloissa Applella on merkittävästi suurempi markkinaosuus kuin koko maailman mittakaavassa, jossa Android hallitsee IDC:n mukaan jopa 80 prosenttia markkinoista (iOS:n osuus on noin 13 prosenttia). Tilanteeseen vaikuttaa merkittävästi se, että Yhdysvalloissa operaattorikytkyjen myötä iPhone ei ole se kalliimpi vaihtoehto, kun taas halvat Android-puhelimet nostavat Googlen osuutta globaalisti.

Joka tapauksessa Yhdysvaltain markkinoiden kehitys saattaa antaa esimakua tulevaisuudesta myös muualla maailmalla. Jos Apple odotusten mukaisesti julkaisee syksyllä halvemman iPhonen, sen osuus saattaa lähteä kohtalaiseen nousuun. Toisaalta Google ja Android-valmistajat ovat siirtymässä jo reippaasti budjetti-iPhonen odotetun 300 - 330 dollarin hinnan alle tuomalla Android-luurit jopa alle 100 dollarin kategoriaan. Muutoksessa auttaa tulevan Android Key Lime Pie -version huhuttu optimointi nimenomaan hitaampia laitteita varten.

Kommentit (17)

Jani @ (vahvistamaton)

1

Google ja Android-valmistajat ovat siirtymässä jo reippaasti budjetti-iPhonen odotetun 300 - 330 dollarin hinnan alle tuomalla Android-luurit jopa alle 100 dollarin kategoriaan!.
(Muutoksessa auttaa tulevan Android Key Lime Pie -version huhuttu optimointi nimenomaan hitaampia laitteita varten)!.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

2

Androidista ei todellakaan ole low-end laitteisiin (jos nyt high-endiinkään...) ja siellä jos jossain WP:llä on mahdollisuus loistaa.

Vastaa
Calileon
Calileon

3

@2 Samaa mieltä. Android vaatii liikaa potkua toimiakseen sujuvasti. Kyllä niitä halpoja Androideja myydään paljon mutta kyllä siinä on miellyttävä käyttäjäkokemus kaukana. Itsellä Lumia 920 ja kun tuli kokeiltua 520 tässä viikko takaperin, ei käyttiksen sujuvuudessa eikä pelien ja appsien toiminnassa ollut mitään eroa. Näyttö tietty on 920:ssa parempi ja isompi mutta itse toiminta ihan yhtä sujuvaa.

Jos vaikka Gigantin valikoimaa katsotaan niin Lumia 520:n hintaluokkaan (n. 129 euroa) saa puhelimen jossa 600-1000MHz singlecore prossu (Lumiassa 1000MHz dualcore), 3.5 tuuman näyttö (Lumiassa 4 tuumaa), resoluutio 320x480 (Lumiassa 480x800) ja tallennustilaa 160mb-4gb (Lumiassa 8gb). Muistia kaikissa samat 512mb. Samoilla spekseillä mutta yksiytimisellä prossulla varustettuna halvin luuri 199 euroa ja samat speksit ja dualcore prossun sisältävästä Androidista saa maksaa vielä 50 euroa lisää.

Eli siis samat speksit kuin Lumia 520:ssa maksaa Androdilla varustettuna kaksinkertaisen hinnan. Ja koska Android vaatii enemmän potkua, ei nuo 250 euron luuritkaan täysin lagaamatta pelaa. WP-pelaa. Vikana vaan on monien mielestä juurikin se WP. Liian vähän appseja tai puuttuu joku oleellinen. Mutta haluatko maksaa kaksinkertaisen hinnan jumittavasta luurista jolla voit jakaa kuvia Instagramiin, vai jumittamattoman nopean puhelimen jolla et voi... ei kun siis voit ladata (piakkoin kun #6tagram julkaistaan) kolmannen osapuolen softalla Instagramiin.

Vastaa
lagi @ (vahvistamaton)

4

@3
Lagaamiset ja jumittumiset ovat kuule ihan jossain muualla...ja sitäpaitsi,WP8 on pian saamassa tuen nelydinprosessorille.Mitä tästä voisi päätellä?!!. =)

Vastaa
Kaaro
Kaaro

5

@3 Vaikka Androidia fanitankin, niin olen pääasiassa samaa mieltä kanssasi.

