Analyytikko: iPhone 5S:stä tulossa kultainen ja 128 gigatavun malli

30
Manu Pitkänen

Analyytikko: iPhone 5S:stä tulossa kultainen ja 128 gigatavun malli
KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan Apple aikoo tuoda markkinoille nykyisten värivaihtoehtojen lisäksi kultaisen iPhone 5S:n. Uuden värivaihtoehdon lisäksi markkinoille on tulossa 128 gigatavun tallennustilalla varustettu variantti. Apple kasvatti helmikuussa iPadin maksimitallennustilaa 128 gigatavuun.

Kuon mukaan Apple päivittää puhelimensa kameran optiikkaa valovoimaisempaan (f/2.0), mutta kennoon ei ole tulossa muutoksia. Hänen mukaan iPhone 5S:ssä käytetään kaksois-LED-kuvausvaloa. Puhelimessa käytettävän keskusmuistin tyyppi saattaa muuttua LPDDR2:sta LPDDR3:ksi, mutta muistin määrää pysynee nykyisessä yhdessä gigatavussa.

Suoritinpiiri on iPhone 5S:ssä Kuon mukaan todennäköisesti mallia A7, joka perustuu ARMv8-arkkitehtuuriin (iPhone 5:n A6-suoritin perustuu ARMv7:ään). Arkkitehtuuripäivitys parantaa hänen mukaansa suorittimen tehokkuutta 20 prosentilla iPhone 5:een nähden. Kuo toisti viime viikolla esittämänsä näkemyksen, että iPhone 5S:stä löytyy sormenjälkilukija.Näillä näkymin Apple järjestää iPhonen julkistustilaisuuden 10. syyskuuta.

Reuters kertoi eilen, että Apple käyttäisi tulevassa iPhonessa Qualcommin kantataajuuspiiriä, josta löytyisi tuki China Mobilen käyttämälle 3G- ja 4G-tekniikalle. Operaattorin toimitusjohtaja totesi yhtiön osavuosikatsauksen yhteydessä, että Apple ja China Mobile ovat molemmat kiinnostuneita yhteistyöstä, mutta sen esteenä on vielä muutamia teknisiä ja kaupallisia esteitä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Honor Magic4 Pro – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Pro
599 € Power
749 € DNA
799 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 799 €

Motorola Moto G62 5G – hinta laskenut -25%

Motorola Moto G62 5G
179 € Gigantti
179 € Power
238 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 239 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A23 5G
179 € Gigantti
179 € Power
179 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 229 €

Kommentit (30)

SirWirtanen
SirWirtanen

1

Kyllä nyt on innovatiivisuutta, uusi kusenkeltainen väri jossa massiiviset 128 gigatavua tilaa Instagramilla "tyylitellyille" DuckFace kuville...

Vastaa
Calileon
Calileon

4

Näin se näyttää menevän Applella tuo innovointi nykyään. Kasvatetaan hitusen prosessoritehoja ja tuodaan uusi värivaihtoehto ja tallennusmäärävaihtoehto samoissa kuorissa kuin edellinen, ja sitten kaikki jotka osti edellisen, ostaa tämänkin. Hyvää bisnestä kyllä mutta kauanko tuo voi kestää? Itselle jää tuosta Applen uutuus systeemistä (4 -> 4S, 5 -> 5S) vähän sellainen maku että pistetään pihalle jotain ja sitten pistetään pihalle S-malli jossa korjataan alkuperäisen virheet ja yritetään pysyä kyydissä siihen asti kun keksitään jotain uutta. Jos keksitään.

Hyviä ja laadukkaita puhelimia, siitä ei pääse mihinkään, mutta odotan vaan koska ne kaikki Apple/iPhone -fanit ymmärtävät että uudelta mallilta voi enemmänkin vaatia. Meinaako ne tosiaan Applella että tällä vuodessa prossutehot yleisesti kasvaa vain 20%? Tai että UUDELTA mallilta odotetaan vaan että tallennustilaa saa enemmän? Tätä luuria on vuosi odotettu ja tässä kaikki?

Vastaa
VTS
VTS

5

Kateelliset ja köyhät huutelee. Älkää ostako jos ei ole rahaa, haukkukaa kun olette käyttäneet.

Vastaa
Calileon
Calileon

6

Pitää vielä kommentoida että kun tuo 5S tulee, niin mikäli vanha vitonen jää myyntiin niin kaikki jotka ajattelee iPhonen ostoa, niin älkää ostako tuota uutta 5S:ää. Ostakaa se vanhempi vitonen. Melkein sama puhelin ja kuitenkin halvempi. Tai mikäli ei jää myyntiin niin vielä parempi. Varastot tyhjennetään vanhoista malleista halvalla vielä kun on se 5C tulossa. Sitäkään ei kannata ostaa kun todennäköisesti hinta aikalailla sama kun vitosella.

Vastaa
Calileon
Calileon

7

@5 Olen käyttänyt aiemmin 3G:tä ja 4:sta. Enään en Appleen koske. Vaikka yritysten on tarkoitus rahastaa niin rajansa kaikella.

Vastaa
Jakele
Jakele

8

Etpä oo tainnu juurikaan seurata tuon luurin kehittymistä. Oot kai sentään tietoinen (?) ohjelmistopuolen kehityksestä? ...moniajosta, tiedostonjaosta 'kavereiden' kesken, kameran parannuksista ...valovoima f2,0, slowmotion (hidastuskamera), ymm... Eli kyll enempi on kehitystä tapahtunut kuin provosoivasti esittämäsi värien lisäys... Mutt sulla taisinkin olla vain nuo värisuodattimet silmissäsi...? Joten mitä sitä nyt sulle sen enempää... ;)

Vastaa
kranaatti
kranaatti

9

Puhelimen hinnaks tulee varmaa yli 2000€ joo, rikas kaverinikin on nykyään köyhä....hmm. Hei, kuka oikeesti maksaa puhelimest tonnia enempää. eikä puhelimeen mitää youtubee tarvi ladata, että saa mielimusaansa.

Vastaa
Calileon
Calileon

10

@8 Juu on sitä muutakin tullut. Mutta eikös nuo softapäivitykset tule ainakin joihinkin vanhempiin malleihin? Silloinhan softa ei ole syy päivittää uudempaan malliin luuria. Vertaukseni ei koskenut päivtystä esim. 4:sta tai 4S:stä vitoseen vaan juuri esim. 4:sta 4S:ään...

Vastaa
keijo123
keijo123

11

#4 eikös samsungillakin mennä aikalailla samalla periaatteella. Mitä suurta innovaatiota S2-S3-S4 välillä on? Samsungilla varmaan ajatellaan että kunhan rauta on hyvää niin kaikki toimii.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@calileon
> Näin se näyttää menevän Applella tuo innovointi nykyään.

Suurin osa innovaatioista tapahtuu softassa, ei raudassa. Miten sen "innovoinnin" sitten pitäisi mennä, kenen innovointi on tällä hetkellä mielestäsi esimerkillistä?

Ja Applehan on nimenomaan ollut tunnettu siitä, että se innovoi harvoin ja iteroi useasti. Täsmälleen sama on tapahtunut Mac, iPod, iPad ja iPhone-puolella. En suoraan sanottuna ymmärrä mistä huutelusi kumpuaa, voisit ehkä hieman avata sitä faktoilla tunteen sijaan.


> kun tuo 5S tulee, niin mikäli vanha vitonen jää myyntiin niin kaikki jotka ajattelee iPhonen ostoa, niin älkää ostako tuota uutta 5S:ää"

Ehkä vähän ennenaikainen neuvo, kun kukaan ei tiedä mitkä ovat mallien erot ja hinnat.


> Kasvatetaan hitusen prosessoritehoja […]
> Meinaako ne tosiaan Applella että tällä vuodessa prossutehot yleisesti kasvaa vain 20%?

Huomaan, että et pidä lainkaan Applen tavasta pitää laitteiden kuoria samannäköisinä kahden mallin ajan (miksi?), mutta ainakin mallien 3S ja 4S tapauksissa prosessoriteho jokseenkin tuplattiin molemmssa tapauksissa (GPU:ta parannettiin vielä enemmän). Jos oletetaan että jokseenkin sama käy nytkin ja hinnoittelu on sama kuin ennen, ei 100e lisähinta noin tuplasti nopeammasta laitteesta ja muutamasta lisäfeaturesta ole mitenkään oletusarvoisesti paha.

Mutta odotetaan nyt ne mallit ja hinnat, päätellään vasta sitten mikä "kannattaa ottaa". Joidenkin varmasti kannattaa ottaa myös 5C, olettaen että huhut ovat tosia, ja kukaan ei vielä tiedä jääkö "vanha 5" enää lainkaan markkinoille.


> Olen käyttänyt aiemmin 3G:tä ja 4:sta. Enään en Appleen koske. Vaikka yritysten on tarkoitus rahastaa niin rajansa kaikella

En oikein ymmärtänyt mikä ongelma on siinä, että noin vuoden päästä mallista X tuupataan markkinoille malli, jossa on selvästi päivitetyt sisuskalut ja muutama lisäominaisuus. Vai mikä olikaan sitä "rahastusta" jonka vuoksi et Appleen enää koske?


> Vertaukseni ei koskenut päivtystä esim. 4:sta tai 4S:stä vitoseen vaan juuri esim. 4:sta 4S:ään…

Öö, ei kai nyt kukaan pakota (eikä mikään valmistaja oleta) päivittämään puhelinta joka helkkarin vuosi? Mitä Applen nyt sitten pitäisi tehdä, julkistaa "välivuosinakin" sellainen mihin *juuri sinä* haluat päivittää edellisestä mallista vai istua käsiensä päällä vuoden pidempään, jottei sinua harmittaisi?

Suuressa osassa maailmaa liittymäsopimukset ovat 2v mittaisia, 2v väli suuremmille muutoksille on ihan perusteltu (voisi olla pidempikin), kuluttajat sitten vaihtavat puhelintaan noin 2-3v välein.

Vastaa
Calileon
Calileon

13

@11 Enemmän siellä on muutoksia tapahtunut kuin Applen s-versioihin on tullut. S2 -> S3 tuli prossuksi neliydin, näytön koko kasvoi ja tuli HD, etukamera parani, akun koko kasvoi, tuli NFC, Bluetooth vaihtui 4:een, design muuttui yms. S3 -> S4 design pysyi suhteellisen samana mutta prossu nopeampi, GPU vaihtui, näyttö suureni ja parani, akku suureni, kamera parani ja sitten ne systeemit että videot menee paussille kun katsoo poispäin puhelimesta ym.

Jos verrataan esim. mitä tuli kun 4 vaihtui 4S:ään. Tuli tuplaydinprossu, parempi kamera, HSPA+ ja SIRI. Tuliko muuta? En itse ole varma...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Anal_lyytikko (vahvistamaton)

14

Suoritinpiiri on iPhone 5S:ssä Kuon mukaan todennäköisesti mallia A7, joka perustuu ARMv8-arkkitehtuuriin (iPhone 5:n A6-suoritin perustuu ARMv7:ään)

No shit Sherlock!!

Vastaa
delic
delic

16

@4

"Kasvatetaan hitusen prosessoritehoja ja tuodaan uusi värivaihtoehto ja tallennusmäärävaihtoehto samoissa kuorissa kuin edellinen, ja sitten kaikki jotka osti edellisen, ostaa tämänkin."

Minkä ihmeen takia ostaisivat? Eiköhän se suurin ostajaryhmä löydy sieltä iPhone3gs/4/4S osastolta. Eihän näitä ole joka mallia tarkoitus ostaa, vaikkakin applen laitteissa se tuleekin aika halvaksi kun iPhoneissa jälleenmyyntiarvo pysyy niin korkeana.

Itsellä esim on edelleen iPhone 3gs ja nyt kun iOS7 ei sille enää tuu vaihdan joko iPhone 5S tai mahdolliseen 5C luuriin, kyllä siinä saa sitten rahalle vähän enemmän vastinetta kun hitusen paremman prossun ;)

Samoin löytyy iPad 3, en nähnyt mitään syytä vaihtaa iPad 4:ään mutta vitosesta olen kiinnostunut.

Muutenkin älyluurien vaihtosyklit hidastuu entisestään, koska laitteet on jo niin hyviä että ei ole juurikaan oikeita syitä niitä enää päivitellä ellei nyt sitten halua aina uusinta tekniikkaa.

" Hyvää bisnestä kyllä mutta kauanko tuo voi kestää?"

No en näe mitään syytä mikä tämän keskeyttäisi, uusia älypuhelinasiakkaita tulee jatkuvasti lisää ja sitten on se porukka jotka päivittelee niitä parin vuoden takaisia malleja jne. Kyllähän applella on niin valtava käyttäjäjoukko jo, että ei noi laitteet voi olla kun myymättä, varsinkin kun ilmeisen moni on applen laitteisiin tyytyäisiä ja haluaa jatkossakin saman merkin laitteen.

Vastaa
delic
delic

17

@13 4-4S erot

Uus prossu/gpu, bt4, uusi kamera, hd videokuvaus, videonvakautus, airplay peilaus, siri. Näyttöä ei tarvinut parantaa se oli jo loistava, akkuakaan ei voinut isontaa kun ei varmaan luuriin mahdu.

Vastaa
JoniS
JoniS

18

tuo 128gb muisti saisi kyllä tulla kaikkiin uusiin high-end luureihin. propsit applelle tästä, kun ei nyt tuota muisti määrää muissa puhelimissa näy tai kuulu.

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

19

Applen puhelimet on vain ulkoisesti tyylikkäitä, samsungin vika on se, että puhelimet näyttää ihan leluilta. En tykkää itse Applesta, yliarvostettua, tekniikasta jäljessä ja rasittava käyttis.

Vastaa
pentsu
pentsu

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti uutinen:

Analyytikko: iPhone 5S:stä tulossa kultainen ja 128 gigatavun malli

Jos puhelin on todellakin kultaa kuten otsikko väittää, niin tässähän saatetaan ehkä ensimmäistä kertaa saada rahoille vastinetta!

Vastaa
delic
delic

22

@19 Tekniikassa jäljessä? tai ei niin onhan tämäkin video taas todiste siitä minkä Apple osaa parhaiten, eli ottaa raudasta kaiken irti, vaikka numerot speksilistalla ei häikäise.

http://www.youtube.com/watch?v=AUHajcuTdeg

iPhone 5 pesee nopeudessa s4:n, samalta tyypiltä löytyy myös monta muuta videota mm missä näkyy, että iPhone 5 avaa nettisivut nopeammin (ja avaa muuten todella nopeasti), pyörittää pelejä paremmin, lataa pelit nopeammin jne.

Jo melkein vuoden vanha luuri pesee galaxy s4:n nopeudessa vaikka on neliytimet ja kaikki. Mikähän se ero mahtaa olla kun iPhone 5S julkaistaan.

http://www.youtube.com/watch?v=7H25thBVFQs Tässä vielä nettiselaus vertailua jossa jälleen galaxy s4 jätetään kakkoseksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

27

"Analyytikko: iPhone 5S:stä tulossa kultainen ja 128 gigatavun malli"

Lähdeartikkelissa sanotaan "golden color", mutta jostain syystä toimittaja päätyi "kultaiseen". Mobiiliblogin jutussa on sama virhe, joten kopioin tähän osan sinne lähettämästäni kommentista:

- Koska joku luultavasti kohta kysyy (mahtavan oveluuselämyksen kokien), enkö arvannut kummasta asiasta on kysymys, niin on hyvä huomata, että jos media alkaisi jatkuvasti sekoittamaan nämä kaksi asiaa , niin väärinkäsityksiä syntyisi jatkossa väistämättä aivan samoin kuin jos alettaisiin pitää synonyymeinä ilmauksia kuparinen ja kuparinvärinen, hopeinen ja hopeanvärinen ja niin edelleen. Myös mainosten harhaanjohtavuus lisääntyisi pahemman kerran, jos ”kultaisen” ja ”kullanvärisen” sekaantumisesta tulisi hyväksyttävää. Jo nyt saatetaan sanoa ”tuotteen väri: kulta”, mutta siitä on vielä matkaa ilmaukseen ”tuote on kultainen”. Eli eiköhän laiteta stoppi tälle ilmiölle heti alkuunsa.

Vastaa
arivesa
arivesa

28

@27: Ilmiölle? Siis mielipiteenvaihdolle stoppi? Miksi ja kenen pyynöstä? Tuskin olet Vertu-vammautettu. Jos olet,pahoittelen.

Vastaa
delic
delic

29

@23 ubuntu edge on vielä melko kaukana siitä, että sellaisen kaupasta saisi ja tuskin siihen pisteeseen edes pääsee. Edge on kerännyt vain kolmasosan niistä rahoista mitä ne tarvitsee ja aikaa on enää 4 päivää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

30

@ 28:

"Ilmiölle? Siis mielipiteenvaihdolle stoppi? Miksi ja kenen pyynöstä?"

Missä aiemman kommenttini kohdassa sanon, että mielipiteenvaihto pitäisi lopettaa? Aivan, en missään. Miksi sitten annat ymmärtää, että tein niin?

Kuten useimmat lienevät ymmärtäneet, ilmiö jolle mielestäni pitäisi laittaa stoppi on se, että käytetään ilmausta "kultainen" tarkoittamaan "kullan värinen".

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.