Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonylta tulossa uudenlainen langaton "linssikamera" älypuhelimiin

8
Teemu Laitila

Sonylta tulossa uudenlainen langaton linssikamera älypuhelimiin
Sony aikoo julkaista uuden, älypuhelimille ja tableteille tarkoitetun lisälaitteen, joka on käytännössä objektiivin muotoon rakennettu kokonainen kamera. Optiikan lisäksi linssi sisältää kameran muutkin sisuskalut kuten kuvasensorin, prosessorin ja lisäksi WLAN- ja NFC-yhteydet.

Uudenlaisesta kamerasta kuvat julkaisseen Sonyalpharumors-sivuston mukaan kyseessä on täysimittainen digikamera, josta puuttuvat kokonaan näyttö ja muut ohjaimet. Kameramoduulin tarkoituksena on kiinnittyä puhelimen takakanteen puhelimen ruudun toimiessa kameran etsimenä langattoman yhteyden avulla. Sonyalparumorsin mukaan kamera tukee sekä Android- että iOS-laitteita.
Jos tiedot pitävät paikkansa, Sony on julkaisemassa "linssikamerastaan" kaksi eri versiota. DSC-QX10 perustuisi RX100MII-kamerasta löytyvään tekniikkaan eli laite sisältäisi 20,1 megapikselin yhden tuuman kokoisen Exmor R -sensorin f/1.8 Carl Zeiss -optiikalla. DSC-QX100 sisältää tietojen mukaan 10-kertaisen zoom-linssin ja se perustuisi WX150-kameraan.

Sonyalpharumors ei kerro laitteiden julkaisuaikataulua tai hinnoittelua. RX100MII:n hinta Amazonissa on kuitenkin 600 dollaria, joten siihen perustuva linssikamerakin saattaa nousta saman hintaiseksi kuin älypuhelin, johon se kiinnitetään.

Lisää kuvia linsseistä löytyy lähdelinkin takaa.

Edit 13.8 Muutettu tekstissä aiemmin käytetty linssi-sana objektiiviksi.

Kommentit (8)

jepajuudas (vahvistamaton)

1

Onko tässä nyt pienintäkään järkeä? Laite saisi maksaa maksimissaan 200E ja silti se jäisi alkuinnostuksen jälkeen kaappiin pölyyntymään kuten niin monelle pokkarille (ja myös järkkärille) käy. Mobiilius on kuitenkin se massojen juttu tällä hetkellä.

Vastaa
Vapaakoodari
Vapaakoodari

3

Jos on vähääkään kuvan mukainen, niin se kyllä syö rankasti sitä "aina mukana oleva, helposti käytettävä, näppäily kamera" ideaa mikä juuri matkapuhelin kamerassa on se etu.
Parempi vaihtoehto olisi kyllä tehdä täysiverinen kamera, jossa olisi myös puhelin.

Vastaa
tonkie
tonkie

4

Ja sitten odotellaan, milloin tulee ensimmäinen, joka perustelee tämän olevan paljo parempi vaihtoehto kuin 1020. Onhan se sanomattakin selvää, että mielummin sitä kantaa taskussa erillistä linssiä ja ohutta sekä kevyttä puhelinta, kuin että kantaisi yhtä 30grammaa painavampaa puhelinta, jossa on pieni kuhmu takana. Amazing..

Vastaa
HenKKaZzZ (vahvistamaton)

5

Puhelin, puhelimena ja kamera, kamerana. Kyllä itse otan jos tiedän että pitää enempi kuvata niin canonin pokkarin taskuun. Puhelimen kameralla ne tilannekuvat kyllä ottaa johon se on suunniteltukin. :)

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

6

"Sony aikoo julkaista uuden, älypuhelimille ja tableteille tarkoitetun lisälaitteen, joka on käytännössä linssin sisään rakennettu kamera."

Toimittajalle: Jutussa puhutaan virheellisesti "linssistä", kun pitäisi puhua "objektiivista" (englanninkielessä sanaa "lens" käytetään sekä linssistä että objektiivista). Virhe on aika paha, joten toivottavasti se ei jää korjaamatta.

Ei voi sanoa, että kamera olisi rakennettu objektiivinkaan sisään, vaan lähinnä objektiivi ja enin osa muusta kamerasta on yhdistetty samaan, tyypillisen objektiivin muotoiseen koteloon. Jos kamera olisi rakennettu objektiivin sisään, niin kameran muut komponentit olisivat jollain tavalla objektiivirakenteen sisällä, mikä olisi aika kummallista.

Kamera kyseessä on kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun puhelinosa on kytketty, sillä ilman sitä kuvien ottaminen ei onnistu.

Saisiko toivoa vähemmän "hypeä"? Kiitos.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja