Youtube palasi Windows Phonen sovelluskauppaan

6
Valtteri Ahonen

Youtube palasi Windows Phonen sovelluskauppaan
Microsoft ja Google riitaantuivat toukokuussa Youtube-sovelluksesta niin pahasti, että sovellus jouduttiin poistamaan Windows Phonen sovelluskaupasta. Syynä riitaan olivat mainokset.

Google ei ollut suostunut tekemään Youtube-sovellusta Microsoftin alustalle itse, joten MS otti asian hoitaakseen. Sovellus oli kutakuinkin täysimittainen Youtube-kokemus sillä lisäyksellä, että videoita saattoi ladata offline-katselua varten. Lisäksi mainoksia ei sovelluksessa näytetty, mikä nimenomaan oli suurimpana syynä Googlen kimpaantumiselle.

Sovelluksen poistamisen jälkeen yhtiöt ryhtyivät työstämään sovellusta yhdessä, ja nyt se on palannut käyttäjien ladattavaksi, joten voisi kai kuvitella yhteistyön kantaneen hedelmää.

Ars Technican mukaan sovellus on muuten sama kuin ennenkin, mutta videoiden offline-lataus puuttuu ja mainokset ovat näkyvillä. Mukana on myös ennen kokonaan puuttunut ominaisuus ladata omia videoita palveluun suoraan puhelimesta.Päivitys: Poistettu maininta sovelluksen aluerajoituksista.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (6)

Taeco
Taeco

1

Eikös tämän pitänyt toistaa videoita taustalla? Vai tarkoitettiinko sillä vain sitä, että videon toisto jatkuu näytön ollessa kiinni? Olisi kiva pystyä kuuntelemaan sieltä musiikkia tai kuunnelmia samalla, kun puuhaa kännykällä muuta.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

@1 Tämä olisi erittäin toivottu ominaisuus. Androidille löytyy Google Play-kaupasta tähän ratkaisu, mutta WP:lle sellaista en ole löytänyt. Taustasoitto olisi erittäin kätevä ja varmasti toivottu ominaisuus. Ovat varmaan tehneet tietoisen valinnan sen poisjättämiseksi. (Mainokset yms)

Vastaa
perhana
perhana

5

@4
En nyt tätä uutta Googlen toiveiden mukaan turattua WP:n youtubea ole kokeillut, mutta sillä Microsoftin omalla nimenomaan onnistui videon taustalla toisto, jopa näyttö suljettuna joka Googlen rajoitusten vuoksi ei ilmeisesti sillä Android-versiolla onnistu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.