Lumia 520 on tosin rajulla kädellä karsittu komponentteja, joita löytyy halvimmistakin Androideista esim. magnetometri, toisaalta taas taviskäyttäjät eivät niitä ominaisuuksia normaalisti tarvitse.

Parhaimmillaan uuden Samsung Galaxy Minin sai DNA:lta kahden vuoden sopimuksella hintaan 48 €. Hinta ei ole kovinkaan maata järisyttävä, mutta uskoisin siltin 129 € Lumia 520 jättävän paremman käyttökokemuksen, kuin yksikään alle tai samanhintainen Android.

Vastaa
Calileon
Calileon

6

@4 Siitä voisi päätellä esimerkiksi sen että WP:lle tulevat FullHD näytöt vaativat enemmän potkua ja että esimerkiksi dualcore ei anna tarpeeksi potkua 1020:n kameralle. Siksi Nokialla kesti pitkään saada 808:n hirviökamera Lumialle. Aikamoinen määrää koodaamista ja kompromisseja että se saatiin nykyisellä WP:n tukemalla raudalla toimimaan. Ei sitä neliydintukea siksi tule ettei käyttis toimisi nykyisillä. Tai mistä sitä tietää vaikka käyttikseenkin tulisi jossain vaiheessa muutoksia niin että tehontarve kasvaa.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

7

Ehkä kuitenkin BlackBerry on syönyt Androidin ylivoimasta osuutta. Ainakin sen osuus noussut moinikertaisesti kyhyessä ajassa. Lumiasta ei USAn markkinoidne valtaajaksi.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@7
Mitäköhän tilastoa oikein katselet, Blackberry oli viimeisimmässäkin tilastossa laskussa, Windows Phone heikossa nousussa. Jos sama tahti jatkuu tulee Windows Phonesta USA:n kolmanneksi suurin älypuhelinplatform jo seuraavassa neljänneksessä (siis jouluneljänneksessä tilastointi tulee vähän perässä)

Valitettavasti vaan MS:n ja Nokian kannalta, vallanvaihto tulee tapahtumaan jossain 3-4% välissä, toiveet olivat varmaan 10-15% korkeammalla.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@9
Statcounterin luvut vaikuttavat vähän erikoisilta, ne mitä ilmeisimmin laskevat hittejä webbisivuilla tms, joka kieltämättä kuvaa enemmän "käyttömäärää", joka otsikossa mainittiin. ComScoren luvut taas kuvaavat "käyttäjämäärää".

Tutkittavan asian ja tutkimustavan ero voi selittää suuret erot käyttäjissä ja käytössä. Kuten myös se, että ComScore laskee BB10 alustan kohtaan "other" ja Statcounter ilmeisesti lisää ne vanhoihin Blackberryihin.

@10
Hah. Joo eipä kannattane ehkä kauheasti noihin lukuihin tuijottaa :)

Vastaa
ativ @ (vahvistamaton)

17

http://mobiili.fi/2013/08/15/eisa-palki...alypuhelimissa/
Eurooppalainen kuva -ja äänijärjestö EISA on valinnut vuoden 2013-2014 mielestään parhaat tuotteensa.EISA-raati,joka koostuu viidestäkymmenestä eurooppalaisesta kodinelektroniikkalehdestä, valitsi voittajat myös mobiililaitteiden osalta.
Samsung pokkasi vielä toisen palkinnon Galaxy S4:llä ympäristöystävällisimpänä älypuhelimena Euroopassa!.

(Nokian Windows Phone -käyttöjärjestelmälliset Lumia-puhelimet eivät laitevalinnoissa pärjänneet,vaan kaikki palkitut viisi mobiililaitetta perustuvat Android-käyttöjärjestelmään).
Viime vuonna EISA palkitsi Nokian 808 PureView -puhelimessa esitellyn 41 megapikselin PureView-kamerateknologian,joka tänä vuonna on nähty kehitettynä myös Lumia 1020:ssa.Vuodesta 2005 vuoteen 2007 Nokia loisti EISA-valinnoissa.Tuolloin palkinnon pokkasivat vuosittain vuorollaan Nokian legendaariset kamerapuhelinmallit N90,N93 -sekä N95.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja