Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungilta näppäimistöllä ja kahdella kosketusnäytöllä varustettu puhelin

19
Valtteri Ahonen

Samsungilta näppäimistöllä ja kahdella kosketusnäytöllä varustettu puhelin
Samsung on esitellyt uudenlaisen puhelimen, johon on yhdistettu fyysinen numeronäppäimistö, kaksi kosketusnäyttöä, Android 4.1 ja taittuva design. Hennessyksi kutsuttu puhelin (W789) on niin sanottu simpukkamallin laite, jonka sisältä löytyy neliydinsuoritin.

Puhelin on erikoinen veto. Se muistuttaa peruspuhelimia niiltä perityllä muotoilullaan, mutta sisukaluiltaan laite on melko täysiverinen älypuhelin. Joku voi myös kysyä, onko kahden näytön ratkaisu järkevä vai täysin typerä, mutta vastausta siihen on vaikea antaa. On vain odotettava, kuinka yleisö ottaa laitteen omakseen.
Hennessyssä on kaksi 3,3" kosketusnäyttöä, joiden resoluutio on vain 480 x 320. Lisäksi puhelimessa on viiden megapikselin kamera, 1500 mAh akku ja microSD-korttipaikka. Suorittimen kellotaajuus on 1,2 GHz ja kyseessä on DualSIM-laite.

Toistaiseksi W789 on julistettu saapuvaksi vain Kiinaan, eikä aikataulusta tai hinnasta ole tietoa. Myöskään sitä ei ole kerrottu, tuleeko laite jossain vaiheessa markkinoille myös Kiinan ulkopuolella, vai jääkö se paikalliseksi omituisuudeksi.

Kommentit (19)

Taeco
Taeco

1

Tuskin tuota kukaan länsimaissa kaipaisi muutenkaan... Tai vaikea kuvitella. 2 kosketusnäyttöä simpukkapuhelimessa? Kaikkea sitä.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

3

Onhan noita 2 näyttöisiä simpukkapuhelimiä ollut ennekin sampalla ja nokialla, kuten edellinen mainitsi niin eivät olleet ällipuhelimia kylläkään.

Ei sinänsä "uusi" idea.

Vastaa
DjZorlag
DjZorlag

4

Hiukka turha ehkä noin. Jos etukannessa olevan näytön voisi vaikkakääntää saumattomaksi lisänäytöksi tuon sisäpuolella olevan näytön viereen niin kyseessä olisi paljon kovempi laite.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

5

@2

Kakkosnäytöt taisivat olla lähinnä infonäyttöjä ja niiden avulla ei voinut antaa mitään imputtia?

Samsung alkaa muistuttaa entisaikojen Nokiaa. Randomilla kokeillaan vähän kaikkea ja katsotaan jos ottaisi tuulta alleen. Tehdään yksi versio hieman puolivillaisesti ja kuopataan se kun myyntiä ei tullut tarpeeksi laitteen mitättömästä mainonnasta huolimatta.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

7

5@ harmi vain ettei tällä tavalla saada innovaatioita. Jos jotain ei myydä tosissaan ei kuluttajatkaan ota sitä tosissaan. En oikein ymmärrä mitä pelkällä vanhanajan numeronäppäimistöllä saavutettaisiin. Eiväthän edes kuluttajat ole tälläistä halunneet vaan aivan kunnollista QWERTY-puhelinta, jolla saattaisi olla kohtuullinen kysyntä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

7@
>harmi vain ettei tällä tavalla saada innovaatioita.

Ei, mutta hyvä, sillä "innovointi" oli poistanut markkinoilta tälläiset, joille kuitenkin edelleen kysyntää.

Vastaa
Teemu_84 (vahvistamaton)

13

Tässä se taas nähdään. Vaikka minkälaista ihmeellistä paskaa tungetaan markkinoille, mutta ei sitä fyysisellä qwertyllä olevaa mallia, koska "se ei myy tarpeeksi". Myykö tämä? Tai se galaxy zoom möhkäle? Entä ne 500 muuta galaxy varianttia? Niille kaikillekko löytyy riittävästi ostajia, mutta maagisesti sitä täysqwerty puhelinta kartetaan kuin ruttoa niin paljon, että sen valmistaminen ei muka kannata. Ei mene läpi, en usko. Kyllä kyse on enemmän laitevalmistajien asennevammasta ja siitä, että halutaan kertoa kuluttajille mitä te haluatte, ei toisinpäin. Enkä sano, että se juuri Samsung pitäisi olla joka sen täysqwerty luurin pitkästä aikaa markkinoille toisi, paremminkin toivoisin että se tulisi esimerkiksi Sonylta. Mutta valmistajasta riippumatta, jos specsit olisivat edes suurinpiirtein kohdallaan, niin itsellä menisi välittömästi hankintaan. Voisin ehkä harkita siirtymistä WP leiriinkin siinä vaiheessa.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

14

13@
>Niille kaikillekko löytyy riittävästi ostajia, mutta maagisesti
>sitä täysqwerty puhelinta kartetaan kuin ruttoa niin paljon...

