Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

"HTC:n suurin ongelma on toimitusjohtaja Peter Chou"

3
Teemu Laitila

HTC:n suurin ongelma on toimitusjohtaja Peter Chou
Vuosikymmenen alussa HTC oli Android-maailman premium-valmistaja ja hallitsi lähes neljänneksen osuutta älypuhelinmarkkinoista. Yhtiön osakkeen arvo saavutti huippunsa vuonna 2011, mutta pitkän laskusuhdanteen seurauksena arvo on tipahtanut kymmenesosaan.

Reutersin haastattelemien HTC:n entisten ja nykyisten korkeiden johtajien mukaan sekä HTC:n nopea nousu, että nykyinen pitkä lasku ovat yhtiön pitkäaikaisen toimitusjohtajan Peter Choun ansiota. Nimettöminä Reutersille puhuneiden johtajien mukaan Choun johtamistyyli on itsevaltainen ja karkea. Lisäksi Choulta puuttuu pitkän aikavälin visio.

Peter Chou ei nostanut HTC:tä huipputekijäksi ilman ansioita. Työntekijöiden mukaan Choun loputon kiinnostus yksityiskohtien hiomiseen sekä nopea päätöksentekokyky auttoivat yhtiötä kun älypuhelinmarkkinat kasvoivat nopeasti. Reuters kertoo tapaamisesta, jossa Chou totesi markkinatilanteen muuttuneen ja hahmotteli nopeasti taululle uuden puhelinmallin alustavan designin, määritteli hintatason ja ilmoitti myös julkaisupäivän, johon oli vain kolme kuukautta. Kun normaalisti uusia malleja kehitellään yli vuosi, HTC toteutti Choun visioiman Sensation XL -mallin äärimmäisen nopeasti.


Nopeasta päätöksentekokyvystä ja itsevaltaisesta johtamisesta on kuitenkin vähemmän hyötyä, kun kilpailu on kiristynyt high-end-puhelinten luokassa ja tulevaisuutta pitäisi suunnitella pidemmälle. Johtoportaan kertomusten mukaan Chou ei luota palkkaamiensa huippujohtajien päätöksiin, vaan jo tehtyjen päätösten pyörtäminen ja jopa johtajien julkinen mollaaminen on tavallista, mikä työntekijöiden mukaan syö pahasti työmoraalia.

HTC on viime aikoina keskittänyt toimintojaan takaisin yhtiön päämajaan Taiwaniin. Reutersin haastattelemat johtajat pelkäävät, että keskittäminen johtaa siihen, että markkinointia ei räätälöidä tarpeeksi eri alueille sopivaksi. Pelko on aiheellinen, sillä toistuvasti hyviä arvosteluita saaneiden laitteiden myynti on ollut perinteisesti HTC:n suurin ongelma, joka voitaisiin ratkaista vain hyvällä markkinoinnilla. Yhtiön viimeisin markkinointipanostus on ollut Robert Downey Jr:n palkkaaminen mainoskasvokseen, mikä ei ole saanut varauksetonta kehua osakseen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

DeNiWar
DeNiWar

1

Taitaa suosiota syödä HTC:n tyyli hylätä laitteet pikavauhtia muihin valmistajien laitteisiin nähden.

Esimerkkinä HTC:n surullisenkuuluisa Desire Z puhelin joka hylättiin lähes samantien julkaisunsa jälkeen, tuli siihen peräti yksi androidin versiopäivitys 2.2 versiosta 2.3.3:een.
Vai olenko ainoa joka tuon v***uilun jälkeen päätti että oli viimeinen HTC puhelin joka tuli ostettua.
Ja kun ottaa huomioon että Z versio taisi olla jopa kysytyimpiä laitteita kunnollisen näppäimistönsä ansiosta.

Ja sama taktiikka näyttää HTC:lla olevan uudemmissakin malleissa, lienee tuurista kiinni saako käsiinsä puhelimen joka on hylätty jo tehtaalta lähtiessään vai saako jopa päivityksiä korjaamaan mahdollisia ongelmia tai peräti uudempia käyttisversioita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

2

Samoilla linjoilla. Sikäli mikäli kun uutta luuria taas jossain vaiheessa pitää katsella, niin juuri samaiset Desire Z kokemukset saavat kyllä miettimään kaksi kertaa HTC:n kohdalla.

Vastaa
Boss93
Boss93

3

Jotkut väittävät, että Elop olisi Huonoin TJ mobiili alalla, mutta kyllä mun ääneni menee Choulle... Ihan vaikka sen takia, että Nokian lasku tapahtui jo Elopin edeltäjän aikana ja Elop on nyt korjaamassa vaikeata tilannetta(Melko onnistuneesti etten sanoisi)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja