Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näppäimistö ei olekaan kuollut: Motorolalta uutta Androidia näppäimistöllä

9
Teemu Laitila

Näppäimistö ei olekaan kuollut: Motorolalta uutta Androidia näppäimistöllä
Fyysisellä näppäimistöllä varustettuja puhelimia ei juuri enää julkaista ja ainakin, jos haluaa lippulaivatason rautaa, fyysinen näppäimistö ei kuulu pakettiin. Motorola on kuitenkin sinnitellyt lähes ainoana näppäimistöllisiä malleja tarjoavana valmistajana ja tuoreiden vuotokuvien perusteella yhtiö on jatkamassa perinnettä.

Kiinalaisessa sosiaalisessa verkostossa Weibossa julkaistut kuvat (via Androidcentral) esittelevät puhelinta, jonka väitetään olevan Droid 5. Kuvien perusteella laite olisi suunnattu amerikkalaiselle Verizon-operaattorille.

Laitteen ominaisuuksista kerrotaan vain hieman. Ruutu on todennäköisesti 4,3 - 4,5 tuuman kokoinen. Viisirivinen näppäimistö näyttää ulkoisesti samalta kuin edellisessäkin Droid-mallissa, mutta laitteen kerrotaan olevan edeltäjäänsä ohuempi. Muita mainittuja ominaisuuksia ovat NFC, veden ja pölyn kestävyys sekä moniin nykypuhelimiin lisätty langaton lataus.

Erikoisena yksityiskohtana kuvissa näkyvä laite perustuu Android 4.0.3 -järjestelmään eli kuvat saattavat olla myös vanhempia kuvia mahdollisesti jo kuopatusta prototyypistä. Vaikka laite osoittautuisi todelliseksi, suomalaisille sen hankinta voi olla hankalaa, sillä Motorolan puhelinten saatavuus on monesti heikko ainakin Suomessa.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Saksoboy
Saksoboy

2

1@ tilasitko mistä maasta? kuinka taajuudet sopi suomen taajuuksiin?

Itse olen juuri tuskaillut sitä ettei tunnu löytyvän sellaista maa versiota noista qwerty puhelimista jokka toimiis samoilla taajuuksilla mitä suomes käytetään...

Vastaa
Agent_007
Agent_007

3

LTE ei tuossa Droid 4:ssä toimi Suomessa, eikä varmaankaan Droid 5:ssa, kun Verizonin käyttämät 700 ja 1700 MHz -taajuudet eivät ole suomalaisten operaattoreiden listoilla. GSM-puolella oletan tuon vitosenkin olevan nelitaajuusmalli (GSM ja hsdpa), ja itselleni riittää puhelimessa tuollainen puolimegainen netti (ja jos joskus tarvitsen nopeamman niin tuo hsdpan tarjoama 14.4 Mbps riittänee).

http://wiki.cyanogenmod.org/w/Maserati_Info

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

4

Meinasin jo innostua, mutta eihän tästäkään (jos tämä edes on tulossa) ole seuraavaksi luuriksi, kun tuskin tulee USA:n ulkopuolelle, joten taajuusongelman lisäksi on ongelmana näppäimistöstä puuttuvat skandit, mikä on _todella_ iso miinus. Myöskin tuo jo vanha ohjelmistoversio on outo juttu.

Vastaa
pain83
pain83

6

@5
Ei ne skandit siihen näppikseen ilmesty vaikka softalla merkistön skandiksi vaihtaisitkin. Sielä puuttuu näppäimiä, jotta järkevän toteutuksen saisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sirpi (vahvistamaton)

8

Harmi ku tuo on android. Se on niin hirvitys, ettei hermo kestä käyttää.
qwertystä maksasin melkein mitä vaan, ku sais wpnä, meegona tai sailfishonä. N900 löytyy ja sitä tulee välillä käytettyä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja