Kullanvärinen iPhone on tulossa – uuden iPhonen toimitukset alkavat syyskuun alussa

2
Manu Pitkänen

Kullanvärinen iPhone on tulossa – uuden iPhonen toimitukset alkavat syyskuun alussa
Ilmeisesti syyskuun 10. päivänä esiteltävän iPhone 5S:n ympärillä kiertävien huhujen määrä on kasvanut viime aikoina nopeasti. Monien lähteiden mukaan Apple olisi esittelisi uuden puhelimen yhteydessä uuden värivaihtoehdon nykyisten lisäksi: kullanvärisen iPhonen.

Kullanvärisen iPhonen etupuoli on ilmeisesti valkoinen ja kullanhohtoa löytyy samoista paikoista, joissa nykyisessä valkoisessa mallissa käytetään "hopeaa". Kultaisesta iPhonesta raportoivat TechCrunchin MG Siegler, All Things D ja 9to5macin Mark Gurman, joita ennen verkkosivusto Mac Otakara ja analyytikko Ming-Chi Kuo kertoivat kultaisesta vaihtoehdosta. All Things D:n lähteen mukaan väritys muistuttaa samppanjaa.



Syyksi uuden värivaihtoehdon esittelylle on arveltu luksustuotteiden ja kullan/korujen kasvava kysyntä Kiinassa ja Intiassa.

Uuden värivaihtoehdon lisäksi uutta iPhone 5S:ssä on sormenjälkilukija, jonka avulla Apple toivoo asiakkaidensa kiinnittävän enemmän huomiota tietoturvaan. Vuodot sormenjälkilukijan osalta ovat jääneet lähinnä puhetasolle eikä konkreettisia merkkejä siitä ole näkynyt iOS 7:n koodipaljastusta lukuun ottamatta. Gurmanin mukaan syy voi olla siinä, ettei Apple integroinut lukijaa ensimmäisiin prototyyppeihin. Sormenjälkilukija on kuitenkin tulossa ja se on integroitu kotinäppäimeen.

Maksusuoritusten vahvistamiseen sormenjälkilukijaa ei voi aluksi käyttää. Apple saattaa ensin testata sen toimintaa laajassa mittakaavassa ja korjata mahdollisesti havaitut ongelmat ennen kuin mahdollistaa maksamisen. Lukijan voi ottaa halutessaan pois päältä. Aiemmista arvioista poiketen, Gurman ei usko kotinäppäimen ulkonäön poikkeavan mahdottomasti nykyisestä.

Wall Street Journalin tietojen mukaan Apple on pyytänyt Hon Haita aloittamaan sekä iPhone 5S:n että edullisemman muovikuorisen iPhone-mallin toimitukset syyskuun alussa. Puhelimet tulevat todennäköisesti saataville melko pian niiden esittelyn jälkeen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.