Niitä on ollut, mutta ne ei ole kovin hyvinmyyneet. Suomenmarkkinat ei yksinään riitä.
Blackberrynkin myynti hyytyy ja Qwerty silläkin enään vain osa myynnistä.

ITU-T näppis halvempi ei tarvi eri markkinoille niinmonia eri rauta versioita.

Vastaa
Teemu_84 (vahvistamaton)

15

14@
Eiköhän esim. yrityskäyttäjissä riittäisi kysyntää muuallakin kuin Suomessa. Se on tietenkin eri asia, jos haluaa valehdella itselleen että kosketusnäytöllä muutaman sanan pituista tekstiviestiä pidemmän tekstin kirjoittaminen olisi mukavampaa vain koska fyysiset näppäimet ovat out, niin mikä minä olen tuomitsemaan.

Blackberryn ongelmiin lienee muitakin syitä, kuin näppäimistö. Ja tarkennuksena toki, että itse en tarkoittanut Blackberryn tyyppistä puhelinta, vaan täyskokoisella kosketusnäytöllä ja liukunäppäimistöllä olevaa.

Markkinoinnistahan massojen ostohaluttavuus on paljon kiinni. Jos esimerkiksi Samsung joka käyttää jumalattomia määriä mainontaan ja harrastaa sitä agressiivisesti, alkaisi lobbaamaan fyysisellä täysqwertyllä varustettua puhelinta (tai mallistoa) tuttuun "sä tarviit tän" tyyliinsä, niin kohta moni miettisi miten he ovat voineet tulla toimeen ilman tätä ominaisuutta.

Kyse on vain siitä, että tuotteesta pitää saada haluttava ja jos se poikkeaa valtavirrasta, sitä pitää myydä mielikuvilla, tai se todella jää vain tietyn marginaaliryhmän tuotteeksi. Toki homma voidaan kusta kokonaan ja menettää se marginaaliryhmäkin, jos keskitytään liikaa siihen erikoisuuteen ja muuten kuorien sisälle pakataan silkkaa sontaa ja niinhän siinä valitettavan usein käy. Sitten ei myy.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

16

@15
Jenkeissä ainakin BlackBerry kompastui nimenomaan siihen, että yrityskäyttäjät halusivat iPhonen tai muun kosketusnäytön eivätkä qwertyä.

Eikä muuallakaan maailmassa qwertyn puute ole kauheasti Samsungin tai Applen myynnissä näkynyt. Varmasti osa käyttäjistä edelleen vannoo sen nimeen, osa kirjailijoistakin vielä kirjoittaa kirjoituskoneella, mutta molemmissa tapauksissa ryhmät ovat erittäin pieniä ja edelleenkin kutistumaaan päin.

Vastaa
Teemu_84 (vahvistamaton)

17

@16
Edelleen, mitä minä haen tässä on täyskosketusnäyttö liukunäppiksellä vrt. Desire Z tai E7, joten BlackBerry ei ole ideaalein vertailukohta. Totta hitossa minäkin valitsisin pelkän täyskosketusnäytön jos pitäisi valita sen ja laitteen jossa näppis vie puolet näytön tilasta väliltä. Varmasti iOS:n ja Androidin suosioon nousullakin oli tekemistä BlackBerryn kompuroinnin kanssa.

Eikä tietenkään qwerty puhelimen puute näy myyntiluvuissa, koska tässä asiassa on pikkusen huono äänestää jaloillaan, kun vaihtoehtona on olla sitten kokonaan ilman älypuhelinta.

En väitä, että täysqwertyluurilla mitään pankkia räjäytettäisiin, mutta tuskin sitä tehdään niillä sadalla lähes samanlaisella perusälyluurivariaatiollakaan. Mutta sen sijaan valikoima monipuolistuisi ja saataisiin tyytyväisempiä asiakkaita. Toki sillähän ei tietenkään ole mitään väliä, kun rahat saadaan jo nyt pois.

Vastaa
Teemu_84 (vahvistamaton)

19

Minä en nuilla spekseillä, näyttö jää ihan liian pieneksi eikä resokaan päätä huimaa. Akkukin on aika olematon